Συνωμοτεί… ο Μητσοτάκης

Ίσως πιστεύει πως αυτός θα είναι που θα οδηγήσει το Κυπριακό σε «λύση», αβαντάροντας έτσι τη θυγατέρα να γίνει πρωθυπουργός. Ίσως αδιαφορεί, αν θα καταγραφεί ως ο μοιραίος άνθρωπος και για τη μαρτυρική Μεγαλόνησο, λειτουργώντας ως ο Δούρειος Ίππος λύσεων που δεν προάγουν τα καλώς νοούμενα εθνικά συμφέροντα. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», πληροφορίες έγκυρες και αποκλειστικές, φέρουν τον Κ. Μητσοτάκη να οργιάζει κυριολεκτικά στο παρασκήνιο (ακόμα και να βυσσοδομεί) σε βάρος του ηγέτη της Κύπρου, Τ. Παπαδόπουλου, τον οποίο βλέπει ως εμπόδιο για τη «λύση» που επιθυμούν αυτός και η κόρη του! Και όχι μόνο αυτό. Κατά τις ίδιες πάντοτε πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός, προφανώς επειδή ο ίδιος βρίσκεται εκτός της -τυπικά- ενεργού πολιτικής, έχει αναλάβει να… συντονίσει και να προωθήσει την ομάδα που έχει συγκροτηθεί πέριξ της στήριξης των θέσεων που εξέφρασε πρόσφατα ο Κ. Στεφανόπουλος και προξένησαν έντονες αντιδράσεις. Ομάδα που εκτός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελείται και απ’ την Ντ. Μπακογιάννη και απ’ τον τέως πρωθυπουργό Κ. Σημίτη, και απ’ τον Γ. Παπανδρέου και από κάποιους υπουργούς, όπως τον Γ. Σουφλιά και από διπλωμάτες και ορισμένους πανεπιστημιακούς και από πολλούς ανθρώπους των ΜΜΕ, αρθρογράφους, παρουσιαστές κ.λπ.!

Στόχος, επαναλαμβάνουμε, να αμφισβητηθεί και εν τέλει να υπονομευτεί ο Τ. Παπαδόπουλος, η σθεναρή, πατριωτική στάση του οποίου αποτελεί το σοβαρότερο εμπόδιο στην προώθηση συμβιβαστικής και διχοτομικής λύσης. Και όλα αυτά εν μέσω μιας κατάστασης και ενός κλίματος που έχουν οδηγήσει:

– Σε δοκιμασία τις σχέσεις Αθήνας-Λευκωσίας, κυρίως εξαιτίας των περίεργων -το λιγότερο- θέσεων και πρωτοβουλιών της Ντ. Μπακογιάννη.

– Σε σαφέστατη διαφοροποίηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, τόσο απ’ τις θέσεις που διατύπωσε με τη συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Φιγκαρό» η Ντ. Μπακογιάννη όσο και απ’ το μπλοκ που στήριξε τις προτάσεις-ιδέες Στεφανόπουλου (Ντόρα, Σουφλιάς, Σημίτης, Γιώργος, ΜΜΕ, δημοσιογράφοι και άλλοι παράγοντες).

– Την παρασκηνιακή -προς το παρόν- διαφοροποίηση και του Κ. Καραμανλή απ’ τη συνέντευξη της Ντόρας και το επί της ουσίας άδειασμά της, στον βαθμό που η δημόσια παρέμβαση του Κ. Παπούλια ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού και είχε τη σύμφωνη γνώμη του.

Εμπόδιο ο Τάσσος!

Εμείς βέβαια δεν έχουμε την αυταπάτη πως ο Κ. Μητσοτάκης θα έχει την τόλμη να παραδεχτεί όσα σοβαρά σήμερα θα αποκαλύψουμε. Άλλωστε, τέτοιες παρασκηνιακές και υπονομευτικές δουλειές δεν αποδεικνύονται παρά μόνο απ’ την ιστορική πορεία των πραγμάτων, όπως οι… αποστασίες, για παράδειγμα.

Αποκαλύπτουμε λοιπόν πως:

– Κατά την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, με τον Κ. Μητσοτάκη ο πρώην πρωθυπουργός προσπάθησε να πείσει τον Πρόεδρο να συμμετάσχει σε κίνηση υπονόμευσης του Τάσσου, τον οποίο χαρακτήρισε «εμπόδιο σε επιλογές που θα μας βγάλουν απ’ το αδιέξοδο στο Κυπριακό»! Και συγκεκριμένα, του ζήτησε να μεσολαβήσει για να πειστεί ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, Δημ. Χριστόφιας, να αποσύρει τη στήριξή του απ’ τον Τ. Παπαδόπουλο και από κοινού με τον ΔΗΣΥ να υποστηρίξουν άλλον προεδρικό υποψήφιο στις επόμενες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο! Είχε προηγηθεί, κατά τις ίδιες πληροφορίες μας, η… προκαταρκτική προσέγγιση του Προέδρου απ’ το μητσοτακαίικο. Συγκεκριμένα, έναν περίπου μήνα πριν από τη συνάντηση Παπούλια – Μητσοτάκη η Ντ. Μπακογιάννη είχε καλέσει στο σπίτι της σε γεύμα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρουσία του Κ. Μητσοτάκη, του συζύγου της, του γιου της (και συμβούλου της στο ΥΠΕΞ) και 2-3 πρέσβεων…

Και ο μεν Κ. Παπούλιας βέβαια απέρριψε τη βολιδοσκόπηση Μητσοτάκη.

Το πρόβλημα ωστόσο παραμένει η παρασκηνιακή υπονομευτική κατά του Τάσσου δραστηριότητα του πρώην πρωθυπουργού, η οποία συμπληρώνεται από θέσεις, δηλώσεις, «πρωτοβουλίες» της Ντόρας. Και αβαντάρεται προκλητικότατα από πολύ συγκεκριμένα ΜΜΕ και δημοσιογράφους. Είναι, για παράδειγμα, χαρακτηριστική η κατά του Κ. Παπούλια αρθρογραφία του Γ. Πρετεντέρη, του Ριχ. Σωμερίτη, με αφορμή τα όσα δήλωσε απ’ τη Σύμη και με οποία χάλαγε τη… σούπα της Χάγης, την οποία επιμελέστατα μαγείρευαν οι Στεφανόπουλος – Ντόρα – Σημίτης – Γιώργος – Σουφλιάς και λοιποί! Όπως είναι χαρακτηριστική η συνέχιση ειδικά αυτή την περίοδο μπαράζ δημοσιευμάτων και σχολίων κατά του Τ. Παπαδόπουλου από ΜΜΕ και δημοσιογράφους των Αθηνών, ανάμεσά τους και από δύο συγκεκριμένους παραγωγούς του ΑΘΗΝΑ 9.84 που έχουν προσληφθεί απ’ την Ντόρα και είναι της εμπιστοσύνης της!

Ντόρα: Χάγη μέσω… «Φιγκαρό»!

Όπως προείπαμε, η υπονομευτική παρασκηνιακή δράση Μητσοτάκη συμπληρώνεται και από κινήσεις της θυγατρός. Η οποία θυγάτηρ «χτύπησε» και πρόσφατα, με τη γνωστή συνέντευξή της στη «Φιγκαρό», με την οποία επί της ουσίας επανέφερε τη Χάγη και προανήγγειλε νέο σχέδιο για το Κυπριακό και τετραμερή, ουσιαστικά δηλαδή την ακύρωση όλης της στρατηγικής Παπαδόπουλου και υποβάθμιση του πλαισίου διαλόγου.

Βέβαια, διαπιστώνοντας ότι αυτή η συνέντευξη θα της έκανε τελικά κακό την επομένη, παρακαλούσε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, κανάλια (κυρίως) και εφημερίδες να υποβαθμίσουν, να θάψουν τα υπ’ αυτής λεχθέντα και να προβάλουν την άποψή της, σύμφωνα με την οποία η εφημερίδα τα… διαστρέβλωσε.

Αλλά παράλληλα, η Ντόρα έστειλε για άλλη μια φορά και το μήνυμά της τόσο στη Λευκωσία όσο και στο Μαξίμου…

Προς εν Αθήναις ασχημονούντας…

Στη Λευκωσία το κλίμα είναι βαρύ τόσο για την Ντ. Μπακογιάννη όσο και για το μπλοκ στήριξης των θέσεων Στεφανόπουλου (Ντόρα, Σημίτης, Γιώργος, Σουφλιάς), καθώς και κατά του προβοκατόρικου ρόλου συγκεκριμένων ΜΜΕ και δημοσιογράφων. Είναι χαρακτηριστικό πως ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου με βαρυσήμαντο άρθρο του για «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» (βλ. διπλανή στήλη) απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς «εν Αθήναις ασχημονούντας», όπως ο ίδιος υπογραμμίζει. Αναφέρεται σε «απόψεις που διατυπώνονται τελευταία στην Αθήνα με καταιγισμό άρθρων και άλλων δημοσιευμάτων… που συνιστούν μια ευθεία υπονόμευση των καθορισμένων διαχρονικά στόχων Ελλάδας και Κύπρου…». Τονίζει πως οι διακινητές τέτοιων απόψεων «ασχημονούν κατά τρόπο προπετή και επικίνδυνο, ενώ αποδεικνύονται πολιτικά κοντόφθαλμοι και εθνικά μύωπες»…

Ανάλογα δημοσιεύματα για τις περίεργες και επικίνδυνες απόψεις κάποιων εξ Αθηνών ορμώμενων υπάρχουν σε πολλές κυπριακές εφημερίδες. Γενικά στην Κύπρο υπάρχει αναβρασμός εναντίον του μετώπου στήριξης των θέσεων Στεφανόπουλου και των υποστηρικτών του στον χώρο των ΜΜΕ, ιδιαίτερα σε τούτη την κρίσιμη για τις εξελίξεις συγκυρία. Και -φυσικά- κάθε άλλο παρά τυχαία θεωρούνται όλα τα παραπάνω, οι εμπνευστές τους και οι αβανταδόροι τους…


Σχολιάστε εδώ