Ενοχλούν τα σπίτια σαν… υπεραστυνομία!

Αν είστε κάποιος από αυτούς που έχουν… άχτι εκείνους που τους… χαλάνε τον ύπνο, δεν έχετε παρά να μηνύσετε την εταιρεία που έχει αναλάβει (και με απευθείας ανάθεση, παρακαλώ) από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αυτή την εργασία! Πρόκειται για την εταιρεία Teleperformance, οι εισπράξεις της οποίας μέχρι σήμερα έχουν ανέλθει στο ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ!

Την απευθείας ανάθεση έχει υπογράψει ο α΄ αντιπρόεδρος κ. Καμινάρης, ο οποίος, όπως ακούγεται, έχει μεριμνήσει για να ανατεθούν με τον ίδιο τρόπο και άλλα έργα στη συγκεκριμένη εταιρεία! Μάλιστα όταν δημιουργείται κάποιο πρόβλημα με την εκτέλεση των έργων και κινδυνεύει να αντικατασταθεί η εν λόγω εταιρεία, δηλαδή απειλείται να χάσει τη δουλειά, την επομένη οι εκπρόσωποί της φθάνουν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για να δώσουν εξηγήσεις και να αποκαταστήσουν το κλίμα! Πώς το μαθαίνουν και… τρέχουν, δεν είναι -φανταζόμαστε- δύσκολο να το καταλάβει ο καθένας… Βέβαια ο κ. Καμινάρης δεν ενεργεί… αυτοβούλως. Τον καλύπτει και τον… ενθαρρύνει στο «θεάρεστο» έργο του ο κ. Τσουπίδης που σε τελική ανάλυση είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για όσα… συμβαίνουν στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο… Φαίνεται όμως ότι οι απευθείας αναθέσεις είναι… κανόνας για το Τ. Ταμιευτήριο. Και ειδικά για τις εταιρείες που κάνουν τηλεμάρκετινγκ. Όπως αποκαλύπτει το ενημερωτικό δελτίο για την εισαγωγή του στο χρηματιστήριο (σελ. 18) με απευθείας αναθέσεις έχουν πάρει εργολαβίες αρκετές εταιρείες όπως:

• Η Εταιρεία Τηλεφωνικού Μάρκετινγκ ΑΕ, που αμείβεται με 10.000 ευρώ τον μήνα.
• Η Phone Marketing ΑΕ με αμοιβή 15.000 ευρώ τον μήνα.
• Η Teleperformance AE (που αναφέραμε στην αρχή με τα… ενοχλητικά τηλεφωνήματα) με αμοιβή από 70.000 έως 100.000 ευρώ τον μήνα!
• Η Centronet EE με αμοιβή από 100.000 έως 120.000 ευρώ τον μήνα.
• Η Bank Financial Service ΕΠΕ με αμοιβή 80.000 ευρώ τον μήνα κ.λπ.

Να σημειώσουμε ότι τόσο οι τράπεζες όσο και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχουν κάνει… κουρελόχαρτο τον νόμο για τα προσωπικά δεδομένα… «Ξετρυπώνουν» όσους πελάτες τους έχουν… κάποιο χρέος από τα πιο απίθανα σημεία! Πού τα βρίσκουν τα κινητά συγγενών και φίλων του κάθε πελάτη τους; Και ποιος τους δίνει τις πληροφορίες αυτές; Τελικά υπάρχει προστασία της προσωπικής ζωής σ’ αυτή τη χώρα; Εμείς τουλάχιστον δεν βάζουμε το… χέρι μας στη φωτιά ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο…

Η First Data

Μετά το δημοσίευμά μας για την απευθείας ανάθεση στη First Data η οποία… προπαγανδίζει το πρόγραμμα «Φροντίδα» της ALICO σαν… προϊόν του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, στο τηλέφωνο 210-6244255 δεν λένε π.χ. «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο», αλλά ζητούν τηλέφωνο επικοινωνίας για να συνομιλήσουν στη συνέχεια με τον καλούντα. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η κ. Καλογεροπούλου να προωθήσει το προϊόν της ALICO που έχει σαν… ομπρέλα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα «Φροντίδα», ο ασφαλισμένος καταβάλλει 22 ευρώ τον μήνα για τις καλύψεις που του παρέχονται. Την πρώτη δόση την πληρώνει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και στις υπόλοιπες έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή.Το ποσό καταβάλλεται από την κάρτα Visa κατευθείαν στον λογαριασμό της ALICO. Δηλαδή για 100.000 πελάτες το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα πληρώσει 100.000×22 ευρώ=2.200.000 ευρώ (!) για μία δόση, την πρώτη, την οποία θα καταβάλει εξ ολοκλήρου. Αν στους υπόλοιπους μήνες καταβάλλει 13 ευρώ για τους ίδιους πελάτες, θα πληρώνει 13Χ100.000=1.300.000 ευρώ τον μήνα ή 14.300.000 για 11 μήνες 2.200.000 ευρώ για τον έναν μήνα που προαναφέραμε. Κάτι που σημαίνει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα πληρώνει στην ALICO 16.500.000 ευρώ για 100.000 συμβόλαια «Φροντίδα» χωρίς να υπάρχει καμία σχετική απόφαση του ΔΣ και των αρμοδίων οργάνων!
Γιατί άραγε ο διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου δεν αντιδρά και καλύπτει τον Π. Τσουπίδη και την… παρέα του, τη στιγμή που διατίθενται τέτοια τεράστια ποσά χωρίς απόφαση του ΔΣ, αλλά και χωρίς απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Ενεργητικού – Παθητικού (ALCO) για την εισαγωγή ξένων προϊόντων;

Γιατί δεν στέλνει την υπόθεση στον εισαγγελέα και δεν ενημερώνει την Τράπεζα της Ελλάδος για το γεγονός;
Το μεγαλύτερο όμως ερώτημα είναι γιατί ο κ. Αλογοσκούφης παραμένει απαθής απέναντι σε όλα αυτά; Μήπως γιατί υπήρξε συμμαθητής και «κολλητός» φίλος του Π. Τσουπίδη και τώρα τα παιδιά τους κάνουν μαζί μεταπτυχιακό σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού;

Οι προσωπικές όμως σχέσεις είναι δυνατόν να γίνονται αιτία για να καλύπτονται τέτοιου είδους σκάνδαλα; Κι αν υποτεθεί ότι ο κ. Αλογοσκούφης… κωλύεται να ελέγξει τον κ. Τσουπίδη, το γραφείο του πρωθυπουργού και ο κ. Αγγέλου γιατί δεν ενδιαφέρονται; Τι πρέπει να γίνει τελικά για να σταματήσουν τον κατήφορο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που αν αρχίσει να… κλονίζεται, θα δημιουργήσει τρομακτικό ρήγμα στη Σοφοκλέους; Απλώς ρωτάμε…

«Καυτά» ερωτήματα:

• Αληθεύει ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο «επενδύει» χρήματα του ελληνικού λαού στο χρηματιστήριο της Μόσχας; Αν ναι, πόσα χρήματα έχουν τοποθετηθεί με εντολή του κ. Τσουπίδη μέχρι σήμερα και σε ποιες ρωσικές εταιρείες;
• Έχει πάρει άδεια ο κ. Τσουπίδης, ο πρόεδρος κρατικής τράπεζας, από το υπουργείο Οικονομικών για τις τοποθετήσεις αυτές;
• Αληθεύει ή όχι ότι ο κ. Τσουπίδης καθημερινά από τον μικροϋπολογιστή του γραφείου του ασχολείται όχι με τα προβλήματα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, αλλά με τις μετοχές του στο χρηματιστήριο;
Κι αν απαντήσει ότι παρακολουθεί την ημερήσια εξέλιξη της μετοχής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σημειώνουμε ότι το Ταμιευτήριο εισήλθε στο Χρηματιστήριο Αθηνών από 1ης Ιουνίου, αλλά εκείνος εδώ και δύο χρόνια είναι καρφωμένος στον υπολογιστή του για τις μετοχές και τα ατομικά του κέρδη και όχι για τα κέρδη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Αγαπημένο… σπορ η «σαλαμοποίηση»

Τη μέθοδο της… σαλαμοποίησης εφαρμόζει κατά κόρον ο κ. Τσουπίδης για να καταφέρνει να περνάει χωρίς… ψιλό κοσκίνισμα αναθέσεις έργων. Δηλαδή αν ένα έργο στοιχίζει συνολικά π.χ. 6.000.000 ευρώ και ολόκληρο το ποσό θέλει… ενοχλητικές διαδικασίες (όπως π.χ. διαγωνισμό) για να περάσει, το κόβουμε στα τρία, μια και τα 2.000.000 ευρώ περνάνε πιο εύκολα.
Όπως έγινε, για παράδειγμα, με την προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών που για να γίνει προμήθεια 600 τεμαχίων απαιτούνταν 2 εκατ. ευρώ που δεν «έβγαιναν» εύκολα. Γι’ αυτό η προμήθεια κόπηκε στη μέση, δηλαδή οι 600 υπολογιστές αποκτήθηκαν σε δύο… δόσεις των 300 τεμαχίων αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ η καθεμία. Τεράστια ευθύνη γι’ αυτό έχει και η διευθύντρια Προμηθειών (Γενικών Υπηρεσιών) του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, η οποία με τη σιωπή και την ανοχή της υποθάλπει και ενισχύει τις παρανομίες. Προτιμά να είναι πιόνι στα χέρια της διοίκησης παρά να καταγγείλει τις παρανομίες για να σταματήσουν.


Σχολιάστε εδώ