Λαζόπουλος: Η μεγαλύτερη υποκλοπή πνεύματος… από σύμβουλο του Σημίτη

Ο Λάκης Λαζόπουλος αισθάνεται «δικαιωμένος ως τηλεθεατής» από την εισαγγελική δίωξη εναντίον των στελεχών της AGB. Η συνέντευξή του στο «Π» έχει ως εξής:

– Σας έπεισε ο κ. Αναστασάκος με τις εξηγήσεις που έδωσε;
-Δεν τα άκουσα σαν εξηγήσεις… Σαν ανέκδοτα τα άκουσα… Και σαν εξηγήσεις ενός ανόητου ανθρώπου που βρίσκεται σε πανικό και το παίζει ψύχραιμος…

– Είναι πολιτικό πλέον το θέμα, έτσι δεν είναι; Τι πιστεύετε ότι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση;
-Είναι η μεγαλύτερη υποκλοπή πνεύματος που έχει συμβεί. Έχει υποκλαπεί το πνεύμα και έχει γίνει χειραγώγηση. Είναι μέγιστο πολιτικό θέμα. Όταν πέντε άτομα μιας ηλικίας καταφέρνεις να τα αναγάγεις στο 15% της κοινής γνώμης και είσαι σύμβουλος του Σημίτη… Ποιος κομματικός μηχανισμός με πέντε άτομα μπορεί να δίνει το 15% του συνόλου ό,τι ώρα θέλει, όπου θέλει; Είναι άμεση ανάγκη να τεθεί υπό κηδεμονία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας η AGB. Είναι υπόδικος και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Μπορεί τα συμφέροντα να μη θέλουν να βλέπουν το πόρισμα. Μπορεί κάποιες εφημερίδες να περνάνε το θέμα σε δυο-τρεις σειρές, αλλά πρέπει να ξέρουν ότι… φαίνονται. Το θέμα πρέπει να λυθεί άμεσα. Είναι ένα σαθρό σύστημα που προσπαθεί να σταθεί όρθιο γιατί πρέπει να μοιραστούν 800 εκατομμύρια ευρώ.

– Πώς βλέπετε αυτούς που μάχονταν υπέρ της AGB να την κατατρέχουν τώρα;
-Προτιμώ τις εφημερίδες και τους ανθρώπους που από την αρχή κρατούν μια στάση. Δεν εκτιμώ τους ανθρώπους που τρέχουν στις κηδείες».

– Αισθάνεστε δικαιωμένος;
-Αισθάνομαι δικαιωμένος ως τηλεθεατής. Δεν μπορούν να υποτιμούν το μυαλό μου και δεν μπορώ να πιστέψω ότι το μυαλό των Ελλήνων αξίζει αυτήν τη συμπεριφορά. Στην αρχαιότητα αν υπήρχε ΑGB θα έλεγε 100 μαθητές παρακολούθησαν σήμερα τον Σωκράτη και οι άλλοι 5.000 ποδόσφαιρο. Άρα τι θέλει ο λαός; Ποδόσφαιρο…

– Τι απαντάτε σε αυτούς που λένε ότι αν κλείσει θα καταρρεύσει η αγορά;
-Έχω να πω ότι κάθε αγορά όπου τα νομίσματα είναι ψεύτικα έχει ήδη καταρρεύσει. Και αυτοί που θέλουν να λειτουργεί με πλαστά πρέπει να μάθουν πως θέλουμε να αποκατασταθεί. Ποτέ τα πλαστά νομίσματα όσο περισσότερα κι αν είναι -και είναι πάντα περισσότερα- δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα κανονικά.

– Πώς είδατε το πόρισμα;
-Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στη Δικαιοσύνη που έφτασε σε τέτοιο βάθος έρευνας. Είναι παγκόσμια τομή, δεν είναι ελληνική επιτυχία.


Σχολιάστε εδώ