Φτάνει πια…

Οι στατιστικές λένε ότι ακόμα και το Ουζμπεκιστάν είναι σε καλύτερη θέση από τη χώρα μας στην πάταξη της διαφθοράς. Κάναμε λοιπόν την πατρίδα μας παγκόσμιο πρότυπο ανηθικότητας και φυσικά αυτό δεν άγγιξε κανέναν από τους υπεύθυνους.

Η Ελλάδα, η χώρα του φωτός και του πνεύματος, η χώρα με τη μεγαλύτερη ιστορία, η χώρα της φιλοσοφίας, της ποίησης, των τεχνών και των επιστημών, κατρακύλησε στο τελευταίο σκαλοπάτι αυτοσεβασμού και υπόληψης.

Όμως ποιοι είναι εκείνοι που μας φέρανε σ’ αυτό το κατάντημα; Ποιοι είναι αυτοί που μας κάνουνε να ντρεπόμαστε για τη χώρα μας; Δυστυχώς, είναι αυτοί που λυμαίνονται την εξουσία και πρέπει επιτέλους να πάψουμε να τους ξεχωρίζουμε από το πράσινο ή το μπλε τους χρώμα.

Είναι αυτοί που ενσκήπτουν σαν γύπες με τα καραφλά κεφάλια πάνω στο δημόσιο χρήμα και αφανίζουν τον μόχθο του εργαζόμενου λαού.

Είναι αυτοί που διορίζουν τα αδηφάγα κομματόσκυλά τους στους δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις και δεν αφήνουν λίθο επί λίθου.

Είναι αυτοί με τα σινιέ κοστούμια και τα μακιγιαρισμένα πρόσωπα, με το σάλιο πηγμένο από την καλοφαγία, που αυτοδιαφημίζονται στα κανάλια. Προσέξτε τους καλά τώρα με τις εκλογές της αυτοδιοίκησης και αναγνωρίστε τους αμέσως, όταν συγκινησιακά θα σας μιλούν για την αυτοδημιούργητη καριέρα τους, για τις κόρες τους και για τις πολιτικές και κοινωνικές τους ευαισθησίες. Δεν παραλείπουν ποτέ και μια πατριωτική κορώνα και πάντα προ των εκλογών θυμούνται τις χαμένες πατρίδες και τα εθνικά μας θέματα. Κοινό τους χαρακτηριστικό το θυμιατήρι του εαυτού τους. Με αυτολιβάνισμα αρχίζουν και τελειώνουν κάθε λόγο τους.

Σοκαρίστηκε ο ελληνικός λαός από τις προχθεσινές δηλώσεις του διοικητού της Τραπέζης της Ελλάδος. Πολλοί διερωτήθηκαν πού ζει αυτός ο άνθρωπος. Απλούστατα, ζει στον κόσμο του, τον κόσμο της χλιδής όπου όλα είναι πληρωμένα από κάποια κοπάδια φορολογουμένων. Είναι δυνατόν αυτός να σκεφθεί από πού εκπορεύεται η ακρίβεια; Ή είναι δυνατόν να μπει στη θέση των εργατών των φωσφορικών λιπασμάτων που δεν θα ‘χουν αύριο να ταΐσουν τα παιδιά τους; Οι ελληνικές τράπεζες τοκίζουν τον λαό μας με επιτόκιο 2% περισσότερο από τις ευρωπαϊκές. Γι’ αυτό και έχουν υπερκέρδη ή αλλιώς άνομα κέρδη. Αυτό δεν απασχόλησε τον κ. διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος;

Εμείς οι αφελείς χρόνια τώρα προσπαθούμε να πείσουμε τους διοικούντες ότι πρέπει να κρατήσουν μια αξιοπρεπή στάση έναντι της Τουρκίας στα εθνικά μας θέματα. Δεν είμαστε, φαίνεται, απλώς αφελείς, είμαστε και κουτοί. Αυτοί που κατήντησαν τη χώρα διεθνώς ανυπόληπτη είναι δυνατόν ποτέ να ασκήσουν αξιοπρεπή πολιτική έναντι της Τουρκίας;

Όχι βέβαια! Και αυτό οφείλαμε να το έχουμε αντιληφθεί από χρόνια. Η Ελλάδα έγινε μόλις προχθές ρεζίλι ακόμα και στο ποδόσφαιρο, αφού η ΦΙΦΑ την απέβαλε προσβλητικά και υποτιμητικά από τις τάξεις της. Οι υπαίτιοι αυτού του διασυρμού ανερυθρίαστα βγαίνουν στα κανάλια για να διατρανώσουν το δίκιο τους. Οι έλληνες ποδοσφαιριστές κατάφεραν στο Πανευρωπαϊκό το θαύμα. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι διοικούντες τούς τσαλάκωσαν και μαζί τους ολόκληρο τον ελληνικό λαό.

