Επάγγελμα… υπουργός

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ψάχνονται, λένε, να βρουν «τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε». Περίμεναν με το έμπα του καλοκαιριού να βρεθούν μπροστά στις δημοσκοπήσεις, δεν τα κατάφεραν και τώρα το έριξαν στην γκρίνια. Τη μια τούς φταίει «ο Γιώργος που δεν τραβάει» κι ας έχει ο άνθρωπος να επιδείξει και καλές παρουσίες στη Βουλή και καλές πολιτικές πρωτοβουλίες, την άλλη τούς φταίει «το θολό πολιτικό στίγμα» που εκπέμπει το ΠΑΣΟΚ κι ας ευθύνονται για τη θολούρα, αφού κάθε τόσο τσακώνονται μεταξύ τους δημιουργώντας κακοφωνία.

• Μάλιστα μερικά πασίγνωστα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που κάλλιστα μπορούν να δηλώσουν επάγγελμα… υπουργός και στο παρελθόν διακρίθηκαν για την αλαζονεία τους, τον κυβερνητισμό τους και τη σκανδαλώδη εύνοια προς τον στρατό των «κολλητών» τους, αντί να κάνουν στην πάντα, να θέσουν εαυτούς σε κατάσταση εθελοντικής «αγρανάπαυσης», διαγκωνίζονται για ρόλους και κομματικά αξιώματα. Το χειρότερο είναι ότι πολλάκις χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τη «διαφωνία» τους προκειμένου να καταθέσουν τη δυσαρέσκειά τους για τον «αποκλεισμό» τους από τα όργανα. Δυστυχώς, η ασθένεια των κατ’ επάγγελμα «υπουργών», δηλαδή η δίψα τους για ρόλους και αξιώματα, φαίνεται να πλήττει και νεότερα στελέχη που γκρινιάζουν, γιατί δεν έγιναν «χαλίφης στη θέση του χαλίφη».

• Τις προάλλες, ένας από τους κατ’ επάγγελμα «υπουργούς» μάς έλεγε με έμφαση: «Εάν ο Γιώργος χάσει τις εκλογές, θα τεθεί θέμα ηγεσίας». Απορία πρώτη, εάν χαθούν οι εκλογές, θα τις έχει χάσει ο Γιώργος ή το όλο ΠΑΣΟΚ; Απορία δεύτερη, τις εκλογές τις κερδίζει μια καλή αντιπολίτευση ή τις χάνει μια κακή κυβέρνηση; Θα το πούμε καθαρά. Τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ (κι όχι μόνο) πρέπει να αντιληφθούν ότι η κοινή γνώμη κρίνει με επιείκεια την κυβέρνηση της ΝΔ και με αυστηρότητα την αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ, για έναν απλό λόγο: η ΝΔ βρίσκεται στην εξουσία λιγότερο από 2,5 χρόνια, ενώ το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην εξουσία για 10 χρόνια -κι αν εξαιρέσουμε το «διάλειμμα» της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, φθάνουμε κοντά στα 20 χρόνια. Άρα υπό κανονικές συνθήκες το λογικό είναι να δώσει το εκλογικό σώμα μια δεύτερη ευκαιρία στη ΝΔ.


Σχολιάστε εδώ