Και… βενιζελικός ο Γιώτης!

Εκδήλωση προς τιμήν του Ελευθέριου Βενιζέλου με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τον θάνατό του πραγματοποιήθηκε από τη νομαρχία Θεσσαλονίκης και την Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας.
Η εκδήλωση έγινε στο άγαλμα του Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους αργά το απόγευμα της Πέμπτης και περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και χαιρετισμούς από τον πρόεδρο της αδελφότητας Πέτρο Πετρακάκη και τον… βενιζελικό νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη που είπε: «Εβδομήντα χρόνια μετά τον θάνατο του μεγάλου πολιτικού στο Παρίσι, η νομαρχία Θεσσαλονίκης, με τη σημερινή σεμνή εκδήλωση, αποτίει τον ελάχιστο φόρο τιμής στον αετό της Κρήτης, στον ηγέτη που αναμόρφωσε την Ελλάδα. Στον άνθρωπο που έδωσε στους Έλληνες τη χαμένη τους περηφάνια. Γιατί ο Ελευθέριος Βενιζέλος ήταν ο πρωθυπουργός της Ελλάδας. Τη μέρα που ο ελληνικός στρατός, με αρχηγό τον διάδοχο Κωνσταντίνο, στις 26 Οκτωβρίου του 1912, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, απελευθέρωσε τη Θεσσαλονίκη μας».

«Ο Ελευθέριος Βενιζέλος αποτελεί αναμφισβήτητα την κορυφαία πολιτική προσωπικότητα που ανέδειξε η Ελλάδα στην ιστορία της ως ανεξάρτητο κράτος», κατέληξε ο Γιώτης.


Σχολιάστε εδώ