Μας ταΐζουν καρκίνο!

Κανένας έλεγχος δεν υπάρχει. Ούτε στη χρήση και στην ποσότητα με την οποία ραντίζουν την παραγωγή τους οι αγρότες. Άφαντος ο γεωπόνος. Στη δεκαετία του ’60 τούς έβλεπες στα χωράφια. Τώρα είναι ζήτημα αν τους βρίσκεις στο γραφείο…

Ανεξέλεγκτο και το μάζεμα. Αν πέρασαν κάποιες μέρες από το ράντισμα ώστε να έχει «εξατμισθεί» το φάρμακο. Φτάνουν στην αγορά τα φρούτα και τα οπωροκηπευτικά με ορατά τα ίχνη από τα φυτοφάρμακα.

Από έλλειψη ενημέρωσης ο αγρότης δεν συνειδητοποιεί τους κινδύνους που απειλούν τους καταναλωτές. Άλλωστε και ο ίδιος τρώει από τα προϊόντα που παράγει. Νομίζει ότι τα περί κινδύνου είναι υπερβολικά. Όμως φθάσαμε από τη μία άκρη στην άλλη. Από την αθώα κοπριά στο δηλητήριο που σκοτώνει μεν τις «αρρώστιες» του κάμπου, μαζί όμως και τη φύση. Και αυτή εκδικείται. Γιατρειά υπάρχει. Καμία πώληση φυτοφαρμάκου χωρίς συνταγή γεωπόνου. Και κανένα προϊόν δεν θα μπαίνει στην αγορά, αν προηγουμένως δεν έχει πιστοποιητικό ειδικού οργάνου ότι είναι κατάλληλο να φαγωθεί. Κι αν αυτά είναι δύσκολα, ας υποχρεωθούν οι αγρότες να τηρούν βιβλία με τις μέρες που ραντίζουν και να μη μπορούν να κόψουν την παραγωγή τους αν δεν δώσει το «οκέι» γεωπόνος.

Αυτά αν το κράτος θέλει να προστατεύσει τους πολίτες του και να γλιτώσει ζωές από ασθένειες που προκαλεί η ανέλεγκτη χρήση φυτοφαρμάκων.


Σχολιάστε εδώ