Παίρνει φωτιά το πολιτικό παιχνίδι

Η ΝΔ στο μέσον της τετραετούς θητείας προηγείται με μόλις 0,3% και τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας (γνώμη για την κυβέρνηση, για την οικονομική κατάσταση και την καθημερινότητα των πολιτών) δείχνουν κυβέρνηση που κινδυνεύει -αν δεν συνέλθει- με κατάρρευση.

Ωστόσο ούτε η εικόνα του ΠΑΣΟΚ και του Γ. Παπανδρέου εμφανίζεται καλύτερη. Ο Κ. Καραμανλής παραμένει μακράν καλύτερος του Γιώργου και αποτελεί ακόμα τη σανίδα σωτηρίας για την κυβέρνηση, η οποία προηγείται επίσης κατά 14,5 μονάδες του ΠΑΣΟΚ στην παράσταση νίκης. Πολύ αρνητική είναι η αντιπολιτευτική εικόνα του ΠΑΣΟΚ και επίσης με συντριπτική πλειοψηφία, που φθάνει στο 65,2%, ο κόσμος δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι έτοιμο να ξανακυβερνήσει.

Αλλά η πολύ κακή εικόνα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τη συνέχιση του θέματος των υποκλοπών απ’ τον Γ. Παπανδρέου ανοίγουν τον δρόμο για χοντρά πολιτικά παιχνίδια, που θα εξαρτηθούν από τα στοιχεία που ενδεχομένως να βγουν στο φως, αλλά και από την κατάληξη των ανακρίσεων. Αναπτύσσονται συγκεκριμένα σενάρια ακόμα και για εκβιαστική πορεία προς πρόωρες εκλογές, με τον Καραμανλή όμηρο των «νταβατζήδων». Γεγονός είναι ότι με την κυβέρνηση κλυδωνιζόμενη η διαπλοκή προχωρά σε κινήσεις αποσταθεροποίησης του Καραμανλή και γενικά… της ανοίγει η όρεξη, αφού ο στόχος είναι το στραπατσάρισμα και του Γιώργου Παπανδρέου, με μια ακόμη ήττα, ώστε να τους έχουν και τους δύο στο χέρι. Ανάμεσα στις πιέσεις και τους εκβιασμούς για εκλογές ΤΩΡΑ είναι να παραγραφούν οι όποιες ευθύνες υπάρχουν ακόμη σε πολιτικούς από το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.

Τέλος, όπως προκύπτει και απ’ αυτή τη δημοσκόπηση, νέος παίκτης στο πολιτικό σκηνικό εμφανίζεται ο Γ. Καρατζαφέρης, εισπράττοντας μάλιστα απογοητευμένους απ’ όλα τα κόμματα, την ίδια στιγμή που το ΚΚΕ παραμένει στο 6% και ο ΣΥΝ εμφανίζει σταθερά πτωτικές τάσεις… με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μείνει εκτός Βουλής.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καταρρέει η ΝΔ – μόνο 0,3% μπροστά
Η ανάλυση του γκάλοπ της RASS


Σχολιάστε εδώ