Λαϊκή με βιολογικά

Συμπαραστάτης στην προσπάθειά τους είναι το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), όπως τονίσθηκε από τον πρόεδρό του, Νίκο Τσεμπερλίδη, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε μεσοβδόμαδα στη Θεσσαλονίκη.

Λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων υπάρχουν δύο στην Καλαμαριά, μία στη Νεάπολη και μία στον δήμο Θερμαϊκού, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνείται να αποδεχτεί το αίτημά μας, είπε ο Μιχάλης Σταματόπουλος, γραμματέας της ΕΒΒΕ, που αριθμεί 55 μέλη.
Ήδη σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης η βιολογική γεωργία καλύπτει το 4% της γεωργικής γης. Η ελληνική γεωργία, είπε ο νομαρχιακός σύμβουλος και υποψήφιος νομάρχης Μ. Τρεμόπουλος, είναι η πιο σπάταλη σε νερό, ενώ βρίσκεται στην τελευταία θέση της ΕΕ όσον αφορά τις βιοκαλλιέργειες, με μόλις το 0,9% των καλλιεργειών.

Η Ελλάδα, κατά τους ομιλητές, θα πρέπει να στραφεί στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας και αυτά δεν είναι άλλα από τα οικολογικά γεωργικά προϊόντα. Σύμφωνα με τους ίδιους, η γεωργία γίνεται ολοένα και περισσότερο «χημικοσυντηρούμενη». Η κατανάλωση χημικών λιπασμάτων αυξάνεται κάθε χρόνο με ρυθμό 2%, ενώ των χημικών φυτοφαρμάκων με ρυθμό 3%-4%. Οι ομιλητές υπογράμμισαν πως η παραγωγή βιολογικών προϊόντων δεν αποτελεί απλώς μια επιλογή για την διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή, αλλά επιπλέον μπορεί -μεταξύ άλλων- να συμβάλει στην προώθηση νέων μορφών απασχόλησης όπως οι συνεταιρισμοί.


Σχολιάστε εδώ