Κάλπες σε επτά δήμους

Κάλπες στήνονται από το πρωί σήμερα σε έξι δήμους και μία κοινότητα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, στις οποίες οι προσερχόμενοι δημότες θα ψηφίσουν για να επιλεγούν οι υποψήφιοι δήμαρχοι που θα υποστηριχθούν από το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του φθινοπώρου.

Πρόκειται για τους δήμους Αμπελοκήπων, Ελευθερίου-Κορδελιού, Μενεμένης, Ευόσμου, Αγίου Παύλου, Πολίχνης και την κοινότητα των Πεύκων, όπου είκοσι συνολικά υποψήφιοι θα διεκδικήσουν την πρωτιά στην περιοχή τους, η οποία αυτομάτως θα τους δώσει και το χρίσμα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τις τελευταίες ημέρες εντάθηκε η εκστρατεία των υποψηφίων, χωρίς ωστόσο να καταγραφούν ή να καταγγελθούν επιλήψιμες συμπεριφορές.

Τα βουλευτικά γραφεία φρόντισαν να μείνουν μακριά από τις τοπικές αναμετρήσεις, ενώ τα «πισώπλατα μαχαιρώματα» περιορίστηκαν σε… κλειστούς χώρους και ιδιωτικές συζητήσεις.

Πρόβλημα στην πρωτότυπη αυτή διαδικασία πήγε να δημιουργηθεί σε ορισμένους δήμους, των οποίων οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι (Κορδελιού, Αμπελοκήπων, Αγίου Παύλου) αρνήθηκαν να δώσουν στο ΠΑΣΟΚ τον κατάλογο των δημοτών, ο οποίος είναι και ο εκλογικός κατάλογος στις σημερινές προκριματικές. Μάλιστα ο Λαφαζανίδης (Κορδελιού) προσέφυγε στην αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων προκειμένου να παρεμποδίσει τη διαδικασία επιλογής του αντιπάλου του.

Τους καταλόγους πήρε τελικώς η Χαριλάου Τρικούπη από το υπουργείο Εσωτερικών και με βάση αυτούς όσοι δημότες επιθυμούν (ασχέτως αν ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ) μπορούν να μετάσχουν στην ψηφοφορία.

Για τη συμμετοχή στην ψηφοφορία αρκεί η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού εγγράφου. Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Τα ψηφοδέλτια εκτυπώθηκαν την τελευταία στιγμή και δεν μοιράστηκαν στους υποψηφίους για ευνόητους λόγους.

Την ψήφο των συνδημοτών τους διεκδικούν:

  • Στη Μενεμένη οι Γιάννης Βασιλειάδης (οδοντίατρος), Χαράλαμπος Γερμανός (ασφαλιστικός σύμβουλος), Άρης Πουρπουλάκης (καθηγητής φυσικής αγωγής) και Παύλος Σιδηρόπουλος (έμπορος).
  • Στους Αμπελόκηπους ο Άρης Παπαδόπουλος (ιατρός) και η Κυριακή Τεκτονίδου (εκπαιδευτικός).
  • Στα Πεύκα ο Απόστολος Γενίτσαρης (επιχειρηματίας) και ο Αγησίλαος Χρυσίδης (δημοτικός υπάλληλος).
  • Στο Ελευθέριο-Κορδελιό ο Κώστας Αμανατίδης (φοροτεχνικός) και η Δροσιά Δημητρίου-Ερμείδου (δικηγόρος).
  • Στην Πολίχνη ο Κυριάκος Θεοδωρίδης (πράκτορας ασφαλειών), ο Δημήτρης Λαζαρίδης (υπάλληλος ΟΤΕ), ο Πέτρος Μυρίδης (δικηγόρος) και ο Δημήτρης Φερενίδης (αρχιτέκτονας μηχανικός).
  • Στον Εύοσμο ο Γιάννης Λεμπετλής (πολιτικός μηχανικός), ο Νικόλαος Ανανιάδης (οικονομολόγος), ο Περικλής Νικολαΐδης-Ευγενίδης (γιατρός) και ο Παναγιώτης Πετρίδης (τοπογράφος).
  • Στον Άγιο Παύλο ο Νίκος Βαρσάμης (καθηγητής φυσικής αγωγής) και ο Νίκος Μπίμπας (πολιτικός μηχανικός).

Σχολιάστε εδώ