Εξωστρέφεια στο ΠΑΣΟΚ θέλει ο Γ. Παπανδρέου

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ με τις περιοδείες του στους νομούς της περιφέρειας επιδιώκει, εκτός της επανασύνδεσης του αγροτικού κόσμου με το ΠΑΣΟΚ, «να δείξει ότι αυτός βρίσκεται με τον κόσμο και ακούει την κραυγή αγωνίας του, ενώ ο πρωθυπουργός κρύβεται στο Μαξίμου», ενώ ταυτόχρονα έχει δώσει εντολή στη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου «να επισκέπτεται χώρους δουλειάς και συγκεντρώσεις εργαζομένων» επικεφαλής κλιμακίου στελεχών.

Η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε μιλώντας στο «Π» ότι «ο κεντρικός στόχος μας είναι να επανασυνδέσουμε το κόμμα με τα λαϊκά στρώματα. Γι’ αυτό θα πάμε παντού, κοντά στους πολίτες, με τους πολίτες».

Όχι τυχαία ο κ. Παπανδρέου προκάλεσε ειδική συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να εξοπλίσει τους βουλευτές του με τις θέσεις του κόμματος για την αγροτική ανάπτυξη, ώστε αξιοποιώντας την έξοδο του κόσμου στα χωριά τις μέρες του Πάσχα, «να βρεθούν στα καφενεία με θέσεις και να τις περάσουν στους αγρότες».

Ωστόσο ολοκληρωμένο αγροτικό πρόγραμμα δεν παρουσίασε ο κ. Παπανδρέου, έδωσε μόνο τους βασικούς άξονες, αφήνοντας την εξαγγελία προγράμματος για τον Ιούλιο, οπότε και θα γίνει η πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, για τον αγροτικό τομέα. Στον σχεδιασμό του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ είναι να αυξήσει την ετοιμότητα και την ενότητα του κόμματος και να ωθήσει τα στελέχη του στην εξωστρέφεια. Γι’ αυτό μετά το Πάσχα θα θέσει το ΠΑΣΟΚ «σε εκλογική ετοιμότητα», όχι μόνο εν όψει των δημοτικών εκλογών, αλλά και επειδή δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενός εκλογικού αιφνιδιασμού εκ μέρους του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Μάλιστα τις σκέψεις του αυτές θα τις διατυπώσει στην επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και θα απαιτήσει «συντεταγμένη πορεία».

Η υπόθεση Φλωρίδη δίδαξε στον κ. Παπανδρέου ότι είναι επικίνδυνη η έκφραση προσωπικών απόψεων από τα στελέχη του. Γι’ αυτό και θα ζητήσει «να μην εκφράζονται εκτός οργάνων προσωπικές απόψεις».

Χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του μιλώντας στο «Π» επισήμανε πως «τα στελέχη μας δεν πρέπει να εκφράζουν απόψεις εκτός οργάνων και να δημιουργούν σύγχυση».

Η αποπομπή Φλωρίδη από το Συντονιστικό έγινε γιατί «κινδυνέψαμε να χωριστούν τα στελέχη μας σε φιλοσουηδούς και μη».

Ενδεικτική επ’ αυτού είναι η ειρωνική παρατήρηση του Χρήστου Πολυζωγόπουλου, ότι «δεν λείπει από την Ελλάδα το σουηδικό ή το ιρλανδικό μοντέλο ή το μοντέλο της Μοζαμβίκης!».

Από την υπόθεση Φλωρίδη ο κ. Παπανδρέου έβγαλε κι ένα άλλο συμπέρασμα, ότι πρέπει να επιταχυνθεί ο ρυθμός για τη διαμόρφωση του προγραμματικού πλαισίου του ΠΑΣΟΚ, γιατί διαφορετικά όσο δεν υπάρχουν συγκεκριμένες και σαφείς θέσεις, εύκολα τα στελέχη του είτε θα καταθέτουν προσωπικές απόψεις είτε θα κάνουν αυθαίρετες ερμηνείες των θέσεων του κόμματος. Ωστόσο συνεργάτες του του εισηγούνται να μη βιαστεί, γιατί, αν δημοσιοποιήσει σύντομα πρόγραμμα, το ΠΑΣΟΚ θα δώσει την ευκαιρία στην κυβέρνηση να μεταφέρει την αντιπαράθεση από τα πεπραγμένα της στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Δημ. Ρέππας είναι ένας εξ εκείνων που πιστεύουν πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να παρουσιάσει κυβερνητικό πρόγραμμα, λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές και όχι να το κάνει τώρα.


Σχολιάστε εδώ