Τον… ταύρο του Μάνου θέλουν για έμβλημα του «τρίτου πόλου»!

Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες και οι δύο «ομάδες» που παρήγγειλαν τις δημοσκοπήσεις φλερτάρουν με την ιδέα της συγκρότησης του λεγόμενου «τρίτου πόλου» και συμμετέχουν ενεργά στις σχετικές διεργασίες, για τις οποίες «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» σάς έχει ενημερώσει.

Στη μία μάλιστα από τις έρευνες διερευνάται η απήχηση του ανασχηματισμού σε συνδυασμό με τη δυνατότητα της κυβέρνησης να εξαντλήσει την τετραετία, αλλά -και αυτό είναι το πιο ενδιαφέρον- και η απήχηση στελεχών της ΝΔ που έμειναν εκτός κυβέρνησης…

Κατά τις ίδιες πληροφορίες μας οι διεργασίες για τη συγκρότηση του «τρίτου πόλου» από στελέχη του εκδοτικού και οικονομικού κατεστημένου συνεχίζονται και έχουν προχωρήσει. Συνεχίζεται επίσης η βολιδοσκόπηση βουλευτών και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Ένας εξ αυτών μας επισήμανε πως:
– Είναι αποφασισμένοι, δεν κάνουν πίσω. Πιστεύουν πως οι συνθήκες και το γενικότερο πολιτικό κλίμα ευνοούν το εγχείρημα. Και τα λεφτά είναι πολλά, είναι άφθονα…
Ενδεικτική της απόφασης όσων αβαντάρουν και προετοιμάζουν το εγχείρημα του τρίτου πόλου είναι και η κίνηση που έκαναν πρόσφατα:
– Γνωστός δημοσιογράφος καναλιού συναντήθηκε με τον Στέφανο Μάνο και του πρότεινε εκ μέρους των ενδιαφερομένων για την συγκρότηση του «τρίτου πόλου» να παραιτηθεί των δικαιωμάτων του επί της ονομασίας «Φιλελεύθεροι» και του εμβλήματος του κόμματος που είχε ιδρύσει (το γνωστό με τον ταύρο), επειδή επιθυμούν να τα χρησιμοποιήσουν στο υπό ίδρυση πολιτικό σχήμα!

Κατά τις πληροφορίες μας ο Στ. Μάνος δέχτηκε κατ’ αρχάς τη συζήτηση επί της πρότασης. Άλλωστε και με πρόσφατες δηλώσεις του είχε ταχθεί υπέρ της δημιουργίας ενός «τρίτου πόλου» ως εναλλακτικής πρότασης-λύσης μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Ωστόσο, η κουβέντα σκάλωσε στην άρνηση της συμμετοχής του στο εγχείρημα απ’ όσους κρύβονταν πίσω από την πρόταση. Συγκεκριμένα, όπως του τόνισε ο δημοσιογράφος, θα πρέπει στην αρχή τουλάχιστον να μείνει απέξω και να ενταχθεί αργότερα…

Πρόκειται μάλλον για επιβεβαίωση της πληροφορίας που έχουμε μεταφέρει, σύμφωνα με την οποία το οικονομικό-εκδοτικό λόμπι που απεργάζεται το σχετικό σενάριο θέλει στην αρχή να το εμφανίσει ως κίνηση τεχνοκρατών και ανένταχτων πολιτών και στη συνέχεια να εντάξει και πολιτικούς.

Στόχος και η παρουσία στις δημοτικές!

Μέχρι στιγμής είναι διασφαλισμένη η στήριξη από:
– Ισχυρότατους οικονομικούς παράγοντες, επιχειρηματίες, τραπεζίτες.
– Ορισμένα ΜΜΕ, και συγκεκριμένα κανάλι και εφημερίδα, καθώς και κάποιους μεγαλοδημοσιογράφους…

Κατά τις πληροφορίες μας, σχεδιάζεται ακόμα και η «συμμετοχή» στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη μέσω «ανεξάρτητων» υποψηφιοτήτων σε κάποιους μεγάλους δήμους. Για παράδειγμα, συζητείται η υποψηφιότητα γνωστού δημοσιογράφου για τον Πειραιά. Αν μέχρι τον Οκτώβριο δεν έχει ακόμα συγκροτηθεί το νέο πολιτικό σχήμα, κάτι το οποίο θα εξαρτηθεί από τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, οι υποψηφιότητες αυτές θα αποτελέσουν ένα γερό τεστ διερεύνησης των πιθανοτήτων επιτυχίας του εγχειρήματος.

Έτσι κι αλλιώς οι σχετικές διεργασίες προχωρούν. Οι από το παρασκήνιο καθοδηγούντες αυτή την εξέλιξη θεωρούν πως ο χρόνος είναι κατάλληλος λόγω της φθοράς της κυβέρνησης και της αδυναμίας του ΠΑΣΟΚ να επωφεληθεί. Ίσως βέβαια το πρόβλημα εστιάζεται αφενός στις ισχυρές ρίζες του δικομματισμού και αφετέρου στο τι θα προκύψει μόλις εμφανιστούν και βγουν από το παρασκήνιο. Όπως μας τόνισε συνεργάτης του πρωθυπουργού «καλύτερα να βγουν να τους μάθουμε, παρά να κρύβονται»…


Σχολιάστε εδώ