Κύριε υπουργέ, δεν μας νοιάζει εμάς η κόντρα σου με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Κύριε πρόεδρε της ΕΠΟ, είναι εγκληματικό να καταδίδεις τη χώρα σου για να εκδικηθείς τον υπουργό. Κύριοι, και οι δυο σας είστε ακατάλληλοι, γιατί διασύρετε την πατρίδα μας.

Αν ρίξουμε μια ματιά στη γειτονική μας Ιταλία, τότε θα καταλάβουμε τι θα πει χρηστή διοίκηση. Εκεί ο αθλητικός δικαστής δεν φοβήθηκε ούτε τους μεγιστάνες του πλούτου ούτε την εξουσία. Έστειλε τη Γιουβέντους στην τρίτη κατηγορία, αλλά και τη Μίλαν του Μπερλουσκόνι στη δεύτερη και άλλες ομάδες τις περιποιήθηκε δεόντως. Στείλτε και εσείς, κύριε πρωθυπουργέ, αυτούς τους δύο κυρίους στο σπίτι τους. Όμως το βδομαδιάτικο ρεζιλίκι δεν σταματά δυστυχώς εδώ.

Οι κύριοι της εξουσίας μάς επιφύλαξαν και άλλες δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα χάσουμε, λέει, τέσσερα δισ. ευρώ από το Γʼ ΚΠΣ. Βεβαίως, οι Ευρωπαίοι έχουν καταλάβει τι μπαταξήδες κυβερνούν αυτή τη χώρα και δεν πιάνονται πλέον τόσο κορόιδα.

Ο μέσος Έλληνας όμως διερωτάται, γιατί, αφού είχαν τόσα χρόνια μπροστά τους, δεν ετοίμασαν εγκαίρως τις μελέτες των έργων ώστε να μη χαθούν τα λεφτά; Η απάντηση έγινε κατανοητή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καθυστέρησαν τότε τα έργα ώστε να δοθούν υπερτιμημένα δέκα φορές πάνω από το κανονικό τους κοστολόγιο. Οι Κινέζοι για παράδειγμα είναι από πέρσι έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς.

Έτσι και τα έργα του Γʼ ΚΠΣ είναι μελετημένα για ειδικές τσέπες ή συντάσσονται μελέτες ανεφάρμοστες μεν, καλοπληρωμένες δε. Έχετε ακούσει τη φράση «μελέτες για τις μελέτες»; Είναι και αυτό ένα κερδοφόρο χόμπι των μελετητικών γραφείων. Οι Ευρωπαίοι, για παράδειγμα, μας πιάσανε στα πράσα που κλέβαμε για το Κτηματολόγιο. Μας πήρανε τα λεφτά πίσω. Τα ντόπια σαΐνια όμως βρήκανε λύση. Θα πληρώσει, λένε, ο κοσμάκης τα δισεκατομμύρια που κλέψανε οι προηγούμενοί τους.

Βγήκε λοιπόν ο νέος μάναντζερ του Κτηματολογίου και έβαλε δυσβάστακτα χαράτσια στους υπηκόους. Σου λέει εδώ δεν υπάρχει Ευρωπαϊκή Ένωση για να τους σώσει. Σκεφθείτε σε τι χέρια βρισκόμαστε, που η ξένη διοίκηση μας φαίνεται πιο ελληνική από τη χατζάρα του ντόπιου φοροεισπράκτορα.

Ποιος θα μας σώσει από τους πραιτωριανούς; Άμα αντιπροτείνεις μάλιστα το έργο να το αναλάβει η Γεωγραφική Υπηρεσία του Στρατού με ελάχιστο κόστος, τότε θα βγουν οι καθηγητάδες να μας μαλώσουν, γιατί δεν ξέρουμε ότι ο στρατός δεν πρέπει να αναλαμβάνει έργα.

Υποκρύπτεται πάντα «κονόμα», που θα ‘λεγε και ο Φωτόπουλος. Βέβαια εκεί που φθάσαμε δεν υπάρχει ελπίδα φωτός.

Δεν υπάρχει ελπίδα ούτε από την πνευματική ηγεσία του τόπου και αυτό είναι το λυπηρό. Δυστυχώς η πνευματική ηγεσία σέρνει τον χορό.

Η Ελλάδα των ονείρων μας και των στοχασμών μας δεν υπάρχει πια. Υπάρχει όμως ευτυχώς μια διάχυτη άποψη στον λαό μας ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Θα ‘θελα σ’ όλους μας να θυμίσω τη ρήση του Πλάτωνα: «Η φυσική μας ισογονία σαν Έλληνες μας επιβάλλει να υπακούμε σ’ αυτούς που διακρίνονται για την ηθική τους δύναμη και τη χρηστότητά τους».

Έτσι, ας τους επιλέξουμε τους άρχοντές μας στις προσεχείς εκλογές, φωνάζοντάς τους δυνατά, με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ o διασυρμός της πατρίδος μας.


Σχολιάστε εδώ