«Λαβράκι» έβγαλε η έρευνα για τους εξοπλισμούς

Βεβαίως ενήμερη είναι και η πρόεδρος της Βουλής Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, η οποία βοηθά σημαντικά στη χάραξη της τακτικής, έχουσα άλλωστε αξιόλογη προηγούμενη εμπειρία με τη σκανδαλολογία, πρωταγωνίστρια ούσα και με μεγάλη συμβολή στην υπόθεση της παραπομπής του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο.

Ο κ. Τραγάκης λέει επίσης ότι οι Ελβετοί έστειλαν απάντηση στην ελληνική Βουλή, με την οποία γνωστοποιούν την πρόθεσή τους να συνεργαστούν και να ανοίξουν οι λογαριασμοί, το άνοιγμα των οποίων έχει ζητηθεί. Μόνο που για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της (μη υπάρχουσας) Εξεταστικής Επιτροπής δεν έχει ενημερώσει τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, ως ώφειλε και όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην τετραμελή επιτροπή, Ανδρέας Λοβέρδος.

Όπως λέει επίσης ο κ. Τραγάκης, αναμένει να ασκηθεί έφεση από δικηγορικό γραφείο στην απόφαση των ελβετικών αρχών, ώστε να υπάρξει καθυστέρηση στη διαδικασία ανοίγματος των λογαριασμών.
Όμως έχουν γνώσιν οι φύλακες. Η ελληνική Βουλή έχει προσλάβει άλλο ελβετικό δικηγορικό γραφείο για να αντικρούσει την έφεση του άλλου ελβετικού δικηγορικού γραφείου. Ο κ. Λοβέρδος δηλώνει άγνοια και για την πρόσληψη δικηγορικού γραφείου από τη Βουλή.

Εδώ υπάρχουν δύο θέματα. Πρώτον, γιατί τα κόμματα δεν έχουν ενημερωθεί για την πρόσληψη του δικηγορικού γραφείου και δεύτερον, πόσο κοστίζει η συνεργασία του και από ποια κονδύλια πληρώνεται.
Στη ΝΔ είναι βέβαιοι ότι στην υπόθεση εμπλέκεται ένας επιχειρηματίας του οποίου το όνομα κυκλοφορεί ευρέως. ΄Υστερα και από την απάντηση των ελβετικών αρχών, το κυβερνών κόμμα έχει βάλει στο μικροσκόπιό του τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και αναζητεί σχέσεις του με πολιτικά πρόσωπα.

Επίσης αναζητεί και σχέσεις του, αν υπάρχουν, με στρατιωτικούς. Όλη αυτή η προετοιμασία γίνεται προσπάθεια να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Αυγούστου, ώστε τον Σεπτέμβριο να είναι σε θέση η ΝΔ να θέσει θέμα σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής, αν υπάρξουν στοιχεία, ή να διοχετεύσει στον Τύπο κάποιες ασαφείς πληροφορίες, για να δημιουργήσει κλίμα εν όψει των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών.


Σχολιάστε εδώ