Οι BOYΛΕΥΤΕΣ έχουν τον λόγο

Στα στοιχεία της έρευνας του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, στην οποία αποκαλύπτεται ότι το 12% των μαθητών γυμνασίου λείπει από μία έως και δέκα μέρες από τα σχολεία του, επειδή δεν αισθάνεται ασφαλές, αναφέρεται ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μωραΐτης. Καλεί το υπουργείο να απαντήσει ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και μέτρα προτίθεται να αναλάβει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας.

Να επεκταθεί το πρόγραμμα του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για εγκατάσταση ειδικών αισθητήρων διοξειδίου του άνθρακα και μηχανικών συστημάτων εξαερισμού των αιθουσών και στα σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Δημ. Γαλαμάτης. Προς το παρόν το σύστημα δημοπρατείται για 500 αίθουσες 50 σχολείων της Αττικής, ενέργεια που εντάσσεται στο πλαίσιο της βελτίωσης της υγιεινής στα σχολεία.

Εκατόν είκοσι τρεις νέες αδιαφανείς προσλήψεις στο υπουργείο Εσωτερικών καταγγέλλει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ντ. Ρόβλιας. Αναφέρεται σε απόφαση δημοσιευμένη στο ΦΕΚ (23/5/06), βάσει της οποίας προσλαμβάνονται για έναν χρόνο 123 εργαζόμενοι με αμοιβή 1.536 ευρώ τον μήνα προκειμένου να ασχοληθούν με τις άδειες παραμονής των μεταναστών, χωρίς να περιγράφονται ο τρόπος πρόσληψης, τα κριτήρια επιλογής και αν υπήρξε έλεγχος από το ΑΣΕΠ.

Επαναπροσδιορισμό των αρχαιολογικών ζωνών της Κνωσού ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπαντουβάς. Θεωρεί επιβεβλημένο για την ισόρροπη ανάπτυξη του Ηρακλείου να εκπονηθούν μελέτες που θα εξετάσουν τη δυνατότητα επέκτασης του σχεδίου πόλεως προς τον νότο, αλλά και την εκπόνηση παράλληλης μελέτης για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων ώστε να προστατευθεί η πολιτισμική κληρονομιά της ευρύτερης περιοχής της Κνωσού.

Σοβαρές παραλείψεις και ολιγωρία της διοίκησης του ΙΚΑ σχετικά με το σύστημα διαχείρισης ζήτησης υπηρεσιών υγείας (184-ραντεβού αιμοληψιών) επισημαίνει με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Στρατάκης, Σύμφωνα με τα στοιχεία, καταδεικνύεται η πλήρης αποτυχία του συστήματος, αφού έχουν δημιουργηθεί τεράστιες λίστες αναμονής και φτάνουν από 28 ως 40 μέρες.

Για τη συντήρηση των πινακίδων του εθνικού οδικού δικτύου και τη λήψη μέτρων ασφαλείας ερωτά τους αρμόδιους υπουργούς η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα. Με δεδομένο ότι η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι συναρμοδιότητα υπουργείων, προτείνει η καταγραφή, η αξιολόγηση της ποιότητας της κατάστασης των πινακίδων, ο χρόνος περιοδικής συντήρησης και οι επιβαρύνσεις από τα ατυχήματα ανά εθνική οδό να αποτελέσουν μία βάση δεδομένων, την οποία θα συντηρεί ένα συντονιστικό διυπουργικό όργανο και θα αποτελεί τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

Σε απαξίωση κινδυνεύει να οδηγηθεί ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Μακρυπίδη. Τονίζει ότι παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση στη συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου το οργανισμού, ενώ απαιτείται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, να προκηρυχθούν οι κενές θέσεις ιατρών ελεγκτών τριετούς θητείας, να διασφαλιστούν οι πιστώσεις για τις δαπάνες περίθαλψης και να εκσυγχρονιστεί το μηχανογραφικό σύστημα.

Εάν έχει ξεκινήσει Ένορκη Διοικητική Εξέταση και πότε θα εκδοθεί το πόρισμα που αφορά τον τραυματισμό της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου, που τραυματίστηκε από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος την απέτρεψε να εισέλθει σε κτίριο της ΔΕΗ στη Χίο, προκειμένου να πραγματοποιήσει ρεπορτάζ για τα αίτια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε, ερωτά ο βουλευτής του Συνασπισμού Γ. Δραγασάκης. Σημειώνεται ότι από τότε (8/4/06) η δημοσιογράφος νοσηλεύεται με τετραπληγία στη μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς».

Κίνδυνο για τη δημόσια υγεία επισημαίνει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Πιπεργιάς, καθώς το φαινόμενο της ρύπανσης και της μόλυνσης που υφίστανται τα νερά των ποταμών και των θαλασσών, στις οποίες εκβάλλουν, από την απόρριψη λυμάτων και τοξικών αποβλήτων βιομηχανικών μονάδων της Εύβοιας και της Αττικοβοιωτίας έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το 40% των επικίνδυνων βιομηχανικών αποβλήτων παράγονται από βιομηχανικές μονάδες στις περιοχές αυτές που δεν εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία και καλεί τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ να πάρει μέτρα.

Σχετικά με το αίτημα των εκπαιδευτικών που έχουν πετύχει σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ αλλά δεν έχουν διοριστεί ερωτά την υπουργό Παιδείας ο βουλευτής της ΝΔ Δημ. Κωνσταντάρας. Με τις προτάσεις τους ζητούν την τροποποίηση του νόμου 3255/2004 για τον τρόπο και τα ποσοστά των διορισμών των εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Για την πορεία κατασκευής τού έργου του «Γενικού Καταστήματος Κράτησης Κεντρικής Μακεδονίας ΙΙΙ» στη Νιγρίτα Σερρών καλεί τον υπουργό Δικαιοσύνης να απαντήσει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπόλαρης. Αναφέρει ότι οι εργασίες εκτελούνται με χαμηλούς ρυθμούς, ενώ υπάρχει κίνδυνος να σταματήσουν άμεσα, καθώς δεν χρηματοδοτείται.

Ίδρυση αστυνομικού τμήματος στον δήμο Αυλώνα του νομού Ευβοίας ζητά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Περλεπέ. Αναφέρει ότι παρατηρείται σημαντική έξαρση της εγκληματικότητας με τη μορφή κυρίως των διαρρήξεων σε σπίτια, καταστήματα, αλλά ακόμα και πρόσφατα στο δημοτικό κτίριο που στεγάζει την οικονομική υπηρεσία του δήμου.


Σχολιάστε εδώ