Λιγότερη υποκρισία…

Το θέμα των τηλεφωνικών “υποκλοπών”, ή ακριβέστερα η “επιχείρηση κατασκοπίας”, φαίνεται ότι θα παραμείνει για καιρό ακόμα στα θέματα της πολιτικής “ατζέντας”, αφού άλλωστε είναι ένα θέμα ιδιαίτερα “αβανταδόρικο”, όπως φάνηκε και στην τελευταία κοινοβουλευτική συζήτηση.

Η ουσία του θέματος είναι τόσο σοβαρή ώστε η υποκρισία που επιδεικνύεται από ορισμένες πολιτικές ηγεσίες να αποβαίνει τουλάχιστον επικίνδυνη, για να μη τη χαρακτηρίσουμε εγκληματική.

Ασφαλώς η κυβέρνηση της ΝΔ έχει πολύ σοβαρές ευθύνες από τη “στιγμή” που αποκαλύφθηκαν οι παρακολουθήσεις. Γιατί προσπάθησε να “κουκουλώσει” το θέμα και να αποφύγει πιθανές εντάσεις, “εθνικού χαρακτήρα”, με τους “συμμάχους” μας και τις μυστικές τους υπηρεσίες…

Από το σημείο αυτό όμως μέχρι τη στάση και τις “καταγγελίες” του Γ. Παπανδρέου υπάρχει μεγάλη απόσταση.

Γιατί ο κ. Γ. Παπανδρέου γνωρίζει πολύ καλά ως τότε υπουργός Εξωτερικών ότι από την εποχή της δολοφονίας του Σόντερς αλώνιζαν τη χώρα μας οι ξένες μυστικές υπηρεσίες και οι ξένοι πράκτορες όχι μόνο είχαν εγκαταστήσει συστήματα παρακολούθησης αλλά και καλούσαν παράνομα έλληνες πολίτες σε “φιλική” ανάκριση…

Γνωρίζει επίσης πολύ καλά ο ίδιος ότι αρκετούς μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς ΗΠΑ, Αγγλία και “λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις” διαγκωνίζονταν για την ανάληψη του συστήματος ασφαλείας, δηλαδή της μαζικής παρακολούθησης “υπόπτων” ή μη πολιτών.

Ασφαλώς η ΝΔ και ο πρωθυπουργός έχουν τις σοβαρότατες ευθύνες τους. Αλλά ας επιδειχθεί εκ μέρους του Γ. Παπανδρέου και των “συμβούλων” του λιγότερη υποκρισία.

Άλλωστε το θέμα της παρακολούθησης και της κατασκοπίας είναι τόσο σοβαρό ώστε δεν επιτρέπονται ούτε επιπολαιότητες ούτε υποκριτικές καταγγελίες. Αντίθετα απαιτείται αίσθημα ευθύνης, λήψη αποτελεσματικών μέτρων και πολιτική συμφωνία ώστε να μην έχουμε παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

ΟΦΙΣ


Σχολιάστε εδώ