Ο… αόρατος ταγματάρχης

Και αναφερόμαστε σε «διπλό ρόλο», επειδή τόσο ο διοικητής της ΕΥΠ επί ΠΑΣΟΚ (οπότε και αποσπάστηκε στην υπηρεσία…) κ. Αποστολίδης όσο και ο αντικαταστάτης του κ. Κοραντής, ο οποίος τοποθετήθηκε εκεί απ’ την κυβέρνηση της ΝΔ, τον θεωρούσαν… αναντικατάστατο και αρνούνταν επίμονα την επιστροφή του στο ΓΕΣ!

Ο ρόλος του σε υποκλοπές θεωρείται δεδομένος. Συνεπώς, σε υποκλοπές που γίνονταν και επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ (τότε παραγγέλθηκε το περίφημο… βαλιτσάκι για υποκλοπές, ενώ χρησιμοποιήθηκε δοκιμαστικά σε συνεργασία CIA-ΕΥΠ) και επί κυβέρνησης ΝΔ (τότε έγινε η παραλαβή του υπερσύγχρονου μηχανήματος)!

Στο μεταξύ μετά από δύο εβδομάδες ανάπαυλας στο μέτωπο των υποκλοπών μέσω της Vodafone, με μοναδική εξαίρεση τη… στιγμιαία αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, στην προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση, αναμένεται αναθέρμανση της ατμόσφαιρας με την εξέταση την Πέμπτη του διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιάννη Αγγέλου, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στον οποίο, ως γνωστόν, ο κ. Κορωνιάς της Vodafone πήγε να πει τον… πόνο του! Οι εκτιμήσεις είναι ότι από την κατάθεση του κ. Αγγέλου δεν πρέπει να αναμένονται νέα στοιχεία που θα ρίξουν φως στο σκάνδαλο της κατασκοπίας.

Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται την τελευταία περίοδο γύρω απ’ την ανάμιξη και στελεχών της ΕΥΠ στο όλο κύκλωμα των υποκλοπών και όχι πάντα από… άδολο ενδιαφέρον, «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» σήμερα αποκαλύπτει και αναδεικνύει μια σοβαρότατη πτυχή του θέματος αυτού. Με μια διαφορά:

– Εμείς θα αποκαλύψουμε ΟΛΑ όσα γνωρίζουμε για το συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν θα κάνουμε επιλεκτική πληροφόρηση, άρα παραπληροφόρηση. Ούτε θα χαριστούμε σε κανέναν προκειμένου να κάνουμε πολιτικό παιχνίδι υπέρ του ενός ή του άλλου…

Αποκαλύπτουμε, λοιπόν, ότι στο όλο ζήτημα της ανάμιξης της ΕΥΠ στο κύκλωμα των παρακολουθήσεων και τηλεφωνικών υποκλοπών έχει διαδραματίσει κεντρικό ρόλο ο ταγματάρχης (τότε) του στρατού ξηράς (επικοινωνιών) Σταύρος Κατσούλης.

Αποκαλύπτουμε, ακόμα, ότι ο εν λόγω, προφανώς εξαιτίας των «ειδικών» ικανοτήτων του, έχει υπάρξει εκλεκτός τόσο του αρχηγού της ΕΥΠ επί ΠΑΣΟΚ Π. Αποστολίδη όσο και του αρχηγού της ΕΥΠ επί Ν.Δ. Κοραντή!

Ίσως αυτό να εξηγεί αρκετά…

Σύμφωνα, μάλιστα, με ορισμένες πληροφορίες, τις οποίες δεν καταφέραμε να διασταυρώσουμε μέχρι την ώρα που η εφημερίδα έκλεινε, το όνομά του αναφέρεται απ’ τον μυστηριώδη άγνωστο ο οποίος «προμηθεύει» με στοιχεία τον δικηγόρο της οικογένειας Τσαλικίδη στην τελευταία επιστολή που του απέστειλε, ως εμπλεκόμενος στην αυτοκτονία του στελέχους της Vodafone!

