Ψάχνει τις διαρροές…

Οι υποψίες άρχισαν να στρέφονται από τον έναν στον άλλο, όπως κινείται η μπίλια της ρουλέτας από αριθμό σε αριθμό.

Παράλληλα, όμως, φούντωσε και ο πόλεμος ανάμεσα στους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Ορφανού για τον τρόπο που χειρίστηκαν τα θέματα. Οι κατηγορίες άρχισαν να εκτοξεύονται δεξιά και αριστερά και ουσιαστικά η υπόθεση εξελίχθηκε σε ένα παιχνίδι εξουσίας.

Κάποιοι, πάντως, ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει την πηγή της διαρροής. Λένε πως πρόκειται για άτομο που είχε ρόλο και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, αλλά ένα χρόνο πριν από τις εκλογές έκανε θεαματική στροφή. Στοιχεία, βέβαια, δεν υπάρχουν, αλλά στα αφτιά όσων έγιναν πρωταγωνιστές των τηλεοπτικών εκπομπών έφτασαν πληροφορίες για παζάρι του συγκεκριμένου ανθρώπου με δημοσιογράφο για την παροχή θεμάτων που αφορούν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Γιώργος Ορφανός, πάντως, δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα χέρια. Όπως έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις, όταν κοπάσει ο θόρυβος θα πάρει δραστικές αποφάσεις, επειδή δεν θέλει για κανένα λόγο να μείνει κάποια σκιά γύρω από τον τρόπο που διαχειρίζεται τα χρήματα του ελληνικού λαού. Απλώς δεν θέλει στη συγκεκριμένη περίπτωση να πάρει αποφάσεις εν βρασμώ, καθώς έχει και άλλα θέματα, όπως η αντιπαράθεσή του με την ΕΠΟ και το θέμα του ΠΑΟΚ που αναμφίβολα τον ακολουθεί, μια και εκλέγεται στη Θεσσαλονίκη. Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι τις δικές του κόντρες πλήρωσε ο «δικέφαλος», καθώς, αν προερχόταν από άλλη περιοχή, η ΕΠΟ θα έδινε την παράταση μίας μέρας για την κατάθεση της εγγυητικής επιστολής και δεν θα άφηνε την ομάδα της Θεσσαλονίκης εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.


Μεταγραφική βόμβα ο Εργοτέλης

Η πρώτη εντύπωση που άφησε ο Εργοτέλης στην παρθενική εμφάνισή του στην μεγάλη κατηγορία πριν από δύο χρόνια ήταν σίγουρα θετική. Παρ’ όλα αυτά ο κρητικός σύλλογος δεν κατάφερε να μείνει στα σαλόνια της Αʼ΄ Εθνικής. Αυτή τη φορά οι άνθρωποι της ομάδας είναι αποφασισμένοι να κάνουν τα πάντα προκειμένου να εδραιωθούν στη μεγάλη κατηγορία. Τουλάχιστον αυτό δείχνει ο μεταγραφικός σχεδιασμός καθώς το μπάτζετ ξεφεύγει από τα δεδομένα ομάδας που έρχεται από άνοδο. Οι πληροφορίες θέλουν τη διοίκηση του Εργοτέλη να ψάχνει για παίκτη με μεγάλο όνομα. Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, έγινε κρούση στον Τζιοβάνι, με τον Βραζιλιάνο, πάντως, να απαντά αρνητικά.


Υπήρξε χαμένος στη Ζυρίχη…

Η συνάντηση έγινε στη Ζυρίχη και μπορεί επί της ουσίας να μην υπήρξε χαμένος και κερδισμένος, αλλά όταν μια παγκόσμια ομοσπονδία ουσιαστικά… υπαγορεύει σε έναν υφυπουργό κράτους να στείλει έγγραφο παραδοχής ορισμένων πράξεων τότε δεν είναι και ό,τι… καλύτερο για τον ίδιο.

Η FIFA μέσα από την τριμερή συνάντηση Μπλάτερ-Ορφανού-Γκαγκάτση ζήτησε από την πολιτεία το εξής: όποια απόφαση πάρει η ΕΠΟ μέσω της γενικής συνέλευσης στη συνέχεια να την μετατρέψει σε… νόμο. Ενώ παράλληλα η FIFA ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να στείλει ένα έγγραφο ο υφυπουργός Αθλητισμού όπου θα αναφέρει ότι θα πάρει πίσω τον νόμο μέσα σε διάστημα 20 ημερών! Δηλαδή υπαγόρευσε σ’ έναν υφυπουργό κράτους να τροποποιήσει τον νόμο του και να τον σχεδιάσει σύμφωνα με τις διατάξεις της FIFA, και κατ’ επέκτασιν του μέλους της, της ΕΠΟ.

Ο Γιώργος Ορφανός σίγουρα δεν θα αισθάνθηκε άνετα εκείνη τη στιγμή, και στην ιδιαίτερη συνομιλία μίας ώρας που είχε στη συνέχεια με τον πρόεδρο της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, θα αναφέρθηκε στο παραπάνω θέμα, αν και στο επίκεντρο βρέθηκε ο ΠΑΟΚ. Βέβαια, τις επόμενες μέρες θα κριθούν πολλά αφού θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Διεθνή φιλικά

Στα διεθνή φιλικά επικεντρώνεται το ενδιαφέρον αυτή την περίοδο, καθώς οι ομάδες βρίσκονται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους λίγο πριν την έναρξη του Μουντιάλ. Πολύ καλές εντυπώσεις έχει αφήσει μέχρι στιγμής η Ολλανδία που παίζει κόντρα στην Αυτραλία. Η ομάδα του Μάρκο Φαν Μπάστεν έδειξε ότι στηρίζεται περισσότερο στην ομαδική δουλειά από ό,τι στο ατομικό ταλέντο. Οι «οράνιε» σε αυτό το Μουντιάλ θα πάνε με αρκετά νεαρούς παίκτες και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πού μπορεί να φτάσουν. Η Αυστραλία έδειξε μεγάλο πάθος στο παιχνίδι της στο πρόσφατο φιλικό με την Ελλάδα, αλλά υστερεί σε φαντασία. Ο άσος έχει τον πρώτο λόγο. Πολύ δυνατή παρουσιάζεται η Ακτή Ελεφαντοστού η οποία δίνει το τελευταίο της τεστ πριν από το Μουντιάλ κόντρα στη Σλοβενία. Η αφρικάνικη ομάδα θεωρείται από πολλούς ότι θα αποτελέσει τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης, καθώς έχει αρκετά καλό υλικό. Τα μεγάλα της ατού είναι η μεσαία γραμμή και η επίθεση, και αν καταφέρει να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της τότε είναι ικανή για μεγάλα πράγματα. Η Σλοβενία έχει καλές μονάδες, όμως στο πρόσφατο φιλικό με τη Ρουμανία έδειξε ότι έχει χτυπητές αδυναμίες. Θα παίξουμε άσο. Αφήνουμε τα διεθνή φιλικά και πάμε στη βʼ κατηγορία της Ισπανίας. Το διπλό ψάχνει απεγνωσμένα η Λεβάντε επί της Εϊμπάρ. Η φιλοξενούμενη ομάδα θα πάρει τη νίκη με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, όπως έκανε και στα δύο τελευταία ματς με Χιχόν και Βαγιαδολίδ, έτσι ώστε να παραμείνει σε τροχιά ανόδου. Η ουραγός Εϊμπάρ έχει ήδη αποχαιρετήσει την κατηγορία και δεν είναι ικανή να κόψει τον δρόμο της Λεβάντε.


Σχολιάστε εδώ