Ματαιώνεται η πώληση του «Ελεύθερου Τύπου»;

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τον έλεγχο βρέθηκε ότι είναι σε διαδικασία εκδίκασης αγωγές συνολικού ύψους 6 εκατ. ευρώ, αλλά και ανέλεγκτες χρήσεις και οι εφοπλιστές προτείνουν να αναλάβει το ίδρυμα την αποπληρωμή τους.

Ως τώρα οι τρεις εφοπλιστές -αν έχουν μείνει ακόμη ενωμένοι- δείχνουν άκρως επιφυλακτικοί, προκαλώντας ερωτηματικά για τη στάση τους. Σαν να μη θέλουν να πάρουν οι ίδιοι την εφημερίδα και να είναι σε μια ιστορία όπου δεν είναι άμεσα ενδιαφερόμενοι. Λέγεται δε πως υπάρχει διαφωνία με την πλευρά του Γ. Αλαφούζου που φαίνεται να διεκδικεί το μάνατζμεντ της εφημερίδας και ακούγεται πως έχει ήδη το 1/3 στο νέο σχήμα. Ο ίδιος πάντως διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του, με το επιχείρημα πως αυτή την περίοδο ρίχνει όλο του το βάρος στην τηλεόραση και πως η νέα εμπλοκή του προσκρούει στην ισχύουσα νομοθεσία.

Ενώ λοιπόν η πρόσκληση ενδιαφέροντος έκανε λόγο για υπογραφή των συμβολαίων και καταβολή των χρημάτων εντός δέκα ημερών, έχει περάσει τριπλάσιος αριθμός ημερών και ζητούν νέα παράταση ως το τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ζητήσει την επιστροφή της εγγυητικής επιστολής τους και την αλλαγή με άτοκο δάνειο, το οποίο όμως θα πρέπει να τους πληρώνει η εφημερίδα. Λέγεται πως θα δώσουν ένα ποσό για τα τρέχοντα έξοδα που άλλοι εκτιμούν σε 400.000 ευρώ και άλλοι σε 1 εκατ. ευρώ. Πλέον ορισμένα μέλη του ιδρύματος θεωρούν πως οι τρεις εφοπλιστές δεν θέλουν να προχωρήσουν και είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη συγκέντρωση μελών του ιδρύματος ο Δ. Κατσαντώνης έθεσε θέμα να εκπέσει η εγγυητική επιστολή της εφοπλιστικής ομάδας, με το επιχείρημα ότι κοροϊδεύουν και ότι πρέπει να απευθυνθούν στον δεύτερο ενδιαφερόμενο Π. Παππά. Επίσης, ενδεικτικό των προθέσεων και των υπολοίπων είναι πως η προηγούμενη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης δεν έγινε, διότι δεν πήγαν ο Μιλτιάδης Έβερτ και άλλα οκτώ μέλη!

Υπάρχει πάντως και η άλλη πλευρά που λέει πως οι εφοπλιστές τα έχουν ξαναβρεί και ότι ως το τέλος του Ιουλίου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταβίβαση. Αποδίδουν δε την καθυστέρηση σε αδράνεια από το Μαξίμου.


Σχολιάστε εδώ