Στο Συμβούλιο Επικρατείας και στον Γιώτη η κίνηση των «5»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισαν να προσφύγουν οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι της κίνησης Μπουτάρη, κατά της απόφασης του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου να παραχωρεί σε εργολάβους δημοτικά οικόπεδα για οικοδόμηση με τη μέθοδο της αντιπαροχής. Μάλιστα οι Μπουτάρης, Αβραμόπουλος, Κουράκης, Ζαχαριάδης και Παπαδόπουλος κάλεσαν τους δημοσιογράφους για να δώσουν συνέντευξη Τύπου, στον χώρο ενός υπό παραχώρηση οικοπέδου (Κατσιμίδου, Περδίκκα και Κ. Καραμανλή).

Η προσφυγή πρόκειται να εκδικαστεί μέσα στο επόμενο δίμηνο και, στην περίπτωση που γίνει αποδεκτή, θα ζητηθεί η ακύρωση της απόφασης παραχώρησης των οικοπέδων.

Σημειώνεται πως οι «πέντε» είχαν προσφύγει και στην Επιτροπή του άρθρου 18 της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας την ακύρωση της σχετικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Η εν λόγω επιτροπή πήρε μια περίεργη απόφαση, ισχυριζόμενη ότι το δημοτικό συμβούλιο κακώς αποφάσισε, αφού η παραχώρηση των οικοπέδων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της αναπτυξιακής εταιρείας του δήμου, της οποίας οι αποφάσεις δεν κρίνονται από την Επιτροπή του άρθρου 8.

Αργότερα οι πέντε σύμβουλοι μετέβησαν στη νομαρχία, όπου επισκέφθηκαν τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο ενημέρωσαν για τις φιλοδοξίες και τις προτάσεις τους.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Ψωμιάδης εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Μπουτάρη και των συνεργατών του στη νομαρχία και επεσήμανε πως «η κοινή αγωνία για το παρόν και το μέλλον της Θεσσαλονίκης μάς υποχρεώνει όλους να αναζητούμε κοινούς τόπους για αναγκαίες παρεμβάσεις».


Σχολιάστε εδώ