Δεν του βγήκε του Γιώτη ο ΠΑΟΚ

Επειδή ωστόσο δεν μπορεί να καθίσει ήσυχος στα αβγά του, αποφάσισε να αναλάβει μία ακόμη πρωτοβουλία. Στόχος της νέας πρωτοβουλίας να «σώσει τον ΠΑΟΚ», μεσολαβώντας στην πώληση του λαοφιλούς σωματείου στον ρώσο μεγαλοεπιχειρηματία ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη.

Ο πόντιος νομάρχης κάλεσε τον ρωσοπόντιο βουλευτή (είναι στενός συνεργάτης του Πούτιν και μέλος της Δούμας) στη Θεσσαλονίκη -δήθεν ινκόγκνιτο- πείθοντάς τον πως στις συναντήσεις του με την κυβέρνηση (με τους υπουργούς Οικονομικών και Αθλητισμού) και τους παράγοντες του ΠΑΟΚ, που θα έκλεινε παρουσία του, να ξεπερνιούνταν τα εμπόδια και θα πετύχαινε τον στόχο του.

Πράγματι ο Ρωσοπόντιος ήρθε στη Θεσσαλονίκη ξαφνικά, αλλά έκπληκτος είδε να τον περιμένουν στη νομαρχία δεκάδες δημοσιογράφοι και άλλοι τόσοι «καταληψίες» (αναφέρομαι στους συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ που κατέλαβαν τα γραφεία της ΠΑΕ, απαιτώντας να φύγει ο πρόεδρός της Γιάννης Γούμενος και να έρθει στην ομάδα επενδυτής).

Ο Ιβάν Σαββίδης σάστισε από τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν οι «καταληψίες», οι οποίοι στην απόγνωσή τους τον είδαν ως πιθανό σωτήρα της λατρεμένης τους ομάδας. Είπε λοιπόν ο άνθρωπος, όταν ρωτήθηκε για τον σκοπό της επίσκεψής του, πως «ήρθε για να πάρει τον ΠΑΟΚ».

Σύντομα ωστόσο κατάλαβε πως το σκηνικό που είχε στηθεί «έμπαζε από παντού». Ο Ορφανός έλειπε στη Σόφια, ο Γούμενος βρισκόταν στην Αθήνα, ενώ ο επικεφαλής του ΑΣ ΠΑΟΚ, Θανάσης Κατσαρής (στον οποίο απευθύνθηκε ο Ψωμιάδης για να συναντηθεί με τον Ρώσο), απάντησε στην πρόσκληση για συνάντηση μέσω των… αθλητικών ραδιοφώνων, λέγοντας πως θα πάει στο «Hayatt» να τον συναντήσει μόνο παρουσία εκπροσώπου των… καταληψιών.

Σφόδρα ενοχλημένος ο Σαββίδης από τον Ψωμιάδη (που προσπάθησε να τον χρησιμοποιήσει για να αποκομίσει προσωπικά προεκλογικά οφέλη), τον Γούμενο που δήλωνε μέσω των δημοσιογράφων φερεφώνων του πως είναι στην Αθήνα για να πουλήσει τον ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, Κατσαρή, που «δεχόταν» να τον δει μόνο παρουσία… εκπροσώπου των καταληψιών, αναχώρησε άρον άρον από τη Θεσσαλονίκη, δηλώνοντας πως το ενδιαφέρον του για την αγορά του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει πλέον.


Σχολιάστε εδώ