Τι γνωρίζει ο Βουλγαράκης και κάποιοι τον φοβούνται;

Όλοι αυτοί πιστεύουν πως ο τέως υπουργός Δημόσιας Τάξης και νυν Πολιτισμού «γνωρίζει πολλά και για πολλούς» και έτσι είναι επόμενο πολλοί να τον φοβούνται κα να επιθυμούν διακαώς να του κλείσουν το στόμα.

Η αίσθηση πως ο Γ. Βουλγαράκης ξέρει πρόσωπα και πράγματα και «είχε μπει πολύ βαθιά» σε πολλές υποθέσεις που -φυσικά- αφορούν πολλούς κατά την περίοδο της θητείας του στην Κατεχάκη είναι έτσι κι αλλιώς ευρέως διαδεδομένη. Χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμιά περίπτωση πως ο τέως υπουργός παίζει κάποιο παιχνίδι «αποκαλύψεων» ή ότι έστω εμμέσως αφήνει να εννοηθεί κάτι τέτοιο, είναι ωστόσο πιθανότατο ότι κάποιοι που φοβούνται ήθελαν να του στείλουν το μήνυμα να μην ανοίξει τα χαρτιά του και… να κάτσει στ’ αβγά του.

Γνωρίζουμε εξάλλου ότι ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης είχε εξομολογηθεί φόβους του για τυχόν ενέργεια εναντίον του λόγω και του βεβαρημένου κλίματος που είχε αρχίσει να διαμορφώνεται εις βάρος του εξαιτίας και των αποκαλύψεων για τις απαγωγές Πακιστανών στη συνάντηση που είχε στην Αράχοβα τα Χριστούγεννα με τον Κ. Καραμανλή. Τότε είχε συμφωνηθεί η μετακίνησή του απ’ το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και γι’ αυτόν τον λόγο.

Σύμφωνα εξάλλου με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες μας, την τελευταία περίοδο ο Γ. Βουλγαράκης και η οικογένειά του είχαν δεχτεί απειλητικά τηλεφωνήματα, τα οποία «συνέπιπταν» με το συνολικότερο εις βάρος του κλίμα, αλλά και τις σχετικές πληροφορίες ότι «θα του σταλεί προειδοποίηση».

Γεγονός είναι ότι η εκδοχή του προειδοποιητικού μηνύματος στον Βουλγαράκη να κρατήσει το στόμα του κλειστό κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος και αρχίζει να επιβεβαιώνεται και απ’ τα πρώτα ευρήματα των ερευνών. Και ως εκ τούτου θα έχει πολύ ενδιαφέρον, όταν θα αρχίσει να ξετυλίγεται όλο το σχετικό κουβάρι…

Αστειότητες

Μέχρι στιγμής πάντως οι έρευνες τίποτα δεν έχουν αποδώσει. Προκαλεί θυμηδία αυτό που πρόβαλαν τα κανάλια, ότι οι τρομοκράτες άφησαν το τηλεχειριστήριο στο σημείο απ’ όπου υποτίθεται πυροδότησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό που είχαν δέσει πάνω στο ποδήλατο. Είναι σαν να άφησε η «17Ν» το περιβόητο σαρανταπεντάρι… Μια περίπτωση υπάρχει, να ήθελαν οι ίδιοι οι τρομοκράτες να αφήσουν τα διαπιστευτήριά τους… Πράγμα που δεν είναι και πολύ πιστευτό.

Ομοιότητες

Εκείνο που προκύπτει είναι η μέθοδος με την οποία για δεύτερη φορά… λειτουργεί αυτή η νέα γενιά τρομοκρατών, που προς το παρόν είναι άγνωστες οι διασυνδέσεις της, αν π.χ. συνδέεται και κατά πόσον με τους έγκλειστους στον Κορυδαλλό της «17Ν».

Συγκεκριμένα επισημαίνουν οι αρχές Ασφαλείας ότι όπως και στην βόμβα στο υπουργείο Οικονομίας στο Σύνταγμα, όπου είχε τοποθετηθεί σε μηχανάκι, έτσι και τώρα στον δρόμο κάτω από το σπίτι του Βουλγαράκη είχε τοποθετηθεί σε ποδήλατο.

Θυμίζουμε ότι είναι ο δεύτερος πολιτικός που είχε θητεύσει στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης εναντίον του οποίου γίνεται τρομοκρατικό κτύπημα.

Ο πρώτος ήταν ο Γιώργος Πέτσος, την περίοδο του «βρώμικου ’89», που γλίτωσε γιατί είχε Άγιο.

Το φιάσκο

Οι ευθύνες της Αστυνομίας για την έκρηξη κατά του Βουλγαράκη είναι τεράστιες. Και ευτυχώς που δεν είχε θύματα. Είναι απίστευτο να γνωρίζει από μέρες ότι ο υπουργός Πολιτισμού αποτελεί στόχο, ότι δέχεται καθημερινά σοβαρότατες απειλές, τόσο ο ίδιος ο υπουργός όσο και η οικογένειά του, να παρακολουθούνται συνεχώς στο κάθε βήμα τους από αστυνομικούς και να κατορθώσουν οι τρομοκράτες να βάλουν βόμβα 100 μέρα από το σπίτι του και να μην το πάρουν χαμπάρι οι έλεγχοι, με σκυλιά μάλιστα, που γίνονται κάθε μέρα, πριν βγει από το σπίτι του ο Βουλγαράκης. Υπάρχει πλήρης ανικανότητα οργάνωσης, συντονισμού και ελέγχου… Και γι’ αυτό κάποιος φταίει. Γι’ αυτό και είναι λάθος της πολιτικής ηγεσίας, που έπρεπε ήδη να είχε πάρει κεφάλια.


Σχολιάστε εδώ