Κόστη που ζαλίζουν για την εξυγίανση της ΕΡΤ Α.Ε

Το αρχικό ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ επιβαρύνεται με τουλάχιστον άλλα 27 εκατομμύρια ευρώ! Η προηγούμενη δηλαδή επιχείρηση εξυγίανσης της ΕΡΤ ΑΕ, επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, κοστίζει στον ελληνικό λαό περισσότερα από 115 εκατομμύρια ευρώ, με αντάλλαγμα ότι απλώς αποχώρησαν από την κρατική τηλεόραση 1.200 εργαζόμενοι.

Η νέα εξυγίανση της κρατικής τηλεόρασης απαίτησε την πρόσληψη 1.450 εργαζομένων. Το κόστος της μισθοδοσίας των συμβασιούχων αυτών που προσλήφθηκαν μέσω του ΑΣΕΠ θα ξεπεράσει, σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», τα 35 εκατομμύρια ευρώ ανά έτος. Επιπλέον η ΕΡΤ συνεχίζει και απασχολεί 1.100 συμβασιούχους έργου, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, με αποτελέσματα να χρειάζεται άλλα 20 και πλέον εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο για τους μισθούς τους.

Τα ποσά αυτά σε εκατομμύρια ευρώ πραγματικά προκαλούν ζάλη στον απλό πολίτη, το γεγονός όμως δεν αλλάζει.

Ο ελληνικός λαός επιβαρύνεται συνεχώς με προγράμματα εξυγίανσης και η ΕΡΤ παρουσιάζει μονίμως συσσωρευμένα ελλείμματα. Και λόγω του αυξημένου κόστους της πρόωρης συνταξιοδότησης το συνολικό έλλειμμα της ΕΡΤ, παρά την αύξηση του ανταποδοτικού τέλους κατά 33% και την επιπλέον ενίσχυση με ζεστό χρήμα ύψους 18,7 εκατομμυρίων ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, αναμένεται να ξεπεράσει τα 140 εκατομμύρια ευρώ.


Σχολιάστε εδώ