Τρίτη και τελευταία για τον Χριστόδουλο

«Βασική μου θέση είναι ότι η ανανέωση είναι όρος επιβίωσης», τόνισε στην ομιλία του ο Χριστόδουλος. «Όπως τα κύτταρα του κάθε ζωντανού οργανισμού ανανεώνονται για τη διατήρηση της ζωής, έτσι και η παράταξή μας πρέπει να ανανεωθεί. Θέλω να δώσω το παράδειγμα ο ίδιος, αλλά δεν θέλω και να αιφνιδιάσω κανέναν. Πιστεύω ότι στις επόμενες δημοτικές εκλογές, δηλαδή σε 4 χρόνια, η παράταξη πρέπει να κατέβει με νέο δήμαρχο. Κατεύθυνσή μας είναι ανανέωση με συνύπαρξη. Ανανέωση σε ιδέες, σε απόψεις και σε δημιουργικές πρωτοβουλίες, αλλά και ανανέωση βιολογική, ανανέωση με νέους ανθρώπους σε ηλικία», είπε, υπογραμμίζοντας ότι 10 από τους 44 υποψηφίους του ψηφοδελτίου (απέμειναν 5 κενές θέσεις, από τις οποίες οι δύο τουλάχιστον θα καλυφθούν από γυναίκες) είναι κάτω των 30 ετών, ενώ 16 από τους 44 κατεβαίνουν για πρώτη φορά σε δημοτικές εκλογές.

Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος Καλαμαριάς δεν προχώρησε σε λεπτομερή απολογισμό του έργου του, αφήνοντάς τον για τις 29 Ιουνίου, όταν θα γίνει η δημόσια λογοδοσία του.

Το «επίσημο» μέρος της πρώτης αυτής προεκλογικής συγκέντρωσης του Χριστόδουλου Οικονομίδη, στην οποία ήταν παρόντες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μπάσκετ και φίλος του δημάρχου Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Νίκος Γιαννόπουλος (η ανεψιά του οποίου συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο), πρόεδροι συνοικιακών συλλόγων κατοίκων, πολιτιστικών και αθλητικών φορέων και πολλοί φίλοι της παράταξης, έκλεισε με την παρουσίαση των 44 υποψηφίων της παράταξης.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με… κοψίδια στα κάρβουνα, εκλεκτό κρασί και αμέτρητα «πηγαδάκια», στα οποία τα κυρίαρχα θέματα συζήτησης ήταν η βεβαιότητα για τη νίκη της παράταξης στις εκλογές, τα προγνωστικά για τον υποψήφιο που θα κατεβάσει το ΠΑΣΟΚ στον δήμο της Θεσσαλονίκης (όπου βέβαια η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκόμενων ήθελε τη «δική τους» Χρύσα Αράπογλου) και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα στην Καλαμαριά του Χάρρυ Κλυνν…

Πάντως ο Χριστόδουλος εξέπεμψε σιγουριά για τη νέα νίκη του, όταν κληθείς από το συνεργείο της TV100 να σχολιάσει την υποψηφιότητα του Χάρρυ Κλυνν (λίγο πριν είχε ανακοινωθεί από τη δημοτική τηλεόραση) αρκέστηκε να απαντήσει: «Τον καλωσορίζουμε στον αγώνα, η Καλαμαριά μάς έχει όλους ανάγκη».


Σχολιάστε εδώ