Στη Βουλή οι «εσωγαλάζιες» κόντρες στο ΤΕΙΘ

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ήρθαν στο φως, δεκάδες παιδιά καθηγητών έχουν προσληφθεί ως ωρομίσθιοι, συνεργάτες και με συμβάσεις έργου, δεκάδες άλλα συγγενικά πρόσωπα μονιμοποιήθηκαν, ενώ πολλοί σπουδαστές πέρασαν τα μαθήματά τους και ξεκίνησαν «λαμπρή καριέρα», ανταλλάσσοντας την ψήφο τους στα διοικητικά όργανα και στα εκλεκτορικά σώματα με μερικά… τζάμπα δεκάρια.

Παράλληλα, δύο σπουδαστές του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης κατέθεσαν μήνυση κατά του προέδρου του ιδρύματος κ. Ιωαννίδη, καταγγέλλοντας ότι απειλήθηκαν για να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του προέδρου, ενώ καθηγητές καταγγέλλουν ότι ο υιός του προέδρου μετεγγράφηκε παράτυπα από το ΤΕΙ Καστοριάς σε τμήμα άλλης ειδικότητας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.

Όλα αυτά έρχονται στο φως της δημοσιότητας τώρα, εννέα μήνες μετά την εκλογή των προέδρων των ΤΕΙ, έπειτα από μια ενδοπαραταξιακή διαμάχη που έχει ξεσπάσει στη σπουδαστική παράταξη της ΔΑΠ του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης για το ποιος θα κυριαρχήσει στο ίδρυμα, ελέγχοντας διοίκηση, διαχείριση κονδυλίων, καθηγητές και κομματικό μηχανισμό. Φυσικά το πρόβλημα δεν ανέκυψε εξαιτίας της συμμετοχής των σπουδαστών στην εκλογή των οργάνων διοίκησης, αλλά των πελατειακών σχέσεων που έχουν αναπτύξει πρόεδροι και όργανα διοίκησης των ΤΕΙ με μέλη της συγκεκριμένης σπουδαστικής παράταξης.

Το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, αν και έχει λάβει έγγραφες καταγγελίες, δηλώνει αναρμόδιο, ισχυριζόμενο ότι δεν δύναται να επιληφθεί του θέματος λόγω του αυτοδιοίκητου των ανώτατων ιδρυμάτων, τη στιγμή που βοά ο τόπος από το όργιο αυθαιρεσιών και τους «μαφιόζικους» τρόπους που χρησιμοποιούν κάποιοι «καθηγητές» για να ανέλθουν σε ανώτερα αξιώματα.

Το θέμα που κάνει καθηγητές και σπουδαστές του ιδρύματος να ντρέπονται ή να εξοργίζονται πηγαίνει στη Βουλή μετά από ερώτηση της Χρύσας Αράπογλου προς την υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία καλείται να απαντήσει στα εξής:

1. Γιατί μέχρι σήμερα δεν έλεγξε τις καταγγελίες που είχε ώστε να προλάβει τα χειρότερα;

2. Είναι βάσιμη η καταγγελία για παράτυπη μετεγγραφή του υιού του προέδρου του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης;

3. Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου να εκλείψουν αυτά τα φαινόμενα διαφθοράς, ώστε να διαφυλαχθεί και να αποκατασταθεί το κύρος του ιδρύματος;


Σχολιάστε εδώ