ΚΑΤΩ… στον ΠΕΙΡΑΙΑ

Νέο σκάνδαλο με υπάλληλο του δήμου Πειραιά αποκάλυψε το ΑΣΕΠ, το οποίο με έγγραφό του ζητά από τον δήμαρχο να στείλει την υπόθεση στον Εισαγγελέα! Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος του ΚΕΠ, Γιώργος Λιακόπουλος, αποκαλύφθηκε ότι βεβαίωσε ψευδώς ισοτιμία τίτλου σπουδών της Νίκης Παπασταματάκη προκειμένου να μπορέσει να προσληφθεί ως χειρίστρια Η/Υ στον δήμο! Το έγγραφο του ΑΣΕΠ αναφέρει επί λέξει:

«Από τον έλεγχο της αίτησης συμμετοχής της Νίκης Παπασταματάκη και των συνημμένων σε αυτή δικαιολογητικών διαπιστώνεται ότι κατέθεσε:
Το από 21/12/04 επικυρωμένο φωτοαντίγραφο “Βεβαίωση-Ισοτιμίας” που αναφέρει επί λέξει τα εξής:
“Ο Διευθυντής του Τεχνικού-Επαγγελματικού Λυκείου Ελευσίνας βεβαιώνω ότι το από 22/6/87 πτυχίο της Παπασταματάκη Νίκης του Βαρδή, τομέας Οικονομίας και Διοίκησης, είναι αντίστοιχο-ισότιμο με το πτυχίο της Πληροφορικής/χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που άρχισε η λειτουργία τέτοιου τμήματος στο Λύκειό μας από το έτος 2001.
Ελευσίνα 21 Δεκεμβρίου 2004.
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ
(στρογγυλή σφραγίδα-υπογραφή)
ΜΕΤΑΞΑΣ Γ.”

Παρατηρείται ότι το έγγραφο αυτό δεν έχει αριθμό πρωτοκόλλου και λογότυπο του εκδότη φορέα. Επικυρώνεται δε στις 22/12/04 με στρογγυλή σφραγίδα του Δήμου Πειραιά και υπογραφή Γ. Λιακόπουλος.

Στο πλαίσιο του αυτεπάγγελτου ελέγχου ζητήθηκε (έγγραφο ΑΣΕΠ υπ. αρ. 4399/2-2-06) από το ΤΕΕ Ελευσίνας να πιστοποιήσει την εγκυρότητα της ως άνω βεβαίωσης.

Με το υπ. αρ. 92/2-2-06 έγγραφό του -το οποίο υπογράφεται από τον Διευθυντή Αντώνιο Σ. Μεταξά- το ΤΕΕ Ελευσίνας αναφέρει επί λέξει τα ακόλουθα: “Σε απάντηση του με αριθ. Πρωτ. 4399/2-2-06 εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι από το Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Ελευσίνας ουδέποτε εξεδόθη βεβαίωση ισοτιμίας για την Παπασταματάκη Νίκη του Βαρδή και ουδέποτε υπέγραψα εγώ ο Μεταξάς Αντώνιος ως Διευθυντής αντίστοιχη βεβαίωση ισοτιμίας”.

Με βάση τα προεκτεθέντα προκύπτουν εύλογες υπόνοιες ότι ο φερόμενος ως υπάλληλος του Δήμου Πειραιά Γ. Λιακόπουλος βεβαιώνει ψευδώς ότι η ως άνω “Βεβαίωση-Ισοτιμίας” είναι γνήσιο αντίγραφο του πρωτότυπου εγγράφου και ότι η Νίκη Παπασταματάκη εν γνώσει της προκάλεσε την επικύρωση ψευδούς βεβαίωσης που χρησιμοποίησε στο ΑΣΕΠ, για να επιτύχει παράνομο όφελος, ήτοι την εγγραφή της στον πίνακα διοριστέων και τον παρεπόμενο διορισμό της με βάση αντιστοιχία του πτυχίου της που δεν ισχύει. Επίσης θα πρέπει να διερευνηθεί αν ο ανωτέρω υπάλληλος είχε αρμοδιότητα για επικύρωση εγγράφων, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Για τους παραπάνω λόγους η παρούσα απόφαση πρέπει να διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές προς διερεύνηση».

Τα ερωτήματα που προκύπτουν έπειτα από το έγγραφο αυτό είναι τα εξής: Στο διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή που ο δήμος παρέλαβε το έγγραφο (ένας μήνας περίπου) τι ενέργειες έγιναν; Στάλθηκαν οι υπεύθυνοι μαζί με τον φάκελο στον Εισαγγελέα; Παύθηκε από τη θέση του ο ύποπτος υπάλληλος; Λήφθηκαν μέτρα για να μην ξαναγίνουν παρόμοιες… αρκουδιές; Ενημερώθηκε για το θέμα ο αρμόδιος για τα ΚΕΠ υφυπουργός Α. Ανδρεουλάκος; Ή μήπως γίνεται από κάποιους προσπάθεια να… κουκουλωθεί το θέμα;

