Βυζάντιον

Ποτέ η ζωή μου δεν ήταν περισσότερο διασκεδαστική. Και είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι είμαστε μόλις 18οι στη σειρά των Ευρωπαίων με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης. Δεν είμαστε ηλίθιοι, απλώς παριστάνουμε τους ηλίθιους. Είμαστε η χώρα που δεν έπρεπε να αντιμετωπίζει πρόβλημα ναρκωτικών και αλκοολισμού: με τόση δωρεάν μαστούρα γιατί να χαλιέσαι σε ουσίες; Όσο ο Καπουτζίδης κάνει χιούμορ και ο Αυτιάς με ενημερώνει για τον Vissi (χαϊδευτικό του αγίου), δεν έχω πρόβλημα. Ξαπλώνω και εγώ πλέον απέναντι από την τηλεόραση, όπως ακριβώς είναι και ο Βησσαρίωνας, αλλά αντί για ευαγγέλιο κρατώ τηλεχειριστήριο, το οποίο, φρονώ, είναι και αντικείμενο που εκπέμπει μεγαλύτερη ιεροσύνη.


Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας πω ότι προωθώ παραλλήλως μία άλλη δουλειά, ένα «tour» του Βησσαρίωνα ανά την Ελλάδα. Θα τον φορτώσουμε σε ειδικό όχημα και θα περιοδεύσουμε σε διάφορες πόλεις, όπου το ορθόδοξο πλήρωμα θα έχει την ευκαιρία να τον δει από κοντά, να φωτογραφηθεί μαζί του, να αγοράσει σουβενίρ και άλλα αναμνηστικά που κατασκευάζονται αυτές τις μέρες στην Κίνα. Από τη Μεγάλη Παρασκευή θα είμαστε στην Αθήνα, όπου θα κάνουμε «after» περιφορά, δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα και το κυρίως «event» του επιταφίου. Πιστεύω ότι μέχρι τότε θα έχουμε κλείσει και τη δουλειά με μια μεγάλη χορηγία, κατά πάσα πιθανότητα από την ΤΙΜ. Και είναι λογικό και δίκαιο αυτό. Τη Βίσση η Cosmote,
η Vodafone τα βραβεία Αρίων, ε, ας πάρει και η ΤΙΜ τον Βησσαρίων (!) να τα έχει όλα σε ένα.


Θα σημειώσατε, υποθέτω, την επικοινωνιακή αντεπίθεση της Vodafone με τη χορηγία προς τον Σάκη Ρουβά για 250.000 ευρώ ετησίως. Δεν γνωρίζω σε ποια ακριβώς εταιρεία θα περάσει η χορηγία, αλλά είμαι βέβαιος ότι ο Σάκης θα είναι προσεκτικός, καθώς προσφάτως είχε κάποια προβληματάκια με τα «offshore» σχήματα που διαχειρίζονται το όνομά του. Άλλωστε, ο νέος μάνατζέρ του, ο Θ. Βαρβιτσιώτης, της γνωστής οικογενείας, θα τον προφυλάξει από τις κακοτοπιές. Όταν έχεις διαχειριστεί επικοινωνιακά τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, αν μη τι άλλο, γνωρίζεις πώς να αξιοποιείς τους σταρ.


Μα, τι θυμήθηκα τώρα… Άκουγα προ καιρού τον Γιώργο Κορωνιά να περιγράφει πόσο καλό παιδί είναι ο Σάκης. Τόσο ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone όσο και η σύζυγός του έχουν αδυναμία στον Σάκη. «Είναι τόσο καλό παιδί που ήρθε στο πάρτι των παιδιών μας. Και όχι μόνο τραγούδησε, αλλά έπεσε και μέσα στην πισίνα», έλεγε η κ. Κορωνιά. Πράγματι, είναι καλό παιδί. Παρεμπιπτόντως, με τα μισά από αυτά που δίνουν στον Σάκη δέχομαι να πέσω στην πισίνα της οικίας Κορωνιά, εν ανάγκη μαζί με τον εκδότη μου.