Το όνομά του, με το αρχικό μόνο του επωνύμου, το ανέφερε την περασμένη Κυριακή η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Πώς όμως;

Το ανέφερε μαζί με άλλα ονόματα, προκειμένου να τεκμηριώσει το σενάριο σύμφωνα με το οποίο δρούσε παρακρατικό κύκλωμα «που έδρασε μετά το Σεπτέμβριο του 2004, αξιοποιώντας μηχανισμούς και τεχνογνωσία που είχαν εφαρμοστεί για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Τα ερωτήματα βέβαια που τίθενται, όχι προς την εφημερίδα αλλά προς κάθε καλόπιστο ή «υποψιασμένο» και -κυρίως- προς πραγματική και όχι κατευθυνόμενη διερεύνηση του σοβαρότατου θέματος, είναι:

– Γιατί η κυβέρνηση Καραμανλή να δημιουργεί παρακρατικό κύκλωμα με στέλεχος της ΕΥΠ αξιωματικό ανώτερο του στρατού που είχε διοριστεί απ’ το ΠΑΣΟΚ; Για να… εκτεθεί;

– Γιατί ο διορισμένος απ’ το ΠΑΣΟΚ διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης Π. Αποστολίδης επέμενε επανειλημμένα να παραμείνει στην ΕΥΠ και να μην επιστρέψει στα στρατιωτικά του καθήκοντα ο Σταύρος Κατσούλης μέχρι να ολοκληρώσει το έργο του; Και αυτός στο… κόλπο της σημερινής κυβέρνησης ήταν ενταγμένος;

Ίσως η εφημερίδα να… μην είχε όλο το φάκελο των δραστηριοτήτων του πολυπράγμονος ταγματάρχη (τότε) Σταύρου Κατσούλη. Επαναλαμβάνουμε όμως, το πρόβλημά μας δεν είναι ο τρόπος που επιλέγει κάθε ΜΜΕ για να «ενημερώνει» τον λαό. Το πρόβλημά μας είναι ότι για ένα σοβαρότατο ζήτημα που άπτεται της ίδιας της λειτουργίας της Δημοκρατίας παίζονται μικροπολιτικά παιχνίδια απ’ τα δύο μεγάλα κόμματα.

Αποκαλύπτουμε λοιπόν σήμερα ότι:

• Ο ταγματάρχης (τότε) Σταύρος Κατσούλης αποσπάστηκε απ’ τον στρατό ξηράς στην ΕΥΠ στις 26.6.1998.

• Η απόσπασή του στην ΕΥΠ, σύμφωνα με τον νόμο, δεν μπορούσε να παραταθεί πέραν της 5ετίας. Δηλαδή πέραν της 26ης Ιουνίου του 2003.

• «Περιέργως» ουδέποτε ανακλήθηκε η απόσπασή του μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ Π. Αποστολίδη.

• Όχι μόνο αυτό, αλλά στις 10 Ιουνίου 2004, δηλαδή έναν χρόνο μετά, ο Π. Αποστολίδης, ο οποίος είχε παραμείνει διοικητής της ΕΥΠ και απ’ την κυβέρνηση της Ν.Δ., με αίτημά του στο ΓΕΣ, το οποίο αποκαλύπτουμε σήμερα, ζήτησε την παράταση της παραμονής του στην ΕΥΠ επικαλούμενος σχετικό «παράθυρο» του νόμου «αν το προσωπικό κρίνεται κατάλληλο για το έργο του»!

• Επειδή το ΓΕΣ επέμενε στη λήξη της απόσπασης, ο Π. Αποστολίδης επανήλθε με άλλο έγγραφο, στις 9 Αυγούστου 2004 (4 μέρες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων) και επέμενε να παραμείνει ο Σταύρος Κατσούλης στην ΕΥΠ επικαλούμενος «τη συμμετοχή του σε σοβαρές επιχειρησιακές δραστηριότητες, που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφαλείας» και ζήτησε να παραταθεί η απόσπασή του ως τις 31.12.2004. Και αυτό το έγγραφο το παραθέτουμε στη σελ.1.

• Και μετά όμως το τέλος του 2004 ο νέος, εν τω μεταξύ, διοικητής της ΕΥΠ Κοραντής επίσης ζητά να παραμείνει στην ΕΥΠ ο πολυπράγμων και προφανώς… απαραίτητος για όλους -τι είχε; το κοκαλάκι της νυχτερίδας;- Κατσούλης!

