Πατρινά και άλλα

+ Το θέμα δεν είναι πλέον ο Φλωράτος. Αυτό που απασχολεί κεντρικά την Νέα Δημοκρατία είναι εάν σε περίπτωση που υποστηριχθεί ο κ. Δημαράς στις προσεχείς δημοτικές εκλογές δεν θα υπάρξουν εσωκομματικοί τριγμοί.

+ Οι δικές μας πληροφορίες υποστηρίζουν ότι μέχρι σήμερα η Ρηγίλλης δεν έχει πραγματοποιήσει καμία απολύτως έρευνα, προκειμένου να δει ποιο ή ποια είναι τα πρόσωπα εκείνα που θα μπορούσαν με επιτυχία να αντιμετωπίσουν τον Ανδρέα Φούρα.

+ Αυτό ακριβώς το γεγονός φαίνεται να έχει ανησυχήσει αρκετά κομματικά στελέχη, τα οποία καθημερινώς αναλώνονται στην ερμηνεία διάφορων σεναρίων και υποθετικών υποψηφιοτήτων. Και μάλιστα μετά το ουσιαστικό άνοιγμα του κ. Καραμανλή στον μεσαίο χώρο κατά την διάρκεια της ομιλία του στην Συνδιάσκεψη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλα τα θέματα είναι ανοιχτά. Ακόμα και η περίπτωση Δημαρά.

+ Φυσικά, το θέμα είναι τι επιθυμεί και ο ίδιος ο κ. Δημαράς, αλλά και ο στενός του συνεργάτης Τάκης Γκίκας. Είναι έτοιμοι αλλά και πολιτικά ώριμοι να δεχθούν μια τέτοια χειρονομία από ένα μεγάλο κόμμα σαν τη Νέα Δημοκρατία; Θα μπορέσουν να κατανοήσουν τη σημασία μιας τέτοιας συνεργασίας;

+ Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το παράδειγμα του κ. Φλωράτου είναι χαρακτηριστικό. Κέρδισε το 1998 τις εκλογές με τη στήριξη της ΝΔ και αμέσως μετά γύρισε την πλάτη του στα στελέχη της. Ο κ. Φλωράτος διοίκησε με μια στενή ομάδα φίλων του, κάτι που δεν το ανέχθηκε ο κομματικός μηχανισμός, ο οποίος με τη σειρά του γύρισε την πλάτη το 2000.

+ Γυρίζουμε λοιπόν στο ερώτημα. Μπορεί ο μοναχικός κ. Δημαράς να αντιληφθεί την ευθύνη μιας τέτοιας πολιτικής απόφασης; Γιατί σε περίπτωση που τον στηρίξει η κυβερνώσα παράταξη, είναι φυσικό να συμφωνήσει μαζί τόσο για τα πρόσωπα που θα μετέχουν του ψηφοδελτίου όσο και για εκείνους που θα αναλάβουν ευθύνες σε περίπτωση που θα κερδηθούν οι εκλογές.

+ Σε καμία άλλη περίπτωση δεν θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία, υποστηρίζουν πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη.

+ Τώρα, σε ό,τι αφορά τον κ. Φούρα όσοι αντιδρούν από το ΠΑΣΟΚ προβάλλουν σαν βασικό επιχείρημα την ομάδα που έχει δίπλα του και με την οποία θα διοικήσει σε περίπτωση που εκλεγεί. «Αυτούς δεν τους θέλουμε ακόμα και αν είναι φίλοι του Παπανδρέου» λένε χαρακτηριστικά κομματικοί παράγοντες, οι οποίοι είναι σε θέση να επηρεάσουν ακόμα και το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού διαθέτουν ισχυρά ερείσματα στην κομματική μηχανή του τοπικού ΠΑΣΟΚ.


Σχολιάστε εδώ