Θυσίασε τη «βασίλισσα» προς χάριν ποίων;

Πιθανότατα η χαριστική βολή ήταν η αναφορά τους στους εμπλεκόμενους στην αγορά των Eurofighter, όπου τα λεφτά είναι πολλά…

Το ερώτημα πάντως που αναζητεί απάντηση είναι χάριν ποίων, π.χ. του Ρουσόπουλου ή του Ψυχάρη, με τους οποίους ο Γιάννης Αλαφούζος έχει αποκαταστήσει στενές σχέσεις -βέβαια κάποιοι τις θεωρούν… λυκοφιλία, ιδιαίτερα για τον Σταύρο- θυσίασε την Αριστέα και τον Χάρη…

Φυσικά η απόλυση των δύο δημοσιογράφων και το κόψιμο της εκπομπής αποτελούν λογοκρισία και άγρια φίμωση. Και είναι μια ακόμη απόδειξη του κλίματος που υπάρχει σε όλα σχεδόν τα ΜΜΕ, κυρίως για τα στελέχη εκείνα που τολμούν και τα ψέλνουν έξω από τα δόντια…

Λόγω… δυσαρμονίας κόβεστε!

Το τέλος που όλοι ανέμεναν στον Σκάι ήρθε το πρωί της Τρίτης. Ο διευθυντής του σταθμού βγήκε στο μικρόφωνο και είπε τα εξής: «Είμαι ο Μπάμπης Παπαδημητρίου και έχω ένα μήνυμα για σας. Διακόπτεται από σήμερα η εκπομπή ʽʽΜέσες Άκρεςʼʼ του Χάρη Μπότσαρη με την Αριστέα Μπουγάτσου. Ο λόγος της διακοπής είναι ότι διαπιστώθηκε δυσαρμονία στις σχέσεις των παρουσιαστών-δημοσιογράφων με τον σταθμό».

Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως η απόλυση των δύο ήταν κυβερνητική απαίτηση και μάλιστα τουλάχιστον ένας υπουργός την είχε απαιτήσει. Στο παρελθόν άλλωστε υπήρξαν πολλές εντάσεις και αντιπαραθέσεις.

Το δίδυμο της πολιτικής ζώνης του Σκάι έφτασε στο ραδιοφωνικό του τέλος με φόντο τα Eurofighter. Τα γεγονότα έχουν ως εξής:

Η Α. Μπουγάτσου και ο Χ. Μπότσαρης είχαν ισχυριστεί πως υπάρχει διαμεσολάβηση του Σ. Ψυχάρη για τα Eurofighter. Όσα ανέφεραν ακούγονταν μόνο στην εκπομπή των δύο προσώπων, καθώς ο σταθμός απέφευγε να αναπαράγει το προϊόν της.

Το έκανε όμως το «Πρώτο Θέμα» που εισέπραξε αγωγή ύψους 1 εκατ. ευρώ από τον μέτοχο -μέσω δανειακής υποστήριξης- κατά 25% του ΔΟΛ Σ. Ψυχάρη και ενώ είχε προηγηθεί εξώδικο.

Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και για τον Σκάι την προπερασμένη Παρασκευή. Μετά το τέλος της εκπομπής της Δευτέρας ανακοινώθηκε η απόλυση της Α. Μπουγάτσου και η επιβολή αναγκαστικής άδειας στον Χ. Μπότσαρη.

Έπαιξε το παιχνίδι του αντιπάλου

Την Τετάρτη ο Χ. Μπότσαρης απάντησε από την «Ελευθεροτυπία», όπου επιμελείται τη στήλη για το σκάκι, με τη «”Θυσία” της βασίλισσας». Ήταν ένα σύντομο σημείωμα για την αξία της βασίλισσας στο παιχνίδι: «Σε μια σκακιστική παρτίδα ο ρόλος της βασίλισσας είναι κυρίαρχος αφού είναι το πλέον ισχυρό κομμάτι της σκακιέρας».

Και εξηγούσε γιατί: «Η βασίλισσα επιδιώκει την καταστροφή της Άμυνας του αντιπάλου, ενώ παράλληλα προστατεύει μέχρι θυσίας τη δική της παράταξη, τον δικό της Ρουά. Η αξία της είναι ισοδύναμη με την αξία 2-3 Ίππων και φυσικά πολλών Στρατιωτών, ενώ ο ρόλος της στην Τακτική και στην Επίθεση είναι ανεκτίμητος. Φυσικά, η χρησιμότης μιας θυσίας αποδεικνύεται στο τέλος, στην Ανάλυση της παρτίδας».

Ως βασίλισσα εννοεί το δημοσίευμα την Αριστέα -μάλιστα την ονοματίζει με τα κεφαλαία που βάζει ο συνάδελφός της Χρ. Μπότσαρης στα αρχικά λέξεων που σχηματίζουν τη λέξη ΑΡΙΣΤΕΑ (αν προσθέσετε τα μαύρα γράμματα έχετε το όνομα)- που θυσίασε ο Αλαφούζος, ο οποίος όμως ως… αρχάριος δεν γνωρίζει ότι η θυσία μπορεί να εξυπηρετεί τον αντίπαλο. Η σχετική παράγραφος που ακολουθεί τα λέει όλα…

«Αρχάριοι σκακιστές αδυνατούν να κατανοήσουν τον ρόλο και τη χρησιμότητα της βασίλισσας και θεωρούν ότι κάθε “θυσία” μπορεί να οδηγήσει σε θρίαμβο, σε νίκη ιδίως, όταν με αξιοθρήνητες “κινήσεις” αποδεικνύουν ότι δεν “υπηρετούν” τη “σωστή” πλευρά και παίζουν το “παιχνίδι” του αντίπαλου ναρκοθετώντας τις θέσεις της δικής τους “παράταξης”. Το άρθρο κατέληγε σημειώνοντας πως «Υπάρχουν όμως σκακιστές που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις “παρατάξεις”, τα “κέρδη” και τις “ζημιές” και δεν μπορούν επίσης να εκτιμήσουν την αξίας μιας βασίλισσας, γι’ αυτό και μπορεί να τη “θυσιάσουν” με αποτέλεσμα τη δική τους ολική καταστροφή».

Την Τετάρτη και την Πέμπτη στην εκπομπή του Θ. Καλαμούκη μεταδόθηκαν τα μηνύματα των ακροατών που ήταν γεμάτα ερωτήματα για την απομάκρυνση των δύο.

Ο ΔΟΛ, από την πλευρά που συνηθίζει να διοχετεύει ότι δεν καταθέτει αγωγές, μέσω των Νέων» έγραψε (11.47) πως «ο ραδιοσταθμός Σκάι μετέδωσε συκοφαντικές δήθεν πληροφορίες ότι ο κ. Ψυχάρης… πιέζει την κυβέρνηση Καραμανλή να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη (αυτά τα οποία οι κυβερνήσεις Αθηνών και Βερολίνου έχουν συμφωνήσει να συζητήσουν σε διακυβερνητικό επίπεδο, χωρίς εμπορικές μεσολαβήσεις, γεγονός που έχει προκαλέσει την αντίδραση γνωστών εμπόρων όπλων, των οποίων τα συμφέροντα προφανώς εξυπηρετούν τα συκοφαντικά κείμενα). Εν συνεχεία την αναπαραγωγή της συκοφαντίας ανέλαβαν οι εκδότες του “Πρώτου Θέματος”, προφανώς κινούμενοι από ταπεινά συμφέροντα. Μετά την κοινοποίηση της αγωγής επανήλθαν επαναλαμβάνοντας τις συκοφαντίες αλλά ταυτοχρόνως λέγοντας ότι αυτοί δεν έχουν… ευθύνη, επειδή ο Σκάι τα μετέδωσε»!


Σχολιάστε εδώ