ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Πάλι βρέθηκε στον Πειραιά ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Αυτή τη φορά μίλησε στους δημοτικούς συμβούλους του Χρήστου Αγραπίδη, την περασμένη Πέμπτη, και στη συνέχεια έκανε βόλτα στην πλατεία Κοραή μαζί με τον δήμαρχο, ο οποίος τον κέρασε καφέ στο «Θέατρο». Στην ομιλία του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε στους συμβούλους ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το θέμα των εκλογών σαν να μην υπάρχει «αντάρτης» από τον χώρο της ΝΔ. Είπε συγκεκριμένα ότι πρέπει να αγνοήσουν τα άλλα ψηφοδέλτια και να «τα δώσουν όλα» για τη νίκη. Αναφορά έκανε και στον Π. Μαντούβαλο, που του ευχήθηκε να λήξει αισίως η περιπέτειά του, ενώ κατήγγειλε ότι ο μόνος εχθρός του συνδυασμού είναι ο… ίδιος ο συνδυασμός! Δηλαδή, είπε πως, αν πιστέψουν όλα τα στελέχη και τα μέλη στη νίκη, η νίκη δεν χάνεται με τίποτα. Μετά την ομιλία του και στη διάρκεια του καφέ στην πλατεία Κοραή, ο υπουργός ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος και δήλωσε ικανοποιημένος από την αποδοχή που έχει ο Αγραπίδης από τον κόσμο.

Ο «αντάρτης» πάντως, Τάκης Μελάς, την ίδια ώρα δήλωνε σε φίλους του ότι σκόπιμα δεν κατέβηκε στην πλατεία για να μην κάνει… χαλάστρα στον δήμαρχο, αφού θεωρούσε βέβαιο ότι θα συγκέντρωνε περισσότερο κόσμο γύρω του! Πάντως, ο Μελάς καταρτίζει αξιόλογο συνδυασμό. Ο τελευταίος που συμπεριλήφθηκε σε αυτόν είναι ένας ανιψιός του αείμνηστου γιατρού Μιχάλη Πατζάκα, που έχει γράψει ιστορία στον Πειραιά, τόσο ως δημοτικός σύμβουλος όσο και ως αρχίατρος του Οίκου Ναύτου.

Εκδήλωση στο Γυμνάσιο της Καλλίπολης έγινε τις τελευταίες ημέρες. Μεταξύ των παρευρισκόμενων ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Β. Μιχαλολιάκος, ο βουλευτής της ΝΔ, Τάκης Μελάς, ο Π. Μαντούβαλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.λπ. Την έκπληξη την έκανε ο Π. Μαντούβαλος, ο οποίος, όταν πήρε τον λόγο, είπε ότι η προσωπική του περιπέτεια τον έχει κουράσει ψυχολογικά όχι γιατί δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει, αλλά επειδή δεν αντέχει να βλέπει συναδέλφους του να… σκέφτονται αν πρέπει να του δώσουν το χέρι τους, φοβούμενοι μην το μάθει η Ρηγίλλης και έχουν… συνέπειες! «Αυτή η ιστορία», τόνισε ο βουλευτής, «με έχει στενοχωρήσει αφάνταστα. Έχω χάσει 16 κιλά και φοβάμαι ότι έχω ανίατο νόσημα!»

Επίσκεψη στο Δημαρχείο έκανε την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Π. Φασούλας. Σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση που είχε από τον διευθυντή και τους συνδικαλιστές, τόνισε ότι το δημαρχείο μπορεί να γίνει «κιβωτός αξιοπρέπειας και διαφάνειας» και κέντρο πραγματικής εξυπηρέτησης των δημοτών.

Πάντως τα πράγματα στον υπό σύσταση συνδυασμό του Π. Φασούλα δεν είναι… καθόλου ρόδινα. Η επιμονή του «ψηλού» να βάλει στο ψηφοδέλτιό του την πρώην βουλευτή του ΣΥΝ, Στέλλα Αλφιέρη, έχει δημιουργήσει σοβαρές τριβές. Ήδη δυο πρωτοκλασάτα στελέχη τού δήλωσαν πως θα αποχωρήσουν, ενώ και ο Χρήστος Φωτίου εμφανίζεται δυσαρεστημένος και ήδη κρατάει… αποστάσεις. Από την πλευρά του ο Φασούλας δηλώνει σε όλους τους τόνους πως μόνος αρμόδιος για το ψηφοδέλτιό του είναι αυτός και εφόσον αποφάσισε πως η Αλφιέρη μπορεί να τον βοηθήσει και να του δώσει και ερείσματα από την πλευρά του ΣΥΝ, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω.

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των σεμιναρίων των δημοτικών αστυνομικών. Ο νέος κύκλος θα αρχίσει από τον Οκτώβριο, μετά τις εκλογές. Οι τελευταίες ενότητες των σεμιναρίων αφορούσαν στην ψυχολογία των πολιτών και στις πρώτες βοήθειες. Στο τελευταίο έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας, Γ. Δαβάκης, ο οποίος πιστεύει πως ο δημοτικός αστυνομικός πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει τα βασικά στους πολίτες σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή τραυματισμών από φυσικά φαινόμενα. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη ενότητα επαναλήφθηκε πολλές φορές.

Λίγες μόνο ημέρες μετά την απώλεια της μητέρας της η πρόεδρος της ΔΕΚΟΜΕΠ, Πασχαλίνα Καλαγιά, βρέθηκε και πάλι στις… επάλξεις. Όλη την περασμένη εβδομάδα ήταν στο κτίριο που θα στεγάσει το «Σπίτι των αστέγων» και επέβλεπε τις τελευταίες λεπτομέρειες στα βαψίματα και στη διαμόρφωση των χώρων. Όπως λέει η ίδια, θέλει και σε αυτό το κτίριο να βάλει τη δική της «πινελιά» όπως έκανε και με το «Σπίτι των κακοποιημένων γυναικών», που κατέπληξε τους πάντες για τη ζωντάνια και την καλαισθησία του όταν είχε εγκαινιαστεί…

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η πρωτοβουλία του προέδρου Β΄ Διαμερίσματος Γιάννη Μαστρονικόλα να αφήνει ανοικτά τα γραφεία του Προέδρου του Διαμερίσματος και το απόγευμα. Ο κόσμος που πηγαίνει για να ρωτήσει κάτι, να κάνει μια καταγγελία, να πει το πρόβλημά του και να λύσει τις όποιες απορίες του είναι πολύς. Ιδιαίτερες αναφορές κάνει ο κόσμος για τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων.

Επί τέσσερα χρόνια τον στήριζαν με όλες τους τις δυνάμεις. Του έδωσαν ψήφους, χορηγίες και τη φιλία τους. Όταν όμως ήρθε η ώρα να το ξεπληρώσει, ψηφίζοντας στο δημοτικό συμβούλιο ένα θέμα ρουτίνας που τους αφορούσε, την… έκανε από το συμβούλιο και παραλίγο να μην υπάρξει ούτε απαρτία, οπότε θα… τινάζονταν όλα στον αέρα. Τελικά η… παρτίδα «σώθηκε». Το θέμα «πέρασε» αλλά μια φιλία από τις πιο δυνατές πήγε… περίπατο… Κρίμα…


Σχολιάστε εδώ