Υποψήφιο της Συμβουλευτικής του Παπαδόπουλου έβαλε γεν. διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας της Εθνικής Τράπεζας ο Αράπογλου!

Άλλαξε μια σειρά από γενικούς διευθυντές, έφερε άνω-κάτω τα ψηλά και τα χαμηλά, έβαλε γενικό διευθυντή έναν που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ορισμένους από τους απολυθέντες τούς ξαναπροσέλαβε ως συμβούλους (πληρώνετε κορόιδα μέτοχοι) και ανάμεσα στους καινούργιους που έφερε μαζί του ήταν και ο κ. Πέτρος Οικονόμου, δικηγόρος, που τον τοποθέτησε γενικό διευθυντή της Νομικής Υπηρεσίας του! Τον κ. Οικονόμου τον γνώρισε ο κ. Αράπογλου στην Ιονική, όπου επί αλήστου μνήμης πρωθυπουργίας Μητσοτάκη, το ’90-’93, είχε τοποθετηθεί πρόεδρος, και τον εκτίμησε προφανώς ιδιαίτερα γιατί πρόσφερε… εξαιρετικές υπηρεσίες στην καταπάτηση δικαιωμάτων.

Όμως ο κ. Πέτρος Οικονόμου έχει ένα κάθε άλλο παρά… ευκαταφρόνητο παρελθόν. Μετά την μεταπολίτευση είχε απολυθεί ως… χουντικός! Και μάλιστα με… πτυχίο! Το 1970 είχε βάλει υποψηφιότητα για την πρώτη Συμβουλευτική Επιτροπή του δικτάτορα Παπαδόπουλου, για την… «εκλογή» της 29/11/70, στην περιφέρεια Αττικής – Πειραιώς.
Το όνομα του εκλεκτού του Αράπογλου φαντάζει στο «Ημερολόγιο της Χουντικής Επταετίας» του Κωνσταντίνου Διγκαβέ, δικηγόρου Θεσσαλονίκης, έκδοση 1975.
Στο «Κεφάλαιο Δεύτερο – Συμβουλευτικαί Επιτροπαί – Περιφερειακά Συμβούλια», με αριθ. 85 διαβάζουμε:
«Οικονόμου Πέτρος του Αθανασίου, δικηγόρος, εγεννήθη την 29/1/1937 εις Αθήνας». (όπως φαίνεται και στη φωτοτυπία που παραθέτουμε).

«Γεννήθηκα το 1937» αναφέρεται στο βιογραφικό του που έχει καταθέσει στην Εθνική Τράπεζα.
Κατόπιν των σημερινών μας αποκαλύψεων ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έχει τον λόγο, από τη στιγμή που ο κ. Αράπογλου δεν έχει, όπως αποδεικνύεται, δημοκρατική ευαισθησία…
Και βέβαια τώρα εξηγείται γιατί ο κ. Αράπογλου δεν ήθελε να πάει στη Βουλή, δείχνοντας πρωτοφανή έλλειψη σεβασμού… Λέγεται ότι ο κ. Οικονόμου ήταν αυτός που τον… συμβούλευσε να μην ανταποκριθεί στην πρόκληση της Επιτροπής της Βουλής!


Σχολιάστε εδώ