Οι εκατό ημέρες του Μπάμπη

Ο λόγος για τον Μπάμπη Μπαρμπουνάκη, που ξάφνιασε φίλους και μη με την ευρηματική του πρωτοβουλία.

«Στόχος μας είναι η Θεσσαλονίκη να μπορέσει να κρατήσει τα παιδιά της και να μη φεύγουν διαρκώς στην Αθήνα. Χρειάζεται νέα στρατηγική με κυρίαρχο στοιχείο τη συμμετοχική αυτοδιοίκηση και τον συμμετοχικό προϋπολογισμό», είπε.

«Η δημοτική τηλεόραση και το ραδιόφωνο πρέπει να πάψουν να προβάλλουν αποκλειστικά και μόνο τη διοίκηση του δήμου και τα όποια έργα της και να παίξουν τον αυτοδιοικητικό τους ρόλο στα πλαίσια της πολυφωνικής έκφρασης», υπογράμμισε ο Μπάμπης, ενώ κάλεσε τον σημερινό δήμαρχο Θεσσαλονίκης να σταματήσει να υποβαθμίζει διαρκώς και τον ρόλο του δημοτικού συμβουλίου και των δημοτικών συμβούλων, με τον μεγάλο αριθμό θεμάτων που τοποθετεί σε κάθε συνεδρίαση. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, εξέφρασε την πεποίθηση ότι τόσο ο Συνασπισμός όσο και το ΚΚΕ βλέπουν με μεγαλύτερη συμπάθεια τη δική του υποψηφιότητα και ευχήθηκε να υπάρξει συνεργασία και στήριξη σε όλη την προεκλογική περίοδο.

• Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ «Θεσσαλονίκη Ανθρώπινη Πόλη» Σπύρος Βούγιας, που παραυρέθηκε στη συνέντευξη, εξέφρασε την ευχή να υπάρξει ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων, ακόμη και εάν εκφραστούν μέσα από διαφορετικά ψηφοδέλτια.

• Παρών και ο επικεφαλής της κίνησης «Θεσσαλονίκη των Πολιτών και της Οικολογίας» Τάσος Κουράκης, που εκφράστηκε θετικά για τον Μπάμπη, τονίζοντας ότι η συνεργασία όλων των δημοτικών παρατάξεων που εκφράζουν τον δημοκρατικό χώρο είναι αναγκαία για τη δεύτερη Κυριακή.

• Παρών και ο εκδότης της εφημερίδας «Μακεδονία» Κώστας Ζουράρις, που είπε ότι «ήρθε η ώρα του Μπάμπη Μπαρμπουνάκη ως αυτοδιοικητικός άνθρωπος με μακροχρόνια προσφορά στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τη μεγάλη αποδοχή που έχει από την κοινωνία», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην… απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης το 1912.


Σχολιάστε εδώ