Ένας άλλος που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του παραδέχεται ότι ζει με «χορηγία» είναι ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Για να μην παρεξηγηθώ αναφέρομαι στα χρήματα που του επιδίκασε το δικαστήριο ως αποζημίωση για τη χυδαία επίθεση που είχε δεχθεί από τους Αναστασιάδη – Κακαουνάκη και τη συχνότητα του Flash. Υποθέτω ότι γι’ αυτό εμφανίστηκε στην εκπομπή του Αναστασιάδη. Θα αισθάνεται υποχρεωμένος…


Τι είναι οι εφημερίδες; Επιχειρήσεις κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Και όσοι παρατηρούν προσεκτικά την πιάτσα θα είδαν τη διαφήμιση ηλεκτρονικού καζίνου σε εφημερίδα μεγάλου συγκροτήματος. Αυτό δεν είναι τίποτα βέβαια. Τα καλύτερα θα ακολουθήσουν λίαν συντόμως. Σήμερα, λοιπόν, δύο από τα μεγάλα ονόματα των μίντια (και της διαπλοκής, όπως αποκαλείται) έχουν συνδεθεί στενά με ξένες εταιρείες τζόγου, για την περίπτωση που η αγορά απελευθερωθεί και οι εν λόγω εταιρείες αποκτήσουν το δικαίωμα δημιουργίας εταιρειών. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα συμμετέχει και σε αθλητική εφημερίδα. Αν με ρωτάτε τι κάνει ο Σωκράτης Κόκκαλης για όλα αυτά, γνωρίζω ότι έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με τη βρετανική Ladbrokes και ενδιαφέρεται πρωτίστως για την εξέλιξη του διαγωνισμού που θα οδηγήσει σε εκσυγχρονισμό του ΟΠΑΠ. Ο διαγωνισμός καθυστερεί. Γιατί καθυστερεί; Επειδή στο παρασκήνιο γίνεται σφαγή μεταξύ Αμερικανών, Ιταλών και της Intralot. Ποιος θα πάρει τη δουλειά; Μήπως όποιος καταφέρει να ελέγξει και μεγάλο κομμάτι από το μετοχικό κεφάλαιο του καλού οργανισμού; Αν το ήξερα, δεν θα έγραφα εδώ, αλλά θα υπέγραφα βιβλίο εντυπώσεων σε ξενοδοχείο στον Μαυρίκιο!


Προς το παρόν μπορώ να πατήσω το ποδαράκι μου μόνο σε κεντρικά ξενοδοχεία των Αθηνών, εκεί όπου μαζί με τα κουλουράκια σερβίρονται και… σενάρια. Συζητώντας, λοιπόν, με παράγοντα που γνωρίζει στενά τα του ΠΑΣΟΚ, άκουσα και σας μεταφέρω την παρακάτω λογική σκέψη: «Για να βγαίνει ο Χρυσοχοΐδης και να ομιλεί περί υποκλοπών, τότε είμαι βέβαιος ότι δεν έχει καμία σχέση. Μόνο και μόνο λόγω χαρακτήρα, πιστεύω ότι αν είχε βουτήξει το δάχτυλο στο μέλι, θα είχε λουφάξει και δεν θα έβγαινε μπροστά…». Μου ακούγεται λογικό…


Φυσικά και παρακολούθησα και εγώ την έκλειψη ηλίου με τη μάσκα του αλλοδαπού οξυγονοκολλητή που κατασκευάζει το μπάρμπεκιου στην έπαυλη του εκδότη μου. Ο εκδότης δεν δέχθηκε να παρακολουθήσει εις ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή το φαινόμενο πραγματοποιήθηκε στο Καστελόριζο και όχι στην Κεφαλονιά! Πιστεύω ότι κάπου στην εφημερίδα θα υπάρχει και η σχετική καταγγελία!

Προκόπιος


Σχολιάστε εδώ