• Χρειάστηκε να περάσουν μήνες, περίπου ένας χρόνος ακόμα και αφού ο Κατσούλης χρησιμοποίησε ακόμα και ασφαλιστικά μέτρα κατά του τότε υπουργού Άμυνας Σπ. Σπηλιωτόπουλου, επειδή επέμενε στην επιστροφή του στη μονάδα του, για να πετύχει (!) τελικά να τον επαναφέρει στη θέση του στον στρατό και να του δοθεί Φύλλο Πορείας για το Διδυμότειχο, όπου και υπηρετεί τώρα!

Και μετά τις παραπάνω αποκαλύψεις θέτουμε ορισμένα ερωτήματα και κάνουμε κάποιες σκέψεις:

– Ποιες ήταν οι «σοβαρές επιχειρησιακές δραστηριότητες που άπτονται θεμάτων εθνικής ασφαλείας», με τις οποίες ήταν επιφορτισμένος ο πολυπράγμων Κατσούλης;

– Μήπως ήταν πράγματι ζητήματα σχετιζόμενα με υποκλοπές;

– Αλλά γιατί τότε επέμενε για την παραμονή του στην ΕΥΠ ο διοικητής της ΕΥΠ ο τοποθετηθείς από Βάσω και Γιώργο Παπανδρέου;

– Γιατί στη συνέχεια επέμενε και ο διοικητής της ΕΥΠ ο τοποθετηθείς από τη Ν.Δ.;

– Γιατί να κάνει υποκλοπές επί Ν.Δ. ανώτερος αξιωματικός της… εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ και γι’ αυτό τον λόγο αποσπασθείς στην ΕΥΠ από το 1998;

– Είναι αλήθεια ότι ο εν λόγω αξιωματικός από φανατικός ΠΑΣΟΚ στη συνέχεια «έκλεισε το μάτι» και στη Ν.Δ.; Και γιατί;

Απειλές και… κονέ!

Σύμφωνα εξάλλου με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ο πολυπράγμων συνταγματάρχης (σήμερα) Κατσούλης από το Διδυμότειχο όπου υπηρετεί απειλεί ότι «αν μιλήσω θα πέσει η κυβέρνηση».

Είναι προφανές ότι στέλνει κάπου μηνύματα.

Κατά τις ίδιες δε πληροφορίες, τον προσέγγισαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και τον πίεσαν να μιλήσει αλλά αρνήθηκε…

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως στη διάρκεια της υπηρεσίας του στην ΕΥΠ ο ρόλος του ήταν να ασχολείται με «γειτονικό κράτος». Θέλουν δηλαδή να πείσουν ότι οι δραστηριότητές του ήταν καθαρά «εθνικού» περιεχομένου και δεν σχετίζονται με «εσωτερικές» παρακολουθήσεις και υποκλοπές…

Πάντως θεωρείται κορυφή σε θέματα ηλεκτρονικών υπολογιστών. Και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες κατόρθωσε να κατασκευάσει με λίγα χρήματα μηχανισμό παρακολουθήσεων, που αποδείχθηκε αποδοτικός…

Ποιος παράγγειλε το… βαλιτσάκι;

Εν τω μεταξύ, έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι το «βαλιτσάκι» εντοπισμού-υποκλοπών, για το οποίο γίνεται τόσος λόγος τις τελευταίες ημέρες, παραγγέλθηκε απ’ την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στα τέλη του 2003.

Πριν όμως την παραγγελία είχε δοκιμαστικά χρησιμοποιηθεί απ’ την ΕΥΠ, μετά από συνεννοήσεις μεταξύ της ΕΥΠ και της CIA από ομάδα πρακτόρων της ΕΥΠ.

Και μετά τη δοκιμαστική περίοδο, περίπου ενός έτους, αγοράστηκε τον Απρίλη του 2004.

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Απ’ την οποία βέβαια προκύπτουν ερωτήματα, αν αυτό το περιβόητο «βαλιτσάκι» έχει χρησιμοποιηθεί για παρακολουθήσεις ανεξέλεγκτες και χωρίς την εντολή εισαγγελέα, τόσο κατά την «δοκιμαστική» περίοδο όσο και μετά την αγορά του.

Ίσως γι’ αυτό ο Καραμανλής κατά τη συζήτηση στη Βουλή έθεσε τα ερωτήματα για το τι ξέρουν οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και τα στελέχη της ΕΥΠ επί περιόδου ΠΑΣΟΚ…


Σχολιάστε εδώ