Θα σωθούν οι περιπτεράδες;

«Ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος πρέπει να βρει λύση με τη μετατόπιση των περιπτέρων ή τη χωροθέτησή τους σε άλλα σημεία εντός των ορίων του δήμου, αντί να οδηγήσει τους ανθρώπους στην ανεργία», δήλωσε η κ. Αράπογλου η οποία επισκέφθηκε τα περίπτερα που αποφασίστηκε να καταργηθούν οι θέσεις τους. Επισήμανε ότι ο δήμος δεν κάλεσε σε διάλογο τους ιδιοκτήτες των περιπτέρων και πήρε εν αγνοία τους μια απόφαση που θα δημιουργήσει σοβαρά οικονομικά προβλήματα σε 18 οικογένειες.

Ο πρόεδρος των περιπτερούχων Θεσσαλονίκης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της Χρύσας Αράπογλου, Γιάννης Μεσοχωρίτης, τόνισε ότι η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ελήφθη στις 8 Ιουνίου, δεν τους κοινοποιήθηκε από τον δήμο και την πληροφορήθηκαν πριν από λίγες μέρες από τη Νομαρχία. Το αίτημα των περιπτερούχων είναι να γίνει μετεγκατάσταση των εν λόγω περιπτέρων και όχι να διακοπεί η λειτουργία τους.

Μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε, οι άνθρωποι του δήμου αντιλήφθηκαν πως θα είχαν μεγάλο πρόβλημα αν επέμεναν και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Έτσι, την ώρα που τους επισκεπτόταν η Χρύσα Αράπογλου κλήθηκαν όσοι από τους πληττόμενους περιπτεράδες βρέθηκαν στον δήμο, για συζήτηση και αναζήτηση λύσης.

Μάλιστα ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έσπευσε να εξηγήσει πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει την κατάργηση μόνο των θέσεων 18 περιπτέρων, τα οποία θα μετεγκατασταθούν.

Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο, οι ιδιοκτήτες των 18 περιπτέρων βρίσκονται σε συνεννόηση με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Εγγλέζο προκειμένου να καθοριστούν τα σημεία στα οποία θα μετεγκατασταθούν.

«Η κ. Αράπογλου δεν έχει ενημερωθεί επαρκώς», δήλωσε ο δήμαρχος σχολιάζοντας τις δηλώσεις της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