Αποστολικά και… άλλα

Συγγνώμη, αγαπητή κυβέρνηση, δεν ζήτησε το ΠΑΣΟΚ πετρελαιο-(κηλίδες) θέρμανσης για τις πλούσιες περιοχές της ανατολικής Αττικής…

Μεγάλο δώρο Κεφαλογιάννη προς τον Πάγκαλο και τον Πρωτόπαπα… Έστειλε πετρελαιο-κηλίδες θέρμανσης στις περιοχές όπου εκλέγονται. Και μετά μου λέτε ότι δεν έχουν ευαισθησίες οι «γαλάζιοι» υπουργοί.

Πάντως την ώρα που γινόταν χαμός με τις πετρελαιο-κηλίδες, ο Μανωλιός έτρωγε το απογευματινό του φαγητό στο Κολωνάκι, με σιέλ μπλουζάκι και ένα φιλαράκι του.

Πιάνουν οι πισίνες πίσσα; Ορισμένες πολιτικών και δημοσιογράφων είναι πιο μαύρες από την πίσσα που έπιασε την ανατολική Αττική… Ξέρουν αυτοί από τι μαύρο έχουν γίνει, μόνο που σήμερα φαίνεται λαμπερό.

Κοίτα να δεις που ενοχλήθηκαν ορισμένοι από την πετρελαιο-κηλίδα και μας καταγγέλλουν τον Κεφαλογιάννη. Για τις δικές τους πισσινο-κηλίδες που είναι πιο μαύρες από την πίσσα νομίζουν ότι, επειδή ξεπλύθηκαν, καθάρισαν οι ρυπαροί τόποι. Ντροπή τους. Ξέρετε πόσες πισίνες είναι πιο βρώμικες από τις μολυσμένες ακτές μας με πετρελαιο-κηλίδα;

ΠΑΡΩΝ και πάλι δίπλα σε Φώφη, Σγουρό και Μίχα ο συνάδελφός μας Γιώργος Καστρινάκης.

ΤΙ να πρωτοπούμε για την υποψηφιότητα αυτή;

ΤΕΡΑΣΤΙΟ το κοινωνικό του έργο ως προέδρου των νεφροπαθών, ως στελέχους της ΕΣΑΕΑ πλάι σε Κουρουμπλή και Βαρδακαστάνη, ως δημοτικού συμβούλου στο Μαρούσι και κατόπιν στη Νομαρχία Αθηνών… ΚΑΙ είναι και από το 1974 στην πρώτη γραμμή του ΠΑΣΟΚ, έξω και πέρα από ομάδες και καπετανάτα…

Σπέρνεις Λίβα-νους, θερίζεις βόμβες. Έτσι είναι, σύντροφοι, η ιστορία.

Έναν κόκορα βαρβάτο ετοιμάζει η Χ. Τρικούπη. Αφού είδε και αποείδε ότι δεν ξημερώνει, αποφάσισαν να προσλάβουν έναν κόκορα να τους κράζει πρωινιάτικα μπας και ξημερώσει άσπρη μέρα… Κικιρίκου, σύντροφοι.

Κάποιοι σιωπητές νόμιζαν ότι αγαπούν το ΠΑΣΟΚ περισσότερο από εμάς τους φωνακλάδες. Πλανώνται πλάνην οικτράν… Η σιωπή είναι και ενοχή.

Παρά το ότι υπάρχει κάλμα, νηνεμία, το καράβι του ΠΑΣΟΚ τσακίζεται στις παραλίες.

Σε τούτο τον τόπο, δυστυχώς θα τρελαθούμε. Στο ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζουν ότι τάχατες τζάμπα δεν έκλεισε η Βουλή για τους TOR-M1, λες και το πρόβλημα είναι εκεί και μόνο και όχι ότι κάποια «πράσινα» χεράκια έχουν μπει βαθιά στις μίζες. Σύντροφοι, είπαμε οι ζέστες, αλλά όχι και έτσι.

Υπάρχουν πολλοί προκομμένοι «πράσινοι» δήμαρχοι. Τώρα γιατί τους αποκαλούν έτσι, ο υπουργός το γνωρίζει καλύτερα.

Πράγματι ακούραστη η γενική γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Δεν υπάρχει γωνιά της Ελλάδας που να μην τρέξει η συμπαθέστατη Μαριλίζα και, όπως φαίνεται, τα καταφέρνει μια χαρά, προς λύπην βέβαια εκείνων που θέλουν την καρέκλα της.

Πιστεύουν στις προλήψεις οι συνεργάτες του Γιώργου και τον έπεισαν να πάει στη Σίφνο για διακοπές, όπως πήγαινε και ο Σημίτης και του πήγε γούρι και έγινε πρωθυπουργός. Μόνο που ο καταλληλότερος, σύντροφοι, πήγαινε το λιγότερο είκοσι χρόνια πριν… Αν είναι έτσι, χαρά στο κουράγιο σας.

