Στα 37 χρόνια το όριο για πλήρη σύνταξη στον Τύπο

Στα 37 χρόνια (αντί των 35) θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδότησης, ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας και χρόνων υπαγωγής στην ασφάλιση, δημοσιογράφοι, τεχνικοί τύπου, εφημεριδοπώλες και υπάλληλοι πρακτορείων, σύμφωνα με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταθέτει εντός των ημερών στη Βουλή ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης. Παράλληλα, εκτός από τις επί μέρους ρυθμίσεις, φαίνεται να οδηγείται σε ναυάγιο ο διάλογος σε κοινοβουλευτικό επίπεδο που επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, ενώ και στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εκτός από τα κόμματα της Αριστεράς (ΚΚΕ και ΣΥΝ) και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ορίσει εκπροσώπους του, όπως αποσαφήνισε ο αρμόδιος συντονιστής, κ. Ευαγ. Βενιζέλος.

Σχετικά με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης, συνολικά των εργαζομένων στο Τύπο, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας μας, διευκρινίζεται πως:

• Καταστατικές διατάξεις των ταμείων αυτής της κατηγορίας των ασφαλισμένων που προβλέπουν συνταξιοδότηση με 35 χρόνια ασφάλισης χωρίς όριο ηλικίας, εξακολουθούν να ισχύουν για όσους έχουν υπαχθεί στην υποχρεωτική ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης μέχρι 31.12.1982. Πιο συγκεκριμένα:

Η σχετική ρύθμιση αφορά τους ασφαλισμένους στο Ταμείο Συντάξεων Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στο Ταμείο Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντάξεων και Υπαλλήλων Τύπου, στο Ταμείο Ασφάλισης Τεχνικών Τύπου Αθηνών, στο Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών, στο Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Θεσσαλονίκης και σε όλους τους κλάδους ασφάλισής τους…

Υπενθυμίζεται ότι στο «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής δημοσιεύσαμε τις ρυθμίσεις που προβλέπονται για την ασφάλιση των βουλευτών, την αναδιάρθρωση και λειτουργία των κλάδων στο ΤΣΜΕΔΕ (μηχανικοί και εργολήπτες δημοσίων έργων) και άλλων κατηγοριών ασφαλισμένων.


Σχολιάστε εδώ