Κύκλωμα με δικαστικούς, επιχειρηματίες και δικηγόρους άρπαξε την περιουσία πρώην βουλευτή!

Η χήρα του πρώην βουλευτή δίνει μεγάλη δικαστική μάχη και όπως η ίδια υποστηρίζει ενώ «τα δικαστήρια ουσίας (πρωτοδικεία, εφετεία) την δικαιώνουν και διατάσσουν την επιστροφή των κλεμμένων», ο Άρειος Πάγος όπου στις υποθέσεις εξετάζεται ως μάρτυρας και η γυναίκα πρώην αντεισαγγελέα βρίσκει «νομικά σφάλματα των εφετών» για να γυρίζει τις υποθέσεις πίσω»… Μάλιστα, πίσω από όλες αυτές η χήρα του πρώην βουλευτή, που είναι και δικηγόρος, δείχνει συγκεκριμένο δικαστικό λειτουργό, ο οποίος μάλιστα έχει ήδη κατηγορηθεί για υποθέσεις που αφορούν στο παραδικαστικό κύκλωμα.

Πρόκειται για την συνταξιούχο δικηγόρο Διονυσία Γεωργοπούλου-Λούλη χήρα του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεμιστοκλή Λούλη, που εξελέγη για μία οκταετία (1981-1989) βουλευτής Ιωαννίνων, ενός πολιτικού που ήταν ιδιαίτερα συμπαθής στον κόσμο αλλά και μέσα στο κοινοβούλιο από όλες τις πτέρυγες.

Σε επιστολή της προς την εφημερίδα μας η κ. Γεωργοπούλου-Λούλη, αφού επισημαίνει ότι ο σύζυγός της τα τελευταία χρόνια είχε «παντελή έκπτωση των νοητικών του λειτουργιών» καταγγέλλει ότι κατά την διάρκεια που έμεναν στο σπίτι τους στη οδό Ρηγίλλης, και ενώ και η ίδια είχε προβλήματα υγείας, τους πλησίασαν κάποιοι από δίπλα κτίριο και έστησαν ένα σωματείο του οποίου η έδρα ήταν στο ίδιο κτίριο με την κατοικία του ζεύγους Λούλη.

Στο σωματείο αυτό, που αφορούσε τα «ανθρωπιστικά και δημοκρατικά ιδεώδη», φαινόταν να είναι μέλη «τρεις αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, τέσσερις δικαστικοί γραμματείς, οκτώ δικηγόροι, δύο συμβολαιογράφοι, τρεις πολιτικοί μηχανικοί, οι οποίοι κάποια στιγμή -όπως καταγγέλλεται- «ανέλαβαν έναν ρόλο σε βάρος μας και έστησαν επιχείρηση υφαρπαγής όλων των περιουσιακών μας στοιχείων»

Μάλιστα, η κ. Γεωργοπούλου-Λούλη καταγγέλλει ότι «διά εσωτερικής σκάλας που υπάρχει ανέβαιναν στο διαμέρισμά μας και το λεηλατούσαν συνέχεια.

Το απογύμνωσαν από κάθε κινητό περιουσιακό στοιχείο (χρήματα, τιμαλφή, έγγραφα κ.λ.π.)» και υποστηρίζει ότι «έπαιρναν τον ανοϊκό σύζυγό μου και τον μετέφεραν, ακόμη και Κυριακές, σε συμβολαιογραφεία και μεταβίβαζαν στο όνομα του εμφανούς μέλους της ομάδας κάθε ακίνητο περιουσιακό μας στοιχείο, τα οποία μεταπωλούσαν ή τα υποθήκευαν και ελάμβαναν τεράστια ποσά!»…

Αναφέρεται, μάλιστα, στην μεταβίβαση συγκεκριμένου ακινήτου στην Γλυφάδα 640 τ.μ., ιδιοκτησία μεγάλης αξίας στην οδό Ρηγίλλης 162 τ.μ., καθώς επίσης σε αρπαγή άλλων ακινήτων τα οποία μεταβίβασαν αλλά δεν κατάφεραν να τα μετεγγράψουν στο υποθηκοφυλακείο, ενώ καταγγέλλει ότι «υφάρπαζαν σχεδόν όλες τις καταθέσεις μας από την Εθνική Τράπεζα (υποκατάστημα της Βουλής).

Κάποια στιγμή -υποστηρίζει η κ. Γεωργοπούλου-Λούλη- η ομάδα αυτή έκανε το μοιραίο λάθος και όλη η επιχείρηση αποκαλύφθηκε, οπότε και άρχισαν τα δικαστήρια. Τα πρωτοδικεία και τα εφετεία άρχισαν να την δικαιώνουν αλλά δεν μπορούσε να βρει το δίκιο της στον Άρειο Πάγο, αφού σε όλες σχεδόν τις υποθέσεις εξεταζόταν ως μάρτυρας εναντίον της η γυναίκα πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου…

Έτσι στις περισσότερες υποθέσεις ο Άρειος Πάγος εύρισκε «νομικά σφάλματα των εφετών», ότι δηλαδή «δεν λήφθηκαν υπόψη τα τάδε έγγραφα» οπότε και γύριζε όλες τις υποθέσεις πίσω…

Αναφέρει, μάλιστα, χαρακτηριστικά μία υπόθεση την οποία χειρίστηκε εφέτης που ασχολήθηκε με τα κοινά των ίδιων των δικαστών και ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα για άλλες υποθέσεις. Η κ Γεωργοπούλου-Λούλη στην υπόθεση αυτή καταγγέλλει μεθοδεύσεις και αναφέρεται σε γνωστούς επιχειρηματίες, δικηγόρους, μεγάλα δικηγορικά γραφεία, δικηγόρους που έχουν συγγενικές σχέσεις με δικαστές, και διατυπώνει το ερώτημα «αν οι δικηγόροι των μεγαλοσχημόνων αντιδίκων έχουν φιλικές σχέσεις με δικαστές, εγώ πού θα βρω το δίκιο;» και διατυπώνει την άποψη ότι «οι υποθέσεις της δεν πρόκειται να δικαστούν ποτέ αμερόληπτα»…

Η υπόθεση πάντως φαίνεται να είναι αρκετά σοβαρή και να έχει βάθος… Τα ονόματα που εμπλέκονται είναι γνωστά από τον χώρο των επιχειρήσεων, της δικηγορίας και της δικαιοσύνης… Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου αλλά και ο Εισαγγελέας κ. Λινός θα πρέπει να ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση και να παρέμβουν ώστε η γυναίκα αυτή να μην έχει αμφιβολίες και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη της προς την δικαιοσύνη. Χρειάζεται άμεση παρέμβαση και έρευνα για να βρεθεί η αλήθεια…


Σχολιάστε εδώ