Έβαλαν τον Καραμανλή να εγκαινιάσει την ψηφιακή χωρίς να υπάρχει ακόμη εταιρεία!

Η επίσκεψη, όπως σημείωνε το «Π» την περασμένη Κυριακή με τίτλο «Περιμένοντας τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή στο Ραδιομέγαρο», συζητιόταν έντονα και τελικά επιλέχθηκε να εμφανιστεί ο πρωθυπουργός στην Αγία Παρασκευή ως μια απάντηση στην επίθεση του ΠΑΣΟΚ για τα πεπραγμένα της διοίκησης μετά και την ήττα στη Eurovision.

Το ερώτημα ωστόσο που ακούστηκε -φωναχτά κατά πληροφορίες στους διαδρόμους- ήταν «γιατί έσυραν τον πρωθυπουργό να εγκαινιάσει μια ψηφιακή για την οποία δεν υπάρχει ακόμη εταιρεία;», δείχνει και τον προβληματισμό που υπάρχει για τα όσα γίνονται στην ΕΡΤ. Ενδεικτικό είναι επίσης ότι ο Κ. Καραμανλής απλώς πάτησε δυο κουμπιά, χαιρέτησε τα μέλη του ΔΣ και αποχώρησε χωρίς να μιλήσει με κανέναν.

Η δήλωσή του ότι η ΕΡΤ «προχωρά μπροστά επενδύοντας στην πολυφωνία, την αντικειμενικότητα και την ποιότητα. Μπαίνει στη νέα ψηφιακή εποχή με εκπομπή επίγειου ψηφιακού σήματος σε πιλοτική μορφή», εκτιμήθηκε ως στήριξη στη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης.

Ανακοινώθηκε η δημιουργία δύο ακόμη θεματικών καναλιών, ένα για τον τουρισμό και ένα για τον πολιτισμό, που θα εκπέμπουν και δορυφορικά στο εξωτερικό. Τα ερωτήματα ωστόσο είναι πολλά. Τι χρειάζονται ένα ακόμη πολιτιστικό κανάλι όταν ήδη υπάρχει ως «πολιτιστικό» η ΕΤ-1;

Μήπως δεν θα υπάρχει πλέον; Γιατί θέλουν νέο κτίριο, όπως ακούστηκε; Τι θα κάνουν με το κτίριο της Κατεχάκη, που υποτίθεται πως διαθέτει τα πιο σύγχρονα ψηφιακά στούντιο; Γιατί η ομάδα Σκαλιστήρα ετοιμάζει νέο Κανονισμό Εργασίας και νέο οργανόγραμμα για τη θυγατρική εταιρεία της επίγειας ψηφιακής;


Σχολιάστε εδώ