Το πρόγραμμα του Μπουτάρη

Απέστειλαν λοιπόν προσκλήσεις προς τους 450 Θεσσαλονικείς, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει εγγράφως τη διάθεσή τους να συμβάλουν, διατυπώνοντας τις σκέψεις και τις προτάσεις τους. Έμαθα πως οι «πέντε» θα δημιουργήσουν ομάδες που θα ασχοληθούν με τα διάφορα θέματα (έργα, περιβάλλον, ανάπτυξη – απασχόληση, πολιτισμός κ.ά.).

Παράλληλα, οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι ξεκινούν κύκλο περιοδειών στα δημοτικά διαμερίσματα για την πληρέστερη καταγραφή των προβλημάτων αλλά και τη στενότερη επαφή με τους κατοίκους, ενώ τον επόμενο μήνα σχεδιάζουν να παραγγείλουν και την πρώτη δημοσκόπηση προκειμένου να έχουν μια εικόνα της απήχησης που έχει η πρωτοβουλία τους.

Παράλληλα με αυτά, ο Γιάννης Μπουτάρης κατέβηκε στην Αθήνα για επαφές και εκτός των άλλων επισκέφθηκε τη γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Την ενημέρωσε για το περιεχόμενο και τους στόχους της πρωτοβουλίας των «πέντε» και επανέλαβε ότι επιθυμεί τη στήριξη αλλά όχι το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, επισήμανε ότι μετά την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων από τα υπόλοιπα κόμματα θα πρέπει και το ΠΑΣΟΚ να λάβει τις αποφάσεις του «το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου». Ο Γ. Μπουτάρης υπογράμμισε προς την κ. Ξενογιαννακοπούλου ότι η πρωτοβουλία τους δεν έχει στενά κομματικό χαρακτήρα και τόνισε πως στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ καταλήξει σε αμιγώς κομματική υποψηφιότητα, κάποιου εν ενεργεία βουλευτή για παράδειγμα, εκείνος θα πάει στο σπίτι του. Ζήτησε δε να έχει μια συνάντηση και με τον Γιώργο Παπανδρέου.

Η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ είπε στον κ. Μπουτάρη πως θα μεταφέρει το αίτημα στον πρόεδρο του κόμματος, απέφυγε ωστόσο οποιαδήποτε δέσμευση, δηλώνοντας ότι οι διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων για τις τρεις μεγάλες πόλεις ουσιαστικά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη.


Σχολιάστε εδώ