Βυζάντιον

Αρχίζω γρήγορα και ενθουσιασμένος με τις διεθνείς εξελίξεις. Στην Ολλανδία δεν γεννήθηκε ο τρίτος πόλος, αλλά ο τρίτος κώλος! «Φιλανθρωπία, Ελευθερία, Διαφορετικότητα» είναι ο τίτλος του πολιτικού κόμματος που ιδρύουν οι Ολλανδοί παιδεραστές. Κύριο αίτημα της πολιτικής πλατφόρμας είναι η μείωση του ορίου για σεξουαλικές σχέσεις από τα 16 χρόνια στα 12. Υποθέτω ότι θα είναι το κόμμα που θα αποδίδει στις οργανώσεις νεολαίας μεγαλύτερη έμφαση από αυτήν που δίνει το ΚΚΕ στην ΚΝΕ. Ζω για δύο πράγματα. Πρώτον, να δω τι θα συμβεί όταν εκλέξουν ευρωβουλευτή. Δεύτερον, για το σχόλιο του Αρχιεπισκόπου. Όχι για το περιεχόμενο, αλλά επειδή θα είναι η πρώτη φορά που θα συμφωνήσω μαζί του.


Ο Αργύρης Ντινόπουλος ενθουσιάστηκε με την ιδέα για την υπερνομαρχία. Ως χαιρέκακος που είμαι ελπίζω να την έμαθε, κατηφορίζοντας την οδό Φλωρίνης στα Βριλήσσια επί της οποίας, λόγω των δημοτικών έργων, ταλαιπωρούνται καθημερινώς πλήθος συμπολιτών του. Ο ίδιος λέει στους φίλους του ότι μπορεί να πετύχει ακόμα και την ανατροπή, καθώς έχει να επιδείξει παρεμβατική παρουσία, είναι αναγνωρίσιμος, έχει πείρα στην Αυτοδιοίκηση και μπορεί να χειριστεί τη Φώφη στα debate. Από την άλλη, η σημειολογία του ευτυχούς γεγονότος δεν είναι ιδανική. Η δημοσιοποίηση της ιδέας για την υποψηφιότητά του συνέπεσε με την εκκίνηση του ετήσιου πανηγυριού της Αναλήψεως, στο κέντρο των Βριλησσίων. Συνεπώς, είτε είναι μία πανηγυρική υποψηφιότητα είτε είναι μία υποψηφιότητα για τα πανηγύρια…


Δύο βαρυσήμαντες δημοσκοπήσεις τάραξαν την ανία μας την προηγούμενη εβδομάδα. Η πρώτη και σημαντικότερη αποκάλυψε ότι το 64,2% των ερωτηθέντων στο Αργοστόλι συμφωνεί με την πεζοδρόμηση της γέφυρας. Και επειδή δεν θέλω να βρεθώ σαν τη γυναίκα του μάστορα από την Άρτα χτισμένος στα θεμέλια της γέφυρας, περνάω στη δεύτερη, που είναι και ήσσονος σημασίας, αφού επεδείκνυε το αυτονόητο: η γκρίνια τρώει τον αφέντη στο ΠΑΣΟΚ. Η δημοσκόπηση επεδείχθη αρμοδίως και στον Ευάγγελο και, όπως μου λένε από την πλευρά του Γιώργου, εξασφάλισε ανακωχή μέχρι τις εκλογές. Τότε, όμως, θα έχει λάμψει το άστρο της Χρύσας Αράπογλου. Τι περιμένει η Χρύσα; Να σας πω τη μαύρη αλήθεια, ελπίζει να τη θυμηθούν κάπως οι ψηφοφόροι της και να αξιοποιήσει τη δωρεάν προβολή που θα έχει. Τίποτα παραπάνω, πιστέψτε με.


Από το ΠΑΣΟΚ στον ΠΑΟΚ. Ειλικρινά, δεν γνωρίζω ποιο από τα δύο συμπαθή σωματεία αντιμετωπίζει μεγαλύτερο πρόβλημα. Υποθέτω το ΠΑΣΟΚ. Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι διαθέτει τουλάχιστον δύο τρεις χιλιάδες άτομα σε αγωνιστική ετοιμότητα για να βγουν στο δρόμο. Για το ΠΑΣΟΚ δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Οταν εγώ θεωρούσα πιθανότερο το ενδιαφέρον του σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου παρά του συνονόματου επιχειρηματία, οι αθλητικές σελίδες των εφημερίδων μόνο που δεν προανήγγειλαν τη διασκευή της σουίτας στο Μακεδονία Palace με βάση τα πρότυπα της Γιάννας. Ας είναι. Πιστός στον όρκο που έδωσα στον εκδότη μου και κατ’ επέκταση στο συνταξιούχο που παίζει στη διαφήμιση μας, σπεύδω για άλλη μια φορά να αποδείξω ότι «έχω ρεπορτάζ», που λέει και ο Τράγκας. Πριν από δύο μήνες ο Θόδωρος και η Γιάννα Αγγελοπούλου δέχθηκαν δύο προτάσεις για εξαγορά του ΠΑΟΚ. Η μία προήλθε από τον Αλέξη Κούγια. Δεν ήταν συγκροτημένη, επρόκειτο περισσότερο περί προτροπής. Απερρίφθη. Η δεύτερη πρόταση προήλθε από τον δικηγόρο Τάκη Μπαλτάκο, ο οποίος διατηρεί σχέσεις, όχι πάντα ανέφελες, με το ζεύγος Αγγελοπούλου. Αυτή η πρόταση ήταν, υποτίθεται, συγκροτημένη, καθώς κόμιζε τον Μάρτη εις τη Σαρακοστή, το μαϊντανό στα φασολάκια, κοινώς τον Βίκτωρα Μητρόπουλο. Επιτρέψτε μου μία παρένθεση. Εδώ και μήνες ο κ. Μητρόπουλος προσπαθεί να εμφανιστεί ως συνομιλητής του ζεύγους, παρέχοντας, μάλιστα, και στήριξη μέσω της εφημερίδας του, το όνομα της οποίας μου διαφεύγει, όπως πιστεύω ότι το ίδιο συμβαίνει με το σύνολο του αναγνωστικού κοινού. Ο κ. Μητρόπουλος προσεφέρθη να αναλάβει την προεδρία του ΠΑΟΚ και να αξιοποιήσει, διά της μοναδικής τεχνογνωσίας που διαθέτει, τα κεφάλαια του Αγγελόπουλο. Εδώ υπήρχε ένα πρόβλημα. Ο Αγγελόπουλος δεν είναι Κόκκαλης. Και μόνο στην ιδέα της συνεργασίας με τον Μητρόπουλο, έκανε χρήση υπογλώσσιου. Μπαλτάκος και Μητρόπουλος έστειλαν ορκωτούς λογιστές στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να παρουσιάσουν αξιόπιστη εικόνα όχι μόνο στον Θ. Αγγελόπουλο, αλλά και σε άλλους πιθανούς επενδυτές. Τα υπόλοιπα τα γνωρίζετε μέσω της ανακοίνωσης του ζεύγους. Οσον αφορά δε την ανακοίνωση Γούμενου για το ζωηρό ενδιαφέρον που, υποτίθεται, εξεδήλωσε το ζεύγος, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ στοιχημάτισε στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει και νέα ανακοίνωση που θα τον διέψευδε. Και κέρδισε.


Ασφαλώς το θέμα είναι εξόχως πολιτικό με ενδιαφέρον παρασκήνιο. Ο Γούμενος υπαινίσσεται ότι η πολιτεία δεν βοήθησε στην είσοδο Αγγελόπουλου στον ΠΑΟΚ. Σε κατʼ ιδίαν συζητήσεις μάλιστα λέει: «ο Καραμανλής δεν ήθελε να δει τη Γιάννα να αποκτά λαϊκό έρεισμα». Βλακείες! Ο Καραμανλής καίγεται να βρει λύση. Αν ο ΠΑΟΚ δεν αποκτήσει επενδυτή, τότε η Διεθνής Εκθεση του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει στη Ραφήνα για λόγους ασφαλείας. Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, κρούσεις έγιναν, με πρωθυπουργική εντολή, στους Κοπελούζο και Μαμιδάκη. Αρνητική απάντηση, αν και ο Μαμιδάκης ίσως δεχθεί στο τέλος να συζητήσει με τους όρους του. Φοβούμαι ότι στο τέλος ο πρωθυπουργός θα αναλάβει την πολιτική πρωτοβουλία. Εισφορά υπέρ του ΠΑΟΚ μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ.


Στον Λυκαβηττό έσκασαν τα γκαζάκια που περίσσεψαν από την ψησταριά της Νέας Μάκρης. Ναι, καλέ, εκεί όπου έψηναν τα σουβλάκια για τους Πακιστανούς…

Προκόπιος


Σχολιάστε εδώ