• Από 200 μέχρι… 17.000 ευρώ καλούνται να επιστρέψουν στο ταμείο του δήμου 67 υπάλληλοι, επειδή το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε ότι τα χρήματα που έπαιρναν ήταν περισσότερα από όσα έπρεπε! Το γεγονός έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία επί των… κεφαλών των άτυχων υπαλλήλων, αφού κανένας εργαζόμενος δεν γνωρίζει πόσα χρήματα πρέπει να παίρνει κάθε μήνα. Όσα του βγάλει η οικονομική υπηρεσία τόσα του δίνει ο ταμίας και τόσα παίρνει. Δεν κάθεται να εξετάσει αν πρέπει να παίρνει λιγότερα. Εκείνο που κοιτάζει είναι να μην του βάζουν λειψές υπερωρίες, να μην του αφαιρούν κατά λάθος κανένα επίδομα κ.λπ. Φαίνεται όμως ότι από εδώ και στο εξής θα πρέπει να τα γνωρίζει όλα. Γιατί αν παίρνει κάτι παραπάνω, το Ελεγκτικό Συνέδριο θα του ζητήσει να το επιστρέψει! Το ζήτημα βέβαια είναι τι φταίνε οι άτυχοι υπάλληλοι να πληρώνουν τα… σπασμένα, ή καλύτερα τα λάθη της οικονομικής υπηρεσίας. Εκείνοι που έκαναν το λάθος ας το πληρώσουν. Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται… Έλα όμως που το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν το βλέπει έτσι. Και αναγνωρίζει διαχρονικά τα λάθη. Και όχι απλώς τα αναγνωρίζει, αλλά τα… καταλογίζει και από πάνω! Αλίμονο σε αυτούς που θα… μπλέξουν δηλαδή…

Ας δούμε όμως την υπόθεση αναλυτικά.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο σε έλεγχο που έκανε στην οικονομική υπηρεσία του δήμου διαπίστωσε τις εξής παραβάσεις:

α) Κάποιοι υπάλληλοι έπαιρναν οικογενειακό επίδομα τέκνων χωρίς να το δικαιούνται. Και αυτό διότι είχαν παιδιά που σπούδασαν στα ΑΕΙ πέραν των τεσσάρων χρόνων, ενώ το επίδομα μετά τα τέσσερα χρόνια που διαρκούν κανονικά οι σπουδές «κόβεται». β) Άλλοι υπάλληλοι, που είχαν συνταξιοδοτηθεί, διέκοψαν τη σύνταξη και επαναπροσλήφθηκαν. Μισθοδοτούνταν όμως με τον μισθό που έπαιρναν όταν έφυγαν από την υπηρεσία, ενώ ο νόμος λέει ότι μετά τη σύνταξη το… κοντέρ γυρνάει από την αρχή. Έτσι έπρεπε να παίρνουν αμοιβή πρωτοδιοριζόμενου. Αυτή τη διαφορά καλούνται τώρα να επιστρέψουν οι υπάλληλοι αυτοί. γ) Τέλος, μια μερίδα υπαλλήλων έπαιρνε επίδομα πληροφορικής. Το επίδομα αυτό, σύμφωνα με τον νόμο, δίδεται μόνο σε όσους υπηρετούν στο Τμήμα Πληροφορικής του δήμου. Όσοι λοιπόν είχαν μεν προσληφθεί με αυτή την ειδικότητα αλλά υπηρετούσαν σε άλλα τμήματα κακώς το έπαιρναν. Βέβαια ο δήμαρχος έσπευσε να εντάξει όλους τους υπαλλήλους με τη συγκεκριμένη ειδικότητα στο Τμήμα Πληροφορικής και από εκείνο να αποσπαστούν στις υπηρεσίες όπου ήδη υπηρετούσαν, αλλά το… κακό είχε γίνει! Θα επιστρέψουν οι υπάλληλοι αυτοί το επίδομα που έπαιρναν παράτυπα! Με λίγα λόγια… «μαύρο» Πάσχα θα κάνουν οι 67 υπάλληλοι. Χωρίς να φταίνε μάλιστα!

• Δυναμώνει τον συνδυασμό του ο Χρήστος Αγραπίδης. Λίγες μέρες μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, που διέλυσε και τις τελευταίες αμφιβολίες για το ποιος θα είναι υποψήφιος της ΝΔ στον Πειραιά, τόσο επειδή ήταν εγκάρδια όσο και λόγω των υποσχέσεων που έλαβε ο δήμαρχος ότι θα βοηθηθεί παντοιοτρόπως από την κυβέρνηση, ο Χ. Αγραπίδης έκανε κρούσεις με θετικό αποτέλεσμα για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιό του δύο καταξιωμένων προέδρων δημοτικών διαμερισμάτων. Πρόκειται για τον πολύ δραστήριο πρόεδρο του Βʼ Διαμερίσματος Γιάννη Μαστρονικόλα και τον επί τρεις τετραετίες πρόεδρο του Εʼ Διαμερίσματος Πότη Αλμυράντη. Μάλιστα με τον Γ. Μαστρονικόλα ο δήμαρχος πήγε μαζί του προχθές στις 11 το βράδυ στην οδό Μουσών όπου είχε διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα το οποίο έλυσε ακαριαία, επιβεβαιώνοντας την πλήρη αποκατάσταση των σχέσεών τους.

• Και η πλευρά του ΠΑΣΟΚ όμως ετοιμάζει ανανέωση στο ψηφοδέλτιό της. Ο προπονητής των «γιγάντων» της άρσης βαρών Χρήστος Ιακώβου (που οσονούπω θα ανοίξει και μαγαζί στην Τσαμαδού) θα μετάσχει στον συνδυασμό του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ. Το «προξενιό» λέγεται ότι το έκανε ο Δημήτρης Βρόντος…


Σχολιάστε εδώ