Παραιτούν τον Παπαμιμίκο από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ

Εκείνο που βάρυνε ιδιαίτερα την απόφασή του ήταν η εχθρική συμπεριφορά προς το πρόσωπό του τού προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Γιώργου Παπανικολάου, ο οποίος όχι μόνο δεν του παρείχε την κάλυψη που ζήτησε, αλλά και τον εξέθεσε με τις δηλώσεις του, πως θα δημιουργήσει επιτροπή που θα ερευνήσει τις εις βάρος του κατηγορίες (για ίδρυση μη κυβερνητικών οργανώσεων από τον ίδιο και φίλους του, για χρηματοδότηση αυτών των οργανώσεων από τη νομαρχία και κρατικούς φορείς, για την «κλίκα» με τους φιλόδοξους «γαλάζιους» καθηγητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για τις λίστες «δικών του παιδιών» που περνούσαν άκοπα τα μαθήματα και βοηθιούνταν για την είσοδό τους σε μεταπτυχιακά κ.λπ.).

Η απόφαση του Παπαμιμίκου να αποχωρήσει -άλλοι λένε ότι εξαναγκάστηκε να παραιτηθεί για να μην τον… παραιτήσουν- από την τοπική ηγεσία της ΟΝΝΕΔ μετά τις επικείμενες δημοτικές εκλογές ανακοινώθηκε στην ολομέλεια της ΔΑΠ Θεσσαλονίκης, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα στους παριστάμενους.

• Οι δικοί του «πάγωσαν», ενώ οι πιο κοντινοί σε αυτόν άρχισαν να αγωνιούν αν και κατά πόσο θα καταφέρει ο αποχωρών να επιβάλλει τον διάδοχό του.

• Οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι αναθάρρησαν, πιστεύοντας πως ήρθε η ώρα να πάρουν το αίμα τους πίσω από τους Παπαμιμίκους.

Παρόντες στην ολομέλεια της ΔΑΠ και οι υπεύθυνοι του κόμματος στη Θεσσαλονίκη Βάκης Φρατζής και Λεωνίδας Τσολέκας (αυτοί παρέμεναν ανέκφραστοι για τα τεκταινόμενα, καθώς αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αν θα γλιτώσουν από τα προβλήματα της τελευταίας περιόδου για να ‘χουν το κεφάλι τους ήσυχο).

Ανέκφραστος παρέμεινε και ο επίσης παριστάμενος Γιώργος Καλαντζής (αυτός συναγωνίζεται τον Ψωμιάδη σε παρουσίες σε εκδηλώσεις), ο οποίος αγνοεί τους «μικρούς δαίμονες» και τη μεγάλη ιστορία τους.

Σπάραξε η καρδιά του Γιώτη Ψωμιάδη, καθώς ο Παπαμιμίκος είναι δικό του παιδί και δεν το έκρυψε. Έβγαλε λοιπόν έναν συγκινητικό δεκάρικο για τον αποχωρούντα, αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Άρχισε να μιλά με θερμά λόγια για τον ΔΑΠίτη Ειρηναίο Νούλη, στον οποίο ο Παπαμιμίκος έδωσε το δαχτυλίδι της διαδοχής.

Ο Ειρηναίος -κοινώς Άκης- Νούλης (γραμματέας της ΔΑΠ-ΑΕΙΘ) είναι ο ένας διεκδικητής της θέσης του προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης.

Αντίπαλός του και συνδιεκδικητής ο Αιμίλιος Λάλας (γιατρός, από τα παιδιά του «γαλάζιου» καθηγητή Μπόντη, που διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με το κύκλωμα των ανθρώπων της… «γαλάζιας» Υγείας, δηλαδή τον Γιώργο Κωνσταντόπουλο, τον Βάκη, τον Τσάμη κ.λπ.).

Να σημειωθεί πως η εσωτερική δημοκρατία δεν προβλέπει εκλογή αλλά διορισμό του προέδρου της Θεσσαλονίκης από τον πρόεδρο της πανελλαδικής ΟΝΝΕΔ. Έτσι η μάχη της διαδοχής θα κριθεί στις δημόσιες σχέσεις με ισχυρούς κομματικούς παράγοντες που θα αναμειχθούν για να επηρεάσουν την απόφαση του Παπανικολάου (του Μαξίμου καταπώς λένε).

Στο μεταξύ, το… καλαμπούρι στην ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Νέα σκηνή στο σίριαλ η επιστολή τεσσάρων στελεχών της ΔΑΠ-ΤΕΙΘ, με την οποία ζητείται η παρέμβαση της Ρηγίλλης για την αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας και της κομματικής νομιμότητας στο ΤΕΙ της Σίνδου. Πρόκειται για τους υπεύθυνους της παράταξης σε τρεις σχολές, Αντώνη-Δημήτρη Πούλακα (ΣΤΕΦ), Γιάννη Χαντόλιο (ΑΣΗ), Νίκο Παπακωνσταντίνου (ΣΤΕΤΡΟΔ) και τον υπεύθυνο ιδεολογίας Αλέξανδρο Χονδρογιάννη (είναι οι Παπαμιμίκοι των ΤΕΙΘ που εδώ και χρόνια μάχονται με τους Κιουρτσήδες).

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν οι Γ. Χαντόλιος και Δ. Πούλακας κατήγγειλαν ότι οι εκλογές που έγιναν πριν από λίγες μέρες στο εσωτερικό της παράταξης ήταν αντικαταστατικές, υπήρξαν κρούσματα νοθείας και δεν τις αναγνωρίζουν. Δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονται τις ηγεσίες της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ, γι’ αυτό και ζητούν την παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας.

Την ίδια ώρα άλλα στελέχη της παράταξης και ο μέχρι τώρα υπεύθυνος Στράτος Γρομπανόπουλος (Κιουρτσικός αυτός και αντι-Παπαμιμίκος) επισημαίνουν ότι οι εκλογές έγιναν κανονικά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.


Σχολιάστε εδώ