Κόντρα εφοριακών με Αλογοσκούφη!

Όπως αποκαλύψαμε, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου φαίνεται να δέχεται την απαίτηση της τράπεζας να περιοριστεί στο -μεγάλο- πρόστιμο, και να μην ανοίξουν οι λογαριασμοί των πελατών της-συνενόχων στην κομπίνα. Και μάλιστα υποκύπτει σε αυτή την ιταμή αξίωση, αν και κατά τεκμήριο τα ποσά, τα τεράστια ποσά που έπαιξαν αυτοί οι «ευγενείς» πελάτες- προέρχονται από ξέπλυμα μαύρου χρήματος!

Αυτή την ανεξήγητη στάση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου (για να μην πούμε ύποπτη…) έρχεται να την αντικρούσει η αποφασιστική στάση των αρμόδιων στελεχών των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου, τα οποία απλώς δεν δέχονται να παραβιάσουν τον νόμο και να γίνουν… ρόμπες για χάρη κάποιων μεγαλόσχημων λαμογίων…

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Π», σε σύσκεψη αρμοδίων στελεχών που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και στην οποία συμμετείχαν ο διευθυντής του ΔΑΚ, Ν. Ανδριανόπουλος, ο υποδιευθυντής, ο επόπτης και οι αρμόδιοι ελεγκτές αποφασίστηκε:

• Να επιμείνουν στο άνοιγμα των λογαριασμών των πελατών τόσο της Eurobank όσο και των άλλων τραπεζών, οι οποίοι συμμετείχαν στην κομπίνα με τα ομόλογα εξωτερικού.
• Να αποστείλουν αμέσως τα σχετικά έγγραφα, με τα οποία να ζητούν το άνοιγμα των λογαριασμών, βάσει του νόμου.

Στη σύσκεψη ειπώθηκαν σκληρά λόγια όπως:
• Εμείς είμαστε υπόλογοι και οφείλουμε να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τον νόμο. Αν θέλει η κυβέρνηση να τους καλύψει, ας αλλάξει τον σχετικό νόμο.
• Δεν παίζουμε το κεφάλι μας, δεν παρανομούμε.

Αξίζει να επισημανθεί πως αυτή η σθεναρή στάση των αρμόδιων στελεχών των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου δεν «αδειάζει» απλώς την περίεργη στάση της πολιτικής ηγεσίας. Έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον και για τον επιπλέον λόγο ότι παρόμοιο ζήτημα υπάρχει και με άλλες τράπεζες πλην της Eurobank. Για παράδειγμα, υπάρχει και έχει διαπιστωθεί ύστερα από ελέγχους και στην Εθνική Τράπεζα. Και η Εθνική πουλούσε ομόλογα σε «υψηλούς» και μεγαλόσχημους πελάτες και μάλιστα όχι μόνο δεν παρακρατούσε φόρους, αλλά δεν τα εμφάνιζε ούτε καν στα βιβλία της!

Ύστερα από τις παραπάνω εξελίξεις -άκρως αποκαλυπτικές…- έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Θα επιμείνει σε μια ανεξήγητη επιλογή συγκάλυψης ή θα ξανασκεφτεί το όλο θέμα, το οποίο πλέον αρχίζει να αποκτά τις διαστάσεις σκανδάλου;


Σχολιάστε εδώ