Πατρινά και… άλλα

+Η εφημερίδα «Ημέρα», η οποία παραδοσιακά στηρίζει το ΠΑΣΟΚ και τις επιλογές του Γιώργου Παπανδρέου, αφιέρωσε ολόκληρη την πρώτη σελίδα της στην επισήμανση των λαθών, τα οποία γίνονται εκ μέρους των στελεχών του κομματικού μηχανισμού σχετικά με την υποψηφιότητα Φούρα. Ούτε λίγο ούτε πολύ η εφημερίδα επισημαίνει -με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο- το ενδεχόμενο της ήττας στις εκλογές του Οκτωβρίου.

+Σε κάποιο σημείο τού εν λόγω άρθρου σημειώνεται ότι: «Η Περιφερειακή Οργάνωση του κόμματος έχει ζυγιστεί, έχει μετρηθεί και ευρέθη ελλιποβαρής. Οι χειρισμοί της δεν συνάδουν με το ενωτικό πνεύμα και την ομοψυχία που απαιτούν οι περιστάσεις. Επικρατούν βιλαέτια, ασκούνται εμπαθείς προσωποπαγείς προσωπικές πρακτικές, των οποίων η αντανάκλαση τυφλώνει και συσκοτίζει τον στρατηγικό στόχο της επικράτησης του συνδυασμού Φούρα».

+Και δεν μένει μόνο σε αυτό η εφημερίδα. Αποκαλύπτει την ανεπάρκεια κάποιου κυρίου Κελεπούρη (όνομα και πράμα ως φαίνεται!), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ήταν θλιβερή έμπνευσή του να ξεθαφτεί το τσεκούρι του πολέμου μαζί με τα κόκαλα του Τεμπονέρα, ώστε να γίνει η εκλογική αντιπαράθεση με τον “επάρατο δεξιό” συνδυασμό του Φλωράτου με εμφυλιοπολεμικούς όρους! Ρε, μπας και είναι βαλτός να… ξεκάνει τον Φούρα;».

+Καλά όλα αυτά. Τι λένε όμως τα σενάρια; Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι εάν περάσει στον δεύτερο γύρο ο Φούρας με τον Φλωράτο, ο πρώην δήμαρχος μπορεί να κάνει την έκπληξη. Εάν όμως τη δεύτερη Κυριακή περάσουν οι Φλωράτος και Δημαράς, ο δεύτερος έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγεί. Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα παραμείνει διασπασμένο… Για όλα τούτα έχει ενημερωθεί ο Γιώργος Παπανδρέου.


Σχολιάστε εδώ