Χρώσταγε 100 εκατ. ευρώ η Αλουμίνιον και ξόφλησε με 8 εκατ. ο Μυτιληναίος!

Τη συγκεκριμένη λοιπόν εκκρεμότητα η νέα (υπό τον κ. Μυτιληναίο) διοίκηση της Αλουμίνιον την έκλεισε με πληρωμή μόλις 8 εκατ. ευρώ (!) και ειλικρινά θα θέλαμε να μάθουμε τον τρόπο που το πέτυχε. Μάλιστα, συζητώντας το θέμα και με διάφορους ταλαιπωρημένους μικροεπιχειρηματίες, προέκυψε ότι θα ήταν διατεθειμένοι να… πληρώσουν ακόμη και δικαιώματα για να αποκτήσουν το, ιδιαίτερο όπως φαίνεται, «know how» του Ε. Μυτιληναίου στο θέμα αυτό (να άλλη μια δουλειά για τον δαιμόνιο κ. Μυτιληναίο).

Ένα άλλο γνωστό πρόβλημα που αντιμετώπιζε η Αλουμίνιον είναι η αύξηση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας από την 1η Απριλίου 2006, αφού λήγει η προνομιακή σύμβαση με τη ΔΕΗ. Και για αυτό λοιπόν το πρόβλημα ως γνωστόν έγιναν (και γίνονται) πολλές προσπάθειες από κυβερνητικής πλευράς. Η πρώτη απόπειρα για επέκταση της προνομιακής σύμβασης με τη ΔΕΗ, έστω και με ελαφρά τροποποιημένους όρους, δεν προχώρησε λόγω των γνωστών αντιδράσεων, η ιδέα όμως μιας νέας ευνοϊκής σύμβασης δεν έχει εγκαταλειφθεί. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες και για εξεύρεση ενός άλλου τρόπου για να προικοδοτήσουν την Αλουμίνιον (οι πληροφορίες λένε ότι αυτό θα γίνει μέσω του πολυθρύλητου νέου νόμου για τις ΑΠΕ, για τον οποίο έκανε δηλώσεις ο κ. Σιούφας την περασμένη Τρίτη, όπου λέγεται ότι υπάρχουν φωτογραφικές ρυθμίσεις υπέρ της Αλουμίνιον).

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Δύο μεγάλα προβλήματα είχε η Αλουμίνιον της Ελλάδος επί Καναδών, ένα με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών (φορολογική εκκρεμότητα) και ένα με το υπουργείο Ανάπτυξης (τιμή ρεύματος) και γι’ αυτό πούλησαν φθηνά. Αγόρασε λοιπόν την εταιρεία ο Μυτιληναίος έναντι ενός αντικειμενικά χαμηλότατου τιμήματος και μετά το ένα πρόβλημα (φόροι) λύθηκε από την κυβέρνηση και για το άλλο (τιμή ρεύματος) γίνονται επανειλημμένες προσπάθειες επίλυσής του. Υπενθυμίζουμε ότι το τρίγωνο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών-υπουργείο Ανάπτυξης-Μυτιληναίος είναι αυτό που κατήγγειλε και ο τέως πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Παλαιοκρασσάς, αναφερόμενος σε διακομματική διαπλοκή που τον «έφαγε» από τη θέση του. Όσα βλέπουμε εκ των υστέρων μας οδηγούν σε συνειρμούς για προσυνεννόηση Μυτιληναίου και μελών της κυβέρνησης. Έτσι όμως γινόμαστε και εμείς «επενδυτές».


Σχολιάστε εδώ