Απειλεί πάλι ο Κορωνιάς!

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», ο αξιότιμος κ. Κορωνιάς εμφανίζεται την τελευταία περίοδο ήσυχος και… βέβαιος ότι δεν πρόκειται τίποτα να του συμβεί, αν και τα εις βάρος του στοιχεία είναι καταλυτικά. Και ο λόγος αυτής του της φαινομενικά ανεξήγητης ηρεμίας και «σιγουριάς» είναι ο εξής, όπως τον έχει εξομολογηθεί, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, σε έναν πολύ μικρό, στενό κύκλο συνεργατών της απόλυτης εμπιστοσύνης του:

Τους έχω όλους… γραμμένους και «δεμένους». Και δεν έχω την παραμικρή διάθεση να είμαι εγώ το εξιλαστήριο θύμα. Αν μιλήσω, μέχρι που θα πέσει η κυβέρνηση! Μόνο τότε θα πέσω κι εγώ μαζί τους!

Αυτές οι προκλητικότατες δηλώσεις Κορωνιά, που θα ‘πρεπε να απασχολήσουν άμεσα τον Εισαγγελέα, δείχνουν ότι πράγματι ο πολυπράγμων διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κρατά στα χέρια και εκβιάζει το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Αλλά αλίμονο αν κάποιος μεγαλόσχημος επιχειρηματίας εκβιάζει με αυτόν τον τρόπο πολιτικούς και κυβερνήσεις και δεν αφυπνίζεται ούτε -πολύ περισσότερο- ξεσηκώνεται κανείς.

Επ’ αυτού επισημαίνουμε και τα εξής, ενδεικτικά της κατάστασης οπερέτας που υπάρχει και της κυβερνητικής αμηχανίας να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα και να αντιδράσει με αποφασιστικότητα:

• Ο μεν πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αν. Καραμάριος, έχει δηλώσει ότι πρέπει να ασκηθεί δίωξη κατά του Κορωνιά, ο δε πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μ. Έβερτ έχει με παρρησία δηλώσει ότι πρέπει να πάει φυλακή!

• Η κυβέρνηση εμφανίζεται αμήχανη και ανήμπορη να χειριστεί το όλο ζήτημα και παραπέμπει πότε στη Δικαιοσύνη και πότε στην επιτροπή της Βουλής.

Επιπλέον, τώρα με τις προκλητικές όσο και εκβιαστικές δηλώσεις Κορωνιά, τις οποίες αποκαλύψαμε, δημιουργείται ένα ακόμα σοβαρότατο ζήτημα:

• Θα δικαιωθούν ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος και ένας πρώην πρόεδρος του κόμματος ή ο αυθάδης επιχειρηματίας;

Σημειώνουμε ακόμα ότι τις τελευταίες ημέρες δεν έχει προκύψει τίποτα νεότερο στο σοβαρότατο αυτό θέμα. Η μεν ΑΔΑΕ φαίνεται να κάνει… αγρανάπαυση, προφανώς τα μέλη της απολαμβάνουν ακόμα τις πασχαλινές διακοπές τους, ο δε Εισαγγελέας Διώτης δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα την έρευνά του για τις συνθήκες θανάτου του Κ. Τσαλικίδη…

Θα επιμείνει το ΠΑΣΟΚ στο θέμα των υποκλοπών

Παρότι «κολοβή» η πρώτη μεταπασχαλινή εβδομάδα, από την ατζέντα της δεν λείπει και το θέμα των υποκλοπών. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Τάσος Καραμάριος, ενέδωσε τελικά στην πίεση της αντιπολίτευσης και κάλεσε για την ερχόμενη Πέμπτη τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Ανδρέα Λαμπρινόπουλο.

Ο κ. Λαμπρινόπουλος καλείται αφενός για να παράσχει εξηγήσεις για το ενδιάμεσο πόρισμα που έστειλε στη Βουλή στις 10 Απριλίου -και με το οποίο «έκαιγε» τη Vodafone- και αφετέρου για να πει πότε η Αρχή θα έχει έτοιμο το τελικό της πόρισμα, από το οποίο θα κριθούν πολλά για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τι θα πει ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται αποφασισμένο να επιμείνει στη διερεύνηση των υποκλοπών από την Επιτροπή Θεσμών και τις επόμενες ημέρες θα επαναφέρει το αίτημά του να κληθούν σε ακρόαση ο διοικητής της ΕΥΠ, Ι. Κοραντής, ο υπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης και άλλοι.

Η κυβερνητική πλειοψηφία της επιτροπής την ίδια ώρα, αν και παρασκηνιακά εκτοξεύει απειλές ότι θα ζητήσει κι εκείνη να προηγηθούν ακροάσεις «ανθρώπων της προηγούμενης κυβέρνησης», στην πραγματικότητα εκείνο που θέλει, όπως έχει ξαναγράψει η στήλη, είναι να ασκηθούν διώξεις, έτσι ώστε να πάει το θέμα στη Δικαιοσύνη και να έχει έρεισμα για να το «διώξει» από τη Βουλή με τη λιγότερη δυνατή «γκρίνια» από τον τέως πρόεδρο Απ. Κακλαμάνη που το έχει πάρει προσωπικά…


Σχολιάστε εδώ