Μεταολυμπιακά σκατά τα έχετε κάνει, «γαλάζιοι» σύντροφοι, με τα ολυμπιακά ακίνητα. Μέχρι να βρείτε τους κολλητούς σας, θα έχουν καταρρεύσει όλα.

Πληθωροαλληθωρισμό έχει πάθει ο Αλογοφέσις και κάνει διάφορες μαγκιές και διάφορες τανζανιές, του βγήκε όμως μάπα το καρπούζι με τον πληθωρισμό.

Πάντως για τις υποκλοπές έχει δίκιο ο Βενιζέλος ότι η κυβέρνηση κάνει τον ψόφιο κοριό.

Αννα-τροπή του πολιτικού σκηνικού είδε η Άννα, η προγραμματίστρια, από την Ξάνθη. Είδε, φαίνεται, τις καλές επιδόσεις της Καρα-Χασάν-με και ονειρεύεται άλλα πράγματα στο όμορφο κεφάλι της…

Ο Μπουτάρης δεν είναι μόνος, είναι και Μάνος, αφού τον στηρίζει ο Στέφανος του ΠΑΣΟΚ.

Ταυρο-ΠΑΣΟΚ-άρψια… θα γίνουν στο τέλος για τον Στέφανο Μάνο του γνωστού ταύρου.

Θα φάει πολλά καρβέλια για να γίνει η σκιά μου, είπε ο Πάγκαλος για τη σκιά του, την πολιτική, τον Χρήστο Πρωτόπαπα. Αν κρίνω από τα κιλά… τα πολιτικά, έχει απόλυτο δίκιο. Μόνο που και οι δυο σας γίνατε σκιά χωρίς ελπίδα της Τσουρή…

Η μεγάλη βόμβα θα σκάσει οσονούπω… Ο Σημίτης θα βρει καλή την πώληση της Εμπορικής. Θα το πει βέβαια κατάλληλα, αλλά θα το πει…

Και η προγραμματίστρια, Άννα, ψιλοδιαφωνεί, αλλά το λέει μέσα από τα δόντια. Πού καιρός να ανοίξουμε το στόμα μας.

Ο Γιάννος φαγώθηκε μόνο για την Εμπορική ή και για κάποιους άλλους λόγους;

Ο Γιάννος είπε μια αλήθεια, κατά την άποψή του, όπως λένε χιλιάδες στελέχη της Βαβυλωνίας της νέας εποχής σε διάφορα θέματα και δεν απέπεμψε ο Γιώργος τον Βενιζέλο, που του είπε ότι δεν έχει δικαίωμα να έχει άποψη για το Σύνταγμα. Δεκάδες βουλευτές που διαφωνούν γιατί δεν τους απέπεμψε;

Από τη μια διαγράφουν, από την άλλη αποπέμπουν, να δούμε στο τέλος ποιοι θα μείνουν.

Και αν είσαι και Παπάς-Αντωνίου, τη διαγραφή σου θα τη φας.

Έβαλε, λέει, και το χέρι της η «τσαρίνα» της Οικονομίας για να φαγωθεί ο Γιάννος… Δεν πάει άλλο να δίνουμε άλλοθι στον Αλογοσκούφη, φαίνεται να είπε η κυρία που θέλει να γίνει Αλογοσκούφης στη θέση του Αλογοφέσι.

Σύντροφοι, ο τελευταίος να κλείσει την μπουκαπόρτα.

Άκου εκεί ερώτηση που έκανε ο Βερελής: να πούμε με ποιους είμαστε… Μα φυσικά ο κόσμος γνωρίζει, φίλε Χρίστο… Με τους φίλους του Σημίτη είσαστε…

Για ποιον πρώην υπουργάρα λένε στο ΠΑΣΟΚ ότι και ο χαμαιλέων έχει όρια, έχει κανόνες, αυτός όμως τους έχει ξεπεράσει όλους και όλα με τις προεδρικές μεταμορφώσεις του…

Το έλεγα πριν από δέκα περίπου μέρες σε φίλο μου πρώην υπουργό και νυν υπεύθυνο για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ. Πέτρο, θα βγει κάποιος πρώην υπουργός και θα σου πει ότι είναι καλή η πώληση της Εμπορικής και δικαιώθηκα. Ας βγει να μου πει ότι έχω δίκιο.

Πόσοι πρώην υπουργοί τηλεφώνησαν στον Γιάννο για συμπαράσταση… Ποιοι συνδικαλιστάδες και ποια μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου… Η πολυγλωσσία στο μεγαλείο της.

Πάντως, το πούλησε ακριβά το κεφάλι του ο Γιάννος…

Δύο Παπα-νδρέου «έφαγαν» έναν Παπα-ντωνίου…

Ένας παπάς λιγότερος στο ΠΑΣΟΚ…

Άραγε ποιος έχει σειρά;…

Σε αυτό το κόμμα, η ηλιθιότητα είναι ανίκητη και οι ηλίθιοι αξεπέραστοι…

Υπάρχει Ηρώδης-Γιώργος, υπάρχει Σαλώμη-Βάσω, υπάρχει και ο Ιωάννης ο Αποκεφαλιστής για χατίρι της Εμπορικής.

Άλλες εποχές γίνονταν αποκεφαλισμοί, ενώ τώρα γίνονται αποκρατικοκεφαλισμοί.

Αυτό το κόμμα είναι κρατικοδίαιτο, θέλει την Εμπορική για να βολέψει κανένα στέλεχος αν ποτέ ξαναγίνει κυβέρνηση.

Γιάννο μου, το μαντίλι σου. Αντί να σύρεις τον καλα-ματια-νό, έσυρες τον χορό του Ζαλόγγου…

Ποιον υποψήφιο δήμαρχο των βορείων προαστίων αποκαλούν χαζούλη με τις αστειότητές του;…

Πανικός, πανικός, δεν προχωρεί ο εκλεκτός της διαβούλευσης στο Μαρούσι. Πάνο μου, το μαντίλι χορό ήττας θα σύρει.

Πονοκέφαλο προκάλεσαν στη Ρηγίλλης οι σπατάλες ορισμένων υποψήφιων δημάρχων. Το σεμνά και ταπεινά και οι χαμηλοί τόνοι που θέλει η Ρηγίλλης δεν τα έχουν καταλάβει ορισμένοι υποψήφιοι και έτσι στην πρόσφατη συνάντηση Καραμανλή-Ζαγορίτη συζητήθηκε το θέμα και ο πρωθυπουργός ζήτησε ακόμη και αφαίρεση χρισμάτων. Ειδικά για τα βόρεια προάστια το θέμα χαρακτηρίστηκε πολύ σοβαρό.

Ο Γιάννος δεν κατάλαβε τις θέσεις ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάλαβε τις θέσεις του Γιάννου. Το καταλάβαμε, σύντροφοι.

Αβάντι πόπολο… κ.λπ. θα είναι τα νέα τραγούδια του ΠΑΣΟΚ αλλά μεταφρασμένα στα αμερικάνικα… Να δω ορισμένους να τα τραγουδούν στους δρόμους και ας πεθάνω…

Στίγμα εμπορικής αναιμίας έχουν στο ΠΑΣΟΚ και μετά σου λένε ότι είναι αιμοδότες της ελληνικής οικονομίας.

Όσοι διαθέτετε αμπέχονα αγωνιστικά, άλλων εποχών, βγάλτε τα από τη ναφθαλίνη. Οι ΠΑΣΟΚοι ξανάρχονται.

Βάσω μου, όταν δίνατε χάρισμα την Ιονική, δεν υπήρχαν ποινικές ευθύνες;

Άλλο πράγμα οι ποινικές ευθύνες και άλλο πράγμα οι πεινικές, ιδεολογικές σας θέσεις.

Να ευχαριστήσω την καλή παρέα των παιδιών της Σπάρτης, τον Παντελή, τον Κώστα, τον Γιάννη με τον φοβερό καφέ αλλά ιδιαίτερα, με αγάπη και ευγνωμοσύνη, τον καλό μου φίλο, τον Μάικ, και την Ντίνα για τη φιλοξενία και την κατανόησή τους. Να είστε καλά, παιδιά. Τα δύσκολα φεύγουν και έρχονται τα καλύτερα στη ζωή. Με ελευθερία και αγάπη και με «ΠΑΡΟΝ» κάθε Κυριακή.

Να πω καλή επιτυχία στον πολύ καλό μου φίλο και σύντροφο, Γιάννη Μπάρδη, που κατεβαίνει υποψήφιος νομικός σύμβουλος στην ανατολική Αττική.

Γιάννη, πάρε τον Τσολιά δίπλα σου να γεμίσει και το δικό σου σακκούλι ψήφους, όπως γέμισε και του Φασούλα στον Πειραιά ο Γιώργος Τσολιάς.

Έγραψε ο φοβερός Μίλτος Πασχαλίδης στη συναυλία του στα Κύθηρα. Αν δεν είσαι ΑΕΚ ή δεν ψηφίζεις ΣΥΝ, δεν ξέρεις από ΗΤΤΑ. Και συμπλήρωσε η φοβερή Γωγώ του Μαξίμου: Αν είσαι ΠΑΣΟΚ και Παναθηναϊκός το μόνο που θα γνωρίζεις από δω και πέρα είναι πικρή ΗΤΤΑ. Και συμπληρώνω: αν είσαι Αντρέας και δεν λειτουργεί σωστά το μυαλό σου, θα υποφέρεις και καλά να παθαίνεις.

Να πω χρόνια πολλά στην πιο όμορφη Μαρία του κόσμου, την κόρη μου.


Σχολιάστε εδώ