Συγκρότημα «Espresso»

Θέμα ημερών η μεταβίβαση του Profit στον Γιάννη Φιλιππάκη, εκδότη της «Espresso». Το τίμημα αναμένεται να κυμανθεί στα 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο σταθμός του Γ. Τράγκα έχει ενημερωτική άδεια και ήταν ο δεύτερος του εκδότη. Με την κίνηση αυτή, για την οποία έγκαιρα ενημερώθηκαν οι αναγνώστες της στήλης, ο Όμιλος Βαρδινογιάννη προσθέτει έναν ακόμη ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς μέσω συμμετοχών έχει πρόσβαση στον Athens Radio DJ (Αττικές Εκδόσεις) και στον SOHO (Star Channel).

Ταυτόχρονα ο Γ. Φιλιππάκης δημιουργεί ένα νέο συγκρότημα, με επίκεντρο την «Espresso», με ραδιοφωνικό σταθμό, αλλά και αποκτώντας το management και μετοχές της «Ισοτιμίας». Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα εκδίδεται από τη «Νέμεσις» και στο ΔΣ της συμμετέχουν ο Γιάννης Αρβανίτης, ιδιοκτήτης, ως πρόεδρος, ο Παναγιώτης Μπουσμπουρέλης, διευθυντής της εφημερίδας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, και μέλη οι Βασίλης Παπαδόπουλος, Γιώργος Πολυγένης και Γιώργος Δασκαλόπουλος.

Σε ένα άλλο τμήμα των επιχειρήσεων του Όμιλου Βαρδινογιάννη, στο Star, υπάρχουν ενδιαφέρουσες εξελίξεις. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του καναλιού, «Νέα Τηλεόραση», με απόφαση των μετόχων προχωράει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 8.009.570 ευρώ, και ταυτόχρονα η εταιρεία «Εμπορικές και Τηλεοπτικές Επιχειρήσεις Θέαμα» κατά 4.335.405 ευρώ. Και οι δύο εταιρείες καλούν τους μετόχους εντός 2 μηνών από τις 3 Μαΐου να δηλώσουν στη διοίκηση αν θα ασκήσουν το δικαίωμα προτίμησής τους στην ανάληψη νέων μετοχών, ανάλογα με τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Στην «Νέα Τηλεόραση» συμμετέχει, μεταξύ άλλων, και ο «Ελεύθερος Τύπος» μέσω της Ιδρύματος Τύπου ΑΕ και του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη με μικρότερο ποσοστό και το ερώτημα είναι αν θα εξακολουθήσει ή όχι να έχει τη συμμετοχή του στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Star. Τέλος, σύμφωνα με την «Press Time», ο Β. Βαρδινογιάννης κατέθεσε αγωγή σε βάρος της Ιωάννας Νίκου Βαρδινογιάννη, ζητώντας αποζημίωση 15 εκατ. ευρώ και την προσωπική της κράτηση, επειδή όπως αναφέρει τον δυσφήμησε.

Ο Β. Βαρδινογιάννης στρέφεται εναντίον της ανιψιάς του, με επίκεντρο τη διαχείριση της εταιρείας Varnimma Corporation International. Για την υπόθεση απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Β. Βαρδινογιάννης, στο οποίο η Ιωάννα Βαρδινογιάννη άσκησε έφεση, «χρησιμοποιώντας» εναντίον του θείου της «σειρά ψευδών ισχυρισμών».


Σχολιάστε εδώ