Στα μαλακά έπεσαν οι τραμπούκοι

Λίγη ώρα αργότερα ομάδα αστυνομικών που έφτασε επιτόπου «κατόπιν εορτής» επενέβη για να συλλάβει τους εισβολείς με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά επεισόδια και να χρησιμοποιηθούν εντός των εγκαταστάσεων χημικά αέρια, θέτοντας σε κίνδυνο τους εργαζόμενους δημοσιογράφους και τεχνικούς που ήταν παρόντες εκείνη την ώρα στον χώρο.

Ο Κοντογουλίδης σάστισε με την εξέλιξη και, φοβούμενος μην εκνευρίσει τους «Χρυσαυγίτες» (χρειάζονται οι ψήφοι τους έστω και στην ενδεχόμενη δεύτερη Κυριακή των εκλογών), έδωσε εντολή να «θαφτεί» το θέμα και να μη μιλήσει κανείς από τους παρόντες εργαζόμενους (δημοσιογράφους και τεχνικούς) στα συνεργεία των άλλων καναλιών που κατέφτασαν για να καλύψουν το θέμα. Τελικά το θέμα «έσκασε» στα κανάλια των Αθηνών, αναγκάζοντας και την ΕΤ3 να το παίξει. Η διαμαρτυρία των «Χρυσαυγιτών» σχετιζόταν με την απόφαση της Αστυνομίας να απαγορέψει πορεία τους προς τον χώρο του αγάλματος του Μεγαλέξανδρου, όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση της Αντιρατσιστικής Κίνησης.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο επέβαλε σε όλους (συνολικά 44 νεαροί, μέλη των οργανώσεων «Χρυσή Αυγή» και «Πατριωτική Συμμαχία») ποινές φυλάκισης έξι και επτά μηνών με τριετή αναστολή. Σε άλλους τέσσερις ανήλικους δεν επιβλήθηκαν ποινές, αλλά το δικαστήριο τους έθεσε υπό γονική κηδεμονία, κρίνοντάς τους ένοχους για το αδίκημα της παράνομης οπλοφορίας.


Σχολιάστε εδώ