Όταν η Φάνη ψάχνει… το χαμένο σποτάκι και τα συντρίμμια του Αβραμόπουλου!

Αναμφισβήτητα η κυρία Πετραλιά, ή άλλως πώς η γυναίκα νούμερο 3 (Ντόρα, Μαριέττα, Φάνη) μιας… ανδροπρεπούς κυβέρνησης, πρέπει να αισθάνεται ικανοποιημένη.
Απέφυγε, άλλωστε, το δύσκολο και αντιπαραγωγικό υπουργείο Υγείας για το οποίο προαλειφόταν και τώρα ετοιμάζεται να ζήσει τον… μύθο της στον Τουρισμό, όπως την προέτρεψε ο κύριος Αβραμόπουλος.

Με το «καλημέρα», όμως, η κυρία Πετραλιά αντιμετώπισε μικρότερα και μεγαλύτερα προβλήματα, απ’ ό,τι μαθαίνω, αφού το συγκεκριμένο υπουργείο ήταν -όπως άλλωστε τα περισσότερα- «απέξω κούκλα κι από μέσα πανούκλα»…

Οι εκκρεμότητες που άφησε ο προκάτοχος της Φάνης ήταν πολλές, με πρώτη την παρουσίαση του νέου τηλεοπτικού σποτ για την τουριστική καμπάνια στο εξωτερικό. Το «μαγικό» σποτάκι -την παραγωγή του οποίου έχουν αναλάβει οι μεγάλες διαφημιστικές εταιρείες που έχουν και την ευθύνη της καμπάνιας- παρουσιάστηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε μεγάλο τουριστικό φόρουμ που έγινε στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία». Όμως μέχρι το βράδυ της Παρασκευής η νέα υπουργός δεν είχε δει τι περιελάμβανε το σποτάκι, ενώ στα γραφεία της διαφημιστικής εταιρείας είχε σπεύσει ο εξ απορρήτων του κ. Αβραμόπουλου, πρώην πρόεδρος του ΕΟΤ Αριστείδης Καλογερόπουλος, για να κάνει τις διορθώσεις της τελευταίας στιγμής. Μου είπαν μάλιστα πως ένα γρήγορο πέρασμα μπροστά από τις μονταζιέρες έκανε και ο ίδιος ο τέως υπουργός Τουρισμού και νυν Υγείας.

Κάποιοι (κακόβουλοι) σκέφτηκαν πως οι διαφημιστές και ο Καλογερόπουλος έτρεχαν να σβήσουν τις εικόνες του Αβραμόπουλου, με τις οποίες είχαν «ντύσει» το σποτάκι που θα έπαιζε σε όλα τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα του εξωτερικού.

Ουδέν ψευδέστερον τούτου. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αβρόφρων και ευγενής όπως πάντα -ιδίως με τις κυρίες-, ήθελε απλώς να μην αφήσει την παραμικρή εκκρεμότητα στη διάδοχό του…

Και προς επίρρωση όλων αυτών σας ενημερώνω πως ούτε με τον διευθύνοντα σύμβουλο των Ελληνικών Τουριστικών Ακινήτων, τον… αντιπαθέστερο μάνατζερ του κρατικού μηχανισμού (όπως έχει ανακηρυχθεί σε πρόχειρο διαγωνισμό μεταξύ συναδέλφων του) Κώστα Ζαχαρόπουλο, άφησε εκκρεμότητες ο Δημήτρης στη Φάνη.

Τον βοήθησε βεβαίως και η τύχη. Η αποχώρηση Μίχαλου από το υπουργείο Οικονομίας ανάγκασε τον Γιώργο Αλογοσκούφη να τραβήξει τον φίλο του Ζαχαρόπουλο (πες μου τους φίλους σου να σου πω ποιος είσαι…) στην Καραγιώργη Σερβίας. Άλλωστε, τα ΕΤΑ μία πόρτα μακριά είναι…

Ο Αβραμόπουλος όμως είχε φροντίσει νωρίτερα να απευθύνει ερώτηση στον Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για τα έργα και τις ημέρες του Κώστα Ζαχαρόπουλου και ειδικά για μία «περίεργη» σύμβαση με την Price Waterhouse Coopers.

Άρα ένας ακόμα «πονοκέφαλος» για τη Φάνη βρίσκει την… ασπιρίνη του.

Το μεγαλύτερο, όμως, πρόβλημα είναι η επιλογή του νέου προέδρου του ΕΟΤ. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές όνομα δεν είχε ανακοινωθεί, πολλά όμως ακούγονταν για τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Πάνο Λειβαδά, πρώην κολεγιόπαιδα, συνεργάτη του Ρουσόπουλου και μέλος της άτυπης ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Εξωτερικού (λόγω της χαλαρής σχέσης τους με το κόμμα και το σύντομο «φλερτ» τους με τη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου), που απαρτίζεται από τους Μενέλαο Δασκαλάκη, Διονύση Ζακυνθινό κ.λπ.

Αν τοποθετηθεί ο Λειβαδάς, πάει να πει πως η Φάνη έτεινε ευήκοον ους στις παραινέσεις του Μαξίμου.

Εκτός αυτών η Φάνη αναζητεί ακόμα γενικό γραμματέα του υπουργείου, στελέχη σε ευαίσθητους τομείς, ενώ βρήκε διευθυντή του γραφείου της έναν μάνατζερ από τον ιδιωτικό τομέα.

Μόλις στελεχώσει τις υπηρεσίες της, θα μπορέσει να ασχοληθεί με το αντικείμενό της, καθώς πλησιάζει καλοκαίρι και, απ’ ό,τι λένε οι ξενοδόχοι, προμηνύονται άσχημα τα πράγματα στον διεθνή τουρισμό…

ΥΓ.: Η στήλη αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τη θλίψη της και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια της υπουργού για τη βαθιά της οδύνη…


Σχολιάστε εδώ