«Πράσινες» υποψηφιότητες στην περιφέρεια

Στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας οριστικοποιήθηκαν οι υποψήφιοι που θα υποστηριχθούν στους παρακάτω δήμους:

· Για την Ημαθία εγκρίθηκε ομοφώνως η εκ νέου υποψηφιότητα για τον δήμο Βέροιας της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, υποψήφιας και το 2002. Καταλυτικό ρόλο έπαιξε δημοσκόπηση της Kappa Research, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν χθες. Σύμφωνα με αυτήν, η κυρία Ουσουλτζόγλου προπορεύεται κατά τουλάχιστον δέκα ποσοστιαίες μονάδες των άλλων τριών διεκδικητών του χρίσματος (Ασλάνογλου, Ποτουρίδης και Λιόλιος), ενώ εμφανίζεται να κερδίζει και τον νυν δήμαρχο, λαμβάνοντας 43,7% έναντι 39,2% του Χρήστου Σκουμπόπουλου. Εγκρίθηκαν επίσης οι υποψηφιότητες των νυν δημάρχων Νάουσας Τάσου Καραμπατζού, Ανθεμίων Δημήτρη Σιδηρόπουλου, Αποστόλου Παύλου Λευτέρη Βαλαβάνη και Μακεδονίδος Γιάννη Δάλλα. Στον δήμο Μελίκης θα υποστηριχθεί ο Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

· Για την Πιερία εγκρίθηκαν οι εκ νέου υποψηφιότητες των δημάρχων Κατερίνης Γιάννη Αμοιρίδη, Πύδνας Βαγγέλη Λαγδάρη, Δίου Γρηγόρη Παπαχρήστου, Πέτρας Γιάννη Παπακωνσταντίνου και Ελαφίνας Πασχάλη Κατσάρα. Στον Κορινό θα υποστηριχθεί ο Νίκος Αβραμίδης, ενώ για το Λιτόχωρο, όπου αποχωρεί μετά από τέσσερις θητείες ο Γιώργος Παπαθανασίου (πάει για υποψήφιος νομάρχης), αποφασίσθηκε να ζητηθεί η διεξαγωγή δημοσκόπησης.

· Για τη Χαλκιδική στον δήμο Νέων Μουδανιών υποψήφιος θα είναι ο Ανδρέας Παπαγιάννης και στη Νέα Τρίγλια ο Κώστας Σγουρής. Τυπική έγκριση αναμένουν οι υποψηφιότητες των Αργύρη Λαφαζάνη για τη νομαρχία και Νίκου Βασιλάκη για τον δήμο Πολυγύρου. Αντιθέτως, δυστοκία υπάρχει για τον δήμο Αρναίας, καθώς ο νυν δήμαρχος Γιώργος Κατσιαμούρης δεν επιθυμεί να είναι ξανά υποψήφιος.· Για το Κιλκίς, τέλος, εγκρίθηκαν οι υποψηφιότητες των νυν δημάρχων Κιλκίς Δημήτρη Τερζίδη, Χέρσου Χρήστου Ανθρακίδη και Γαλλικού Στέφανου Μάλγαρη. Στον δήμο Ευρωπού υποψήφιος θα είναι ο Μάκη Κιουρτσελίδης, ο οποίος προέρχεται από τον χώρο του Συνασπισμού, στο Πολύκαστρο ο Δημήτρης Σμιδάκης, στις Μουριές ο Χαράλαμπος Ακριτίδης και στη Δοϊράνη ο Κώστας Τερζενίδης.


Σχολιάστε εδώ