Ιδού οι μυστικοί τροφοδότες!

Επεισόδια που έχουν να κάνουν τόσο με τους λογαριασμούς της και το άνοιγμά τους όσο και με την έκδοσή της στην Ελλάδα. Θέματα -και τα δύο- που αν έχουν επιτυχή κατάληξη θα «βάλουν φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα!

«ΤΟ ΠΑΡΟΝ» αποκαλύπτει σήμερα δύο από τις «off shore» εταιρείες, μέσω των οποίων γινόταν η διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών προς τους λογαριασμούς της Κ. Μπουρμπούλια. Πρόκειται για τις «off shore» εταιρείες Wega και Plexus.

Κατά τις πληροφορίες μας:

• Η εταιρεία Wega ανήκει στον επιχειρηματία Τρ. Αποστολόπουλο, ο οποίος φέρεται αναμεμειγμένος με κάποιες από τις μετοχές-φούσκες της αμαρτωλής περιόδου 1999-2000 και σήμερα δραστηριοποιείται στον Λίβανο. Όπως έχει αποκαλύψει «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», ο ίδιος επιχειρηματίας έχει «φιλοξενήσει» στο κότερό του την Κ. Μπουρμπούλια κατά την περίοδο που αυτή φυγοδικούσε…

• Η δεύτερη εταιρεία ανήκει στον επιχειρηματία Ηλ. Γεωργίου, μέχρι πρότινος γενικό διευθυντή της Siemens.
Σε ό,τι αφορά τώρα τα μείζονα θέματα της έκδοσης Μπουρμπούλια στην Ελλάδα και του ανοίγματος των λογαριασμών της, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι:

• Υπάρχει αισιοδοξία σχετικά με το άνοιγμα των λογαριασμών της πρώην ανακρίτριας, παρά τις προσπάθειές της να το αποφύγει. Προσπάθειες, σημειώνουμε, στις οποίες βρίσκει αρωγούς και κέντρα εντός της Ελλάδας, τα οποία κάθε άλλο παρά θέλουν μια τέτοια εξέλιξη, ανάμεσά τους και πρώην τραπεζίτη πολιτικό στέλεχος… Σε αυτό το θέμα αναμένονται εξελίξεις σύντομα.

• Υπάρχει, αντιθέτως, προβληματισμός για την έκβαση του αιτήματος για την έκδοσή της. Επ’ αυτού έχει προξενήσει εντύπωση η στάση του γάλλου δικαστή που δείχνει να μελετά το αίτημα της Μπουρμπούλια, το οποίο όμως τείνει στην επί της ουσίας κρίση της υπόθεσής της και συγκεκριμένα στα (βαρύτατα) αδικήματα, για τα οποία κατηγορείται από τις ελληνικές αρχές.

Ωστόσο, δικαστικοί, οι οποίοι γνωρίζουν καλά το δίκαιο της έκδοσης καθώς και τις παραμέτρους της υπόθεσης Μπουρμπούλια, εμφανίζονται αισιόδοξοι για την έκδοσή της τελικά. Υποστηρίζουν ότι οι Γάλλοι δεν έχουν δικαίωμα κρίσης επί της ουσίας της υπόθεσής της, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχει εκδοθεί νόμιμο ένταλμα σύλληψής της και αίτημα έκδοσης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης.

Και επ’ αυτού του θέματος θα υπάρξουν εξελίξεις εντός της εβδομάδος, ενώ μεθαύριο έρχεται στην Ελλάδα ο ελβετός ανακριτής που ασχολείται με το ζήτημα του ανοίγματος των λογαριασμών της πρώην ανακρίτριας, ο οποίος επίσης ερευνά υπόθεση μεγάλης έκτασης ηλεκτρονικής απάτης, με διακλαδώσεις και στην Ελλάδα…


Σχολιάστε εδώ