Πράσινες κάλπες στη Σταυρούπολη

Απέναντί του ο νικητής της σημερινής ψηφοφορίας θα έχει τον… σύντροφό του, Διαμαντή Παπαδόπουλο, σημερινό δήμαρχο, που είχε εκλεγεί ως «αντάρτης» την προηγούμενη τετραετία και δεν επιθυμεί να μπει στη διαδικασία των προκριματικών.

Ο Διαμαντής, έχοντας εξασφαλίσει την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας (έτσι κι αλλιώς χαμένη είναι στη Σταυρούπολη, γιατί να μη δείξει πως κερδίζει στηρίζοντας έναν «αντάρτη» ΠΑΣΟΚο;), προσπάθησε να ματαιώσει τις προκριματικές, υποστηρίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα πρέπει να δώσει χρίσμα σε κανέναν και να σεβαστεί την απόφαση της τοπικής κοινωνίας.

Ωστόσο η Χαριλάου Τρικούπη, στην οποία παραπέμφθηκε λόγω σπουδαιότητας το θέμα, αποφάσισε διαφορετικά, αφήνοντας τον Διαμαντή εκτός νυμφώνος.

Έτσι, απόμειναν τέσσερις υποψήφιοι, που θα αναμετρηθούν για το χρίσμα του κόμματός τους, καθώς τρεις από τους φερόμενους υποψήφιους αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή, ενώ ένας καινούργιος προέκυψε. Συγκεκριμένα, το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ θα τα διεκδικήσουν ο Σάββας Σερασίδης, ο οποίος προ μηνών είχε εκλεγεί επικεφαλής του συνδυασμού του εκλιπόντος Τάσου Αναστασιάδη, η νομαρχιακή σύμβουλος Συλβάνα Καρασαββίδου, ο Τριαντάφυλλος Ζυγανιτίδης, παρότι προσφάτως είχε εκφράσει τη διαφωνία του για τις προκριματικές, και τέλος ο Ηλίας Αποστολίδης, πρώην γραμματέας της τοπικής οργάνωσης και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 2002.

Ο τελευταίος δεν είχε έως τώρα εκδηλώσει ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση του χρίσματος και η υποψηφιότητά του αποτέλεσε έκπληξη. Από τη διαδικασία αποσύρθηκαν τελικώς οι Γιώργος Ζέρβας, Κίμων Σαραφίδης και Στάθης Κουτσονικόλας.


Σχολιάστε εδώ