Θεωρίες συνωμοσίας

Ένας κύκλος στελεχών του ΠΑΣΟΚ πιστεύει πραγματικά πως «ορισμένα ΜΜΕ προσπαθούν να αποδομήσουν το πολιτικό προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου». Πολλάκις μάλιστα αναφέρουν ονόματα συγκεκριμένων εκδοτών που φέρονται να μετέχουν στη «συνωμοσία» κατά του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ η «αποδόμηση» του πολιτικού προφίλ του κ. Παπανδρέου γίνεται, γιατί ισχυροί παράγοντες από τα ΜΜΕ «ενοχλούνται» από τις θέσεις του αρχηγού του κόμματος περί «απεξάρτησης της πολιτικής από την επιρροή των ΜΜΕ». Στον χώρο της «συνωμοσίας» εντάσσονται και εταιρείες δημοσκοπήσεων που «παίρνουν δουλειές από την κυβέρνηση της ΝΔ», με «αντάλλαγμα» «ευνοϊκές» για την κυβέρνηση έρευνες.

•Τις προάλλες ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου διαπίστωσε πως η κυβέρνηση της ΝΔ «κάνει παιχνίδι» με τις δημοσκοπήσεις και κάλεσε τα στελέχη του να μην πέφτουν στην «παγίδα». Μάλιστα κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, στο ίδιο μήκος κύματος με τον αρχηγό του, υποστήριζε με έμφαση πως «κάθε φορά που έχει πρόβλημα η κυβέρνηση σκάει μύτη και μια δημοσκόπηση για να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση». Ωστόσο, οι θεωρίες συνωμοσίας, αν και προσφέρουν βολικές δικαιολογίες για την αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό, ταυτόχρονα εμποδίζουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιληφθεί τη μεγάλη αλήθεια που λέει πως η ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Μάλιστα αρκετά από τα προαπαιτούμενα της ανάκαμψης δεν εξαρτώνται από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ και θα προκύψουν μόνο εάν τα «προσφέρει» η κυβέρνηση της ΝΔ.

• Επί της ουσίας τώρα, πράγματι η κυβέρνηση διαθέτει επικοινωνιακή υπεροπλία έναντι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πράγματι η κυβέρνηση κάνει πολιτικό παιχνίδι με τις δημοσκοπήσεις, δημιουργώντας κλίμα ηττοπάθειας και γκρίνιας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, αυτή είναι η δουλειά της και ξέρει να την κάνει καλά. Το θέμα είναι να κάνει καλά τη δουλειά του και το ΠΑΣΟΚ και ας αφήσει στην μπάντα τις θεωρίες συνωμοσίας.


Σχολιάστε